- 2012 09 19, 21:50
Vitalija rašė:Aga
Arba yra dar kitas geras posakis - irodyk, kad tu ne kupranugaris
OK įrodysiu. Tik vat galėjai tiksliau pasakyt apie kuriuos čia kupranugarių šeimos gentis šnekėsim: ar apie vienkuprius ar apie dvikuprius kupranugarius. Aš pasirinksiu dvikuprius, kad būtų paprasčiau. Norint įrodyti jog aš nesu kupranugaris, o žmogus man reikės šių dviejų sąvokų apibrėžimų. Taigi:
Dvikupris kupranugaris – kupranugarinių šeimos porakanopis žinduolis, plačiai išplitęs Azijoje kaip naminis gyvūnas, tačiau retai sutinkamas natūralioje gamtoje. Būdingi požymiai: Vidutinė masė – 450-500 kg. Turi trumpą, iki 50 cm ilgio, uodegą. Kuprose kaupia riebalus. Gal užteks tų požymių.
Žmogus (lot. Homo sapiens sapiens) – dvikojis primatas, priklausantis hominidų šeimai ir žinduolių klasei. Požymiai: Protiniais sugebėjimai, kalba, kultūra ir vienas svarbiausių požymių skiriantis nuo kitų gyvūnų yra abstraktus mąstymas.
Nu va, išsiaiškinom kas yra kupranugaris ir kas yra žmogus (jeigu kam įdomu kaip atrodo kupranugariai ar žmonės įveskit į google šias sąvokas ir turėtų duoti nuotraukų). Įrodyti, jog vizualiai aš panašus į žmogų, o ne į kupranugarį negaliu, nebent atsiųsčiau savo nuotrauką. Tada galėtumėt palyginti. Tačiau, jog aš esu žmogus galit spręsti iš mano komentaro (abstraktus mąstymas). Kupranugaris tokio komentaro parašyti negali.
Logika: Kupranugaris abstrakčiai nemąsto. Žmogus abstrakčiai masto. Aš mąstau abstrakčiai, todėl aš esu žmogus. Štai jums ir įrodymas.
p.s jei galvojat, jog čia nesąmones rašau ir viso to nereikia. Tai pirmiausia neuždavinėkit nesąmoningų klausimų ir nerašysiu nesąmoningų atsakymų.