Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Ciaba
Aš tiesiog apie jį beveik nekalbu, nes negaliu jo nei įrodyti, nei paneigti.

O visatos atsiradimą moksliškai gali įrodyti? Pateik nors vieną mokslinį įrodymą, kurio neįmanoma paneigti.
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
marronnier rašė:Paukšti, tai tiki tam, kad palengvėtų našta?

Dėja, tikiu ne tam ir ne anam, ir ne dėl dar kažko... Mano Dievas geras man, o kad aš ne visuomet dorai, teisingai ir sąžiningai elgiuosi - mano klystkeliai, dėl kurių vėliau gailiuosi. Nes suvokiu, jog gyvenime viskas vyksta pagal atitinkamus dėsnius, kurių detalės esame. Nesvarbu, ar tikime, ar -ne. O apie tikėjimo kokybę nediskutuosiu. Ne viešiems pasisakymams. B)

marronnier rašė:Aš neteigiu, kad dievo nėra. Aš tiesiog apie jį beveik nekalbu, nes negaliu jo nei įrodyti, nei paneigti.

Tai kokia pozicija tavo šiame skyriuje? Šiaip sau postringauji? =)

marronnier rašė:Įrodykite man, kodėl nėra/yra pegasų.

Teks atskirą temą apie pegasus kurti. :da
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#276777 Aga :achtung
Arba yra dar kitas geras posakis - irodyk, kad tu ne kupranugaris :achtung
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#276785 isminciu skyrelis... =)
Vartotojo avataras
Parašė Ciaba
isminciu skyrelis...

=) :achtung Na jau tikrai, maingirdai...
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#276808 ''Psichologiniai tyrimai rodo, kad tikėjimas antgamtinėmis jėgomis veikia kaip visuomenės klijai ir motyvuoja žmones laikytis taisyklių, be to, tikėjimas pomirtiniu gyvenimu padeda žmonėms išgyventi artimųjų netektį ir sumažina mirties baimę.''

Ištrauka iš straipsnio.

Viskas, einu savo Dievą piešti. Man patinka, kai jis šypsosi. :)))
Paskutinį kartą redagavo Paukstis 2012 09 19, 21:28. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#276809 Dievo buvimo neįmanoma nei įrodyti, nei paneigti. Biblija sako, kad mes tikėjimu turime priimti tai, kad Dievas egzistuoja.

Jeigu nori.
Vartotojo avataras
Parašė grincas
Vitalija rašė:Aga :achtung
Arba yra dar kitas geras posakis - irodyk, kad tu ne kupranugaris :achtung

OK įrodysiu. Tik vat galėjai tiksliau pasakyt apie kuriuos čia kupranugarių šeimos gentis šnekėsim: ar apie vienkuprius ar apie dvikuprius kupranugarius. Aš pasirinksiu dvikuprius, kad būtų paprasčiau. Norint įrodyti jog aš nesu kupranugaris, o žmogus man reikės šių dviejų sąvokų apibrėžimų. Taigi:

Dvikupris kupranugaris – kupranugarinių šeimos porakanopis žinduolis, plačiai išplitęs Azijoje kaip naminis gyvūnas, tačiau retai sutinkamas natūralioje gamtoje. Būdingi požymiai: Vidutinė masė – 450-500 kg. Turi trumpą, iki 50 cm ilgio, uodegą. Kuprose kaupia riebalus. Gal užteks tų požymių.

Žmogus (lot. Homo sapiens sapiens) – dvikojis primatas, priklausantis hominidų šeimai ir žinduolių klasei. Požymiai: Protiniais sugebėjimai, kalba, kultūra ir vienas svarbiausių požymių skiriantis nuo kitų gyvūnų yra abstraktus mąstymas.

Nu va, išsiaiškinom kas yra kupranugaris ir kas yra žmogus (jeigu kam įdomu kaip atrodo kupranugariai ar žmonės įveskit į google šias sąvokas ir turėtų duoti nuotraukų). Įrodyti, jog vizualiai aš panašus į žmogų, o ne į kupranugarį negaliu, nebent atsiųsčiau savo nuotrauką. Tada galėtumėt palyginti. Tačiau, jog aš esu žmogus galit spręsti iš mano komentaro (abstraktus mąstymas). Kupranugaris tokio komentaro parašyti negali.

Logika: Kupranugaris abstrakčiai nemąsto. Žmogus abstrakčiai masto. Aš mąstau abstrakčiai, todėl aš esu žmogus. Štai jums ir įrodymas.

p.s jei galvojat, jog čia nesąmones rašau ir viso to nereikia. Tai pirmiausia neuždavinėkit nesąmoningų klausimų ir nerašysiu nesąmoningų atsakymų.
Vartotojo avataras
Parašė Ciaba
#276815 O visatos atsiradimą moksliškai gali įrodyti? Pateik nors vieną mokslinį įrodymą, kurio neįmanoma paneigti.

Pasikartosiu...
Vartotojo avataras
Parašė grincas
Ciaba rašė:O visatos atsiradimą moksliškai gali įrodyti? Pateik nors vieną mokslinį įrodymą, kurio neįmanoma paneigti.

Pasikartosiu...

Apie visatos atsiradimą yra tik teorijos, kurių kol kas niekas negali įrodyti.
Aš nesu išimtis.
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#276829 Grincai, neirodei, kad tu ne kupranugaris :achtung :achtung :da
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
grincas rašė:
Žmogus (lot. Homo sapiens sapiens) – dvikojis primatas, priklausantis hominidų šeimai ir žinduolių klasei. Požymiai: Protiniais sugebėjimai, kalba, kultūra ir vienas svarbiausių požymių skiriantis nuo kitų gyvūnų yra abstraktus mąstymas..
idomu ,ka baznycia i toki tavo paaiskinima pasakytu.Juk cia religijos skyrelis.
Vartotojo avataras
Parašė mumu
maingirdas rašė:
grincas rašė:
Žmogus (lot. Homo sapiens sapiens) – dvikojis primatas, priklausantis hominidų šeimai ir žinduolių klasei. Požymiai: Protiniais sugebėjimai, kalba, kultūra ir vienas svarbiausių požymių skiriantis nuo kitų gyvūnų yra abstraktus mąstymas..
idomu ,ka baznycia i toki tavo paaiskinima pasakytu.Juk cia religijos skyrelis.

o kaip jūs manote, maingirdai? Ką būtų galima į tai atsakyti? Man įdomesnė jūsų nuomonė.
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#276842 baznycia mus moko ,kad pasauli ir zmones sutvere Dievas ,o mokslininkai teigia ,kad mes kile is gyvunu .Bet ir man paciam neduoda ramybes ,o is ko ta pasaulio pradzia buvo ,is nieko niekas neatsiranda.
Vartotojo avataras
Parašė Ciaba
Apie visatos atsiradimą yra tik teorijos, kurių kol kas niekas negali įrodyti.
Aš nesu išimtis.

Aišku. Įrodymų nėra. Mokslinio teiginio negali įrodyti. Paneigti gali Dievo(plačiąja prasme) egzistavimu.

Aukščiausiosios Esybės egzistavimo paneigti aišku irgi negali. Įrodyti pilnai aišku irgi negalima, bet mąstant logiškai, jos buvimą pateisint daug lengviau, negu mokslinį teiginį.