Šis forumas – tai individuali kelionė, individualiu taku...
Moderatorius: Astro-Meška
- 2012 09 18, 16:08
Gerai, kad tiki, tačiau norint tikėti reikia konkretumo į ką tu tiki. Tam ir yra duotas protas, kad jis tikėtų, ne abstrakčiais dalykais, bet konkrečiais. Nes jeigu yra tik neapibrėžtas absoliutas, tai galima nusivažiuoti į pievas.
- 2012 09 18, 16:20
Protas reikalauja pagrįstumo, o dvasia -ne. Todėl dažnai tikėjimui koją pakiša mokslinis išsilavinimas(-ai).
Kaime yra žmogus, kuris spinduliuoja iš savęs dvasingumu ir tikėjimu. Jaučiama tai bendraujant su juo ir tiek. (tikiuosi, klausimų nekils ''o kaip tu tai jauti?'' ir pan.)
Tarkim, kas yra meilė, na paimkit ir įrodykit, kad ji yra... Vienas dėl kito geba viską padaryti? - pasiaukojimas. Vienas be kito negali - nepilnavertiškumo ar vienišumo komplekas. Besąlygiškai rūpinamasi - tai pareiga... O visa kita - beprotybė tada...Taip galima pilstyti iš tuščio į kiaurą...
Nesuprantu vieno, jeigu žmogus netiki, kam tiek laiko skirti rašliavonėms apie tai? Gal, kad apsisaugoti, jei netyčia tikėjimo užuomazgos užpuls?
Kaime yra žmogus, kuris spinduliuoja iš savęs dvasingumu ir tikėjimu. Jaučiama tai bendraujant su juo ir tiek. (tikiuosi, klausimų nekils ''o kaip tu tai jauti?'' ir pan.)
Tarkim, kas yra meilė, na paimkit ir įrodykit, kad ji yra... Vienas dėl kito geba viską padaryti? - pasiaukojimas. Vienas be kito negali - nepilnavertiškumo ar vienišumo komplekas. Besąlygiškai rūpinamasi - tai pareiga... O visa kita - beprotybė tada...Taip galima pilstyti iš tuščio į kiaurą...
Nesuprantu vieno, jeigu žmogus netiki, kam tiek laiko skirti rašliavonėms apie tai? Gal, kad apsisaugoti, jei netyčia tikėjimo užuomazgos užpuls?
- 2012 09 18, 16:26
Na paaiškinkit man durnam, koks skirtumas kaip pavadinsim tą Aukščiausiąjį? Dievu, Visatos Protu? Manau nėra skirtumo, jeigu tas tikėjimas upeliu suteka į Gėrį ir Meilę.
Nes jeigu yra tik neapibrėžtas absoliutas, tai galima nusivažiuoti į pievas.
Na paaiškinkit man durnam, koks skirtumas kaip pavadinsim tą Aukščiausiąjį? Dievu, Visatos Protu? Manau nėra skirtumo, jeigu tas tikėjimas upeliu suteka į Gėrį ir Meilę.
Darvinas? Per daug paprasta...
- 2012 09 18, 16:31
Man atrodo, kad netikintys susirūpino tikinčiaisiais , kad pastarieji išduotu kuo jie tiki
Ciaba rašė:
Man atrodo, kad netikintys susirūpino tikinčiaisiais , kad pastarieji išduotu kuo jie tiki
- 2012 09 18, 16:37
Drįstu stipriai prieštarauti. Nes tikėjimas tikrai gali privesti prie blogo (kryžiaus žygiai, rusgsėjo 11- toji, savižudžiai sprogdintojai). Manau jog, nė vienas sveikai mąstantis žmogus, taip nesielgtų, nebent tikintis į Dievą, ar Alachą ar dar į beležint ką. Nebent tu nelaikai visų šių įvykių blogais. Tai tada sutinku, jog tikintis daryt blogo negali.
Ciaba rašė:Nors aš irgi esu šituos nuostatos, kad tikėjimas, koks jis bebūtų ir į ką bebūtų(išskyrus blogį), niekada neprivedė ir neprives prie blogo.
Drįstu stipriai prieštarauti. Nes tikėjimas tikrai gali privesti prie blogo (kryžiaus žygiai, rusgsėjo 11- toji, savižudžiai sprogdintojai). Manau jog, nė vienas sveikai mąstantis žmogus, taip nesielgtų, nebent tikintis į Dievą, ar Alachą ar dar į beležint ką. Nebent tu nelaikai visų šių įvykių blogais. Tai tada sutinku, jog tikintis daryt blogo negali.
- 2012 09 18, 16:39
Gal tas žmogus yra antiteistas kaip aš, kuris galvoja, kad ir kokia religija, kad ir koks tikėjimas bebūtų yra žalingas ir reikia jo atsikratyti.
Paukstis rašė:Nesuprantu vieno, jeigu žmogus netiki, kam tiek laiko skirti rašliavonėms apie tai? Gal, kad apsisaugoti, jei netyčia tikėjimo užuomazgos užpuls?
