Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Ciaba
r man ant tavo to Kristaus nusi....

Nenoriu pamokslauti. Bet kiek teko skaityti, net aršiausieji bolševikai(ne visi) mirties patale šaukėsi dievo.
Niekada nesakyk niekada.
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#276658 taip ,su Ciaba sutinku ,mano teta buvo visa gyvenima netikinti ,o pries mirti ,net kuniga kvietesi ir sake ,kad buvo paklydusi avele... :angel
Vartotojo avataras
Parašė mumu
maingirdas rašė:mumu ,o kai jums buna gyvenime sunku ,ka jus darote ,jei netikite ?

maingirdai, atsakau nuoširdžiai - sprendžiu problemas. Nors čia taip vienareikšmiškai sunku atsakyti, nes labai netikslus klausimas - ką reiškia sunku? Skyrybos? Artimo mirtis? Liūdžiu, apmąstau, gyvenu toliau. O ką darote jūs?
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#276675 Apačioje ats. Susidubliavo.
Paskutinį kartą redagavo Paukstis 2012 09 19, 10:14. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#276676 Man aiški mumu pozicija. Klausimai išsisėmė... ''O ką darote jūs?'' Tą patį, tik kai netiki - našta didesnė. Iš savo patirties sakau.
Manau, kad ateis laikas ir tavyje, mumu, Tikėjimo daigelis augt pradės... Esi protinga, imli gyvenimui, manau, kai praregėsi - kitą suvokimą apie gyvenimo prasmę apturėsi :da
Vartotojo avataras
Parašė grincas
Ciaba rašė:Nenoriu pamokslauti. Bet kiek teko skaityti, net aršiausieji bolševikai(ne visi) mirties patale šaukėsi dievo.
Niekada nesakyk niekada.

Tokį pavyzdį, kurį tu čia davei tai tikrai nelaikau tikėjimu. Labiau pagalbos šauksmu iš beviltiškumo (Kažkas panašaus jeigu kam įremčiau pistoletą į galvą ir liepčiau pradėt tikėti Dievu. Tik tavo pavyzdyje pistoletas yra mirtis.), ar apsidraudimu (o galbūt aš klydau ir pragaras egzistuoja, dėl viso pikto pradėsiu tikėti į Dievą, gal tada pateksiu į rojų).
Kai žmogus jaučia, jog jam "šakės" tuomet atseit atsiverčia į Dievą ir negi tu galvoji, jog tai yra tas tikrasis tikėjimas?
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#276707 ..aga...taigi..tai tuomet ir nera ko varyt ant dievo, jei kazkur sirdies kertelej kirba abejones ,,o jeigu''... =)
Vartotojo avataras
Parašė mumu
#276724 O kam čia kirba, Vitalija, gal ne taip supratai :)

O kam klausimai išsisėmė? Tau, Paukšti? Man tai toli gražu ne. Tik labai gaila, kad negalime normaliai diskutuoti, ko paklausi, to negausi, man visiškai neaiški tavo ir kitų tikinčiųjų pozicija, o ir nesistebiu, kad tau aiški mano.

Ir nemanau, kad tam daigeliui lemta kada pasirodyti, nėra iš ko.

Daug kas rašėte, kad mokslas, išprusimas ir intelektas kiša koją tikėjimui. Kaip jūs patys tokį sutapimą aiškinate? Negali būti pernelyg protingas, kad tikėtum? Tai beprotystė, toks argumentas jums nėra naudingas. Užtat ir sakau, kad tikėjimas ar/ir/arba religija viską pakreipia taip, kaip jam reikia, kotraargumentus pritempia iki argumentų, o viskas, kas aiškiai jam prieštarauja - tiesiog ignoruoja ir vadina blogiu, silpnadvasiškumu ar dar kokia kita blogybe.
Parašėmarronnier
Paukstis rašė:Man aiški mumu pozicija. Klausimai išsisėmė... ''O ką darote jūs?'' Tą patį, tik kai netiki - našta didesnė. Iš savo patirties sakau.
Manau, kad ateis laikas ir tavyje, mumu, Tikėjimo daigelis augt pradės... Esi protinga, imli gyvenimui, manau, kai praregėsi - kitą suvokimą apie gyvenimo prasmę apturėsi :da