Gal tas žmogus yra antiteistas kaip aš, kuris galvoja, kad ir kokia religija, kad ir koks tikėjimas bebūtų yra žalingas ir reikia jo atsikratyti.
- 2012 09 18, 17:08
insomnia rašė:Viskas, daugiau jokių komentarų į šią temą neberašysiu, jei jau jums nepatinka mano nuomonė. Laikas pailsėti nuo forumo. Iki. kada nors susimatysimsitas forumo narys nusimane apie religija.
Aš turiu ligą, bet ne ji - mane
- 2012 09 18, 17:33
O man gerai ir 'pievuose', ir ka jus man i tai?
Kuo jums neapibreztas absoliutas netinka? as nuo to blogu zmogumi darausi? kvailiu? ar kaip cia?
mariusss rašė:Gerai, kad tiki, tačiau norint tikėti reikia konkretumo į ką tu tiki. Tam ir yra duotas protas, kad jis tikėtų, ne abstrakčiais dalykais, bet konkrečiais. Nes jeigu yra tik neapibrėžtas absoliutas, tai galima nusivažiuoti į pievas.
O man gerai ir 'pievuose', ir ka jus man i tai?
Kuo jums neapibreztas absoliutas netinka? as nuo to blogu zmogumi darausi? kvailiu? ar kaip cia?
i'm not like them, but i can pretend
- 2012 09 18, 17:39
Tai vat būtent, jog tu nesikeiti. Man visad buvo įdomu sužinoti, kodėl žmonės tiki į absoliutų Dievą? Kas pasikeistų, jeigu jie netikėtų? Suprantu, jeigu tiki į biblijinį Dievą (netikėsi = keliausi į pragarą) viskas čia aišku, baimė juos verčia tikėti. Bet kaip su absoliutu? Jei netikėsi tapsi blogu žmogumi? ar kaip čia?
intentions rašė:O man gerai ir 'pievuose', ir ka jus man i tai?
Tai vat būtent, jog tu nesikeiti. Man visad buvo įdomu sužinoti, kodėl žmonės tiki į absoliutų Dievą? Kas pasikeistų, jeigu jie netikėtų? Suprantu, jeigu tiki į biblijinį Dievą (netikėsi = keliausi į pragarą) viskas čia aišku, baimė juos verčia tikėti. Bet kaip su absoliutu? Jei netikėsi tapsi blogu žmogumi? ar kaip čia?
- 2012 09 18, 18:46
Niekas nevercia. Ir jei netiki, nesidarai blogu zmogumi; netikedamas gali vadovautis savo morale. O jei tiki - tai nesidarai geru zmogumi, kaip jau minejau, pazistu nepavyzdingu zmoniu, bet lankanciu baznycia. Todel tikejimas nera kazkoks absoliutus rodiklis.
Nezinau, kodel tikiu. Gal todel, kad lengviau. Lengviau sunkia akimirka paprasyti Kazko auksciau, kad padetu tam tikram zmogui, jei pats nesi pajegus suteikti pagalbos, lengviau tiketi, kad skriaudikui pagal visatos desni bus atlyginta, o ne toliau sau pasismagindamas dauzys ir ples bobulytes gatvej, lengviau tiketi geriant chemoterapinius vaistus, kad tau Kazkas pades nugaleti liga.
Nezinau, kodel tikiu. Gal todel, kad lengviau. Lengviau sunkia akimirka paprasyti Kazko auksciau, kad padetu tam tikram zmogui, jei pats nesi pajegus suteikti pagalbos, lengviau tiketi, kad skriaudikui pagal visatos desni bus atlyginta, o ne toliau sau pasismagindamas dauzys ir ples bobulytes gatvej, lengviau tiketi geriant chemoterapinius vaistus, kad tau Kazkas pades nugaleti liga.
i'm not like them, but i can pretend
- 2012 09 18, 18:54
Visumoje, tampriam santikyje su Dievu, zmogus keiciasi is esmes... ir tik i gera puse... Bet ko gero tai suvokia tik tie, kas "bendrauja" su Viespaciu, kalbasi su Jo, tariasi... ir.t.t. Isgyvena su Jo savo gyvenima.
"Nėra problemų - nėra galimybės vystytis".
- 2012 09 18, 19:07
Ar Jėzus Kristus buvo neišsilavinęs ir neišmanė to meto rašto ir įstatymų?
Manau tikėjimas be mąstymo yra fanatizmas... Tačiau taip pat turime žinoti, kad tikėjimo negalima įrėminti vien tik į logikos dėsnius.
Paukstis rašė: Protas reikalauja pagrįstumo, o dvasia - ne. Todėl dažnai tikėjimui koją pakiša mokslinis išsilavinimas(-ai).
Ar Jėzus Kristus buvo neišsilavinęs ir neišmanė to meto rašto ir įstatymų?
Manau tikėjimas be mąstymo yra fanatizmas... Tačiau taip pat turime žinoti, kad tikėjimo negalima įrėminti vien tik į logikos dėsnius.
Šis forumas – tai individuali kelionė, individualiu taku...