Paukšti, tai tiki tam, kad palengvėtų našta? Savaime tame nėra nieko blogo, juk kiekvieno žmogaus teisė pačiam pasirinkti, kaip jam tą naštą nešti ir kaip pasilengvinti. Asmeniškai man (nors ir niekas neklausia) įtikėjimas nepakeliant naštos jau silpnumo, kvailumo, bailumo požymiai ir tiek. Permesta atsakomybė.
Juk tiki ne todėl, kad matei, girdėjai, pagrindei egzistavimą konkrečiais faktais. Bet gal tuomet ir vadinkim dalykus savais vardais?
Vartotojo avataras
Parašė grincas
#276736 Kažkas čia rašė jog tiki į Dievą, nes yra lengviau gyventi ar išgyventi tam tikrus įvykius. Ta prasme Dievas tampa kaip koks įsivaizduojamas globėjas ar draugas. Panašiai kaip maži vaikai susikuria įsivaizduojamus draugus taip ir mes susikuriame Dievą tam, kad jis mus paguostų sunkiomis akimirkomis.
Bet tai gal laikas būtų suaugti kada nors ką? Suprantu, jog visiems mums reikia vilties ir tikėjimo, bet jeigu taip, tai kodėl tada renkatės tikėjimą į nepažįstamą, nežinomą draugą vardu Dievas, o ne tikėjimą savimi ir savo jėgomis?
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
grincas rašė:(...)Panašiai kaip maži vaikai susikuria įsivaizduojamus draugus taip ir mes susikuriame Dievą tam, kad jis mus paguostų sunkiomis akimirkomis.
Bet tai gal laikas būtų suaugti kada nors ką? (...)

Buvo tokia daina:''..Dar pabūkim vaikais, dar sugrįškim į pasakas...''

Paimi, ir susikuri Dievą, koks Tau patinka, o kodėl ir ne? :da
Vartotojo avataras
Parašė intentions
#276748 as tai nesuprantu, ka tuomet jus, tokie stiprus, protingi, tikintis savo jegomis, nepermetantys atsakomybes ir t.t. (dasirasykite patys) veikiate Depresijos Klube? jusu gyvenimas turetu buti labai logiskas, matematiskai aiskus ir be jokiu problemu.
Parašėmarronnier
#276755 Net nežinau, ką tau atrašyti, intentions. Negaliu suprasti, kokia buvo tavo mąstymo seka, kad padarytum tokią išvadą, kad mūsų gyvenimas turėtų būti logiškas, matematiškai aiškus ir be jokių problemų.

Beje, tą patį galėčiau pritaikyti ir tau. Juk turi savo dievą, jis juk tave globoja, rodo kelią, saugo ir t.t., tai kodėl vis tiek lankaisi Depresijos Klube? Beje, keista, kad lankymasis forume buvo interpretuotas neigiamai, kaip priešprieša stiprumui, protingumui, etc.

Aš neteigiu, kad dievo nėra. Aš tiesiog apie jį beveik nekalbu, nes negaliu jo nei įrodyti, nei paneigti.

Įrodykite man, kodėl nėra/yra pegasų.
Paskutinį kartą redagavo marronnier 2012 09 19, 18:15. Iš viso redaguota 2 kartus.
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#276756 intentions teisybe parase ,jeigu esate tokie stiprus ,pasitikintys savo jegomis ,tai ka jus veikiate DK forume ?
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#276769 Mumu, apie ,,kirbejima'' as niekam netaikiau, tiesiog i Grinco posta atsakiau :)

..ramiau ramiau, zmones...gyvenkime draugiskai, nesikabinekime prie zodziu...:)