Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė mumu
#276942 tas pačias priežastis ir aš būčiau išvardinusi.

Nežinau, man neatrodo sunku gyventi gyvenimą, pabaigoje negavus "atlyginimo". Kai kas dar prideda - už kančią, už vargus. Nemanau, kad gyvenimas skirtas vargti. Taip pat nebūtinai ir kaupti. Už kančią niekas niekad neapdovanos, turtų, kap žinia, su savimi nenusineši.

Vertybes man ne tikėjimas diktuoja. Kas vertinga man, nusprendžiu pati. Ir gerbiu kito laisvę spręsti.
Vartotojo avataras
Parašė Būsena
#276947 Marronier labai neblogai viską surašė.

Mumu, suprantu tavo pasirinkimą ir sprendimus. Tačiau aš nesu širdyje visiškai tikra, kad Dievo nėra. Viena mano dalis nori tikėti.
Gal dėl to, kad nematau kasdieniame gyvenime didelio pasirinkimo vertingų dalykų, kuriais norėtųsi tikėti, sekti.
Vartotojo avataras
Parašė grincas
Būsena rašė:Marronier labai neblogai viską surašė.

Mumu, suprantu tavo pasirinkimą ir sprendimus. Tačiau aš nesu širdyje visiškai tikra, kad Dievo nėra. Viena mano dalis nori tikėti.
Gal dėl to, kad nematau kasdieniame gyvenime didelio pasirinkimo vertingų dalykų, kuriais norėtųsi tikėti, sekti.

Puikiai tave suprantu. Tas noras tikėti ir pas mane yra, antraip šia tema taip daug nediskutuočiau. Tačiau aš negaliu tiesiog imti ir patikėti, man reikia pagrįstumo. Antraip būčiau panašus į kokią beždžionę, kuri tenkindama savo primityvų poreikį maistui, puola nemąstydama ir būna sugauta, nors visi požymiai rodė, jog tas bananas kažkoks keistas. Taip ir mes norėdami patenkinti savo norą žinoti viską, norą viltis, norą atsakyti į klausimus, norą pateisinti teiginį, kad žmogus yra kažkas daugiau nei vien mėsos gabalas, mes puolame patį pirmą pasitaikiusį bananą (Dievą). Todėl aš nenoriu, būti panašus į tą beždžionę ir,kad tas mano noras tikėti, užgožtų man akis ir nepamatyčiau tikrosios tiesos, kad ir kokia ji būtų žiauri.

Užtektų nors vieno pagrįsto argumento, kad aš pradėčiau tikėti, tačiau tokio dar niekas man nepateikė. Bet aš nenuleidžiu rankų, gal kada nors atsiras, kas atsakys į klausimą ar yra gyvenimo prasmė ir jeigu yra, tai kokia ji.
Vartotojo avataras
Parašė Būsena
#276951 Man atrodo, kad ne visi argumentai būna knygose. Kai kuriuos pateikia mūsų gyvenimo įvykiai. Sėkmės ieškojimuose, kad ir kokį rezultatą gautum.
Vartotojo avataras
Parašė mumu
#276966 O pas mane nėra noro tikėti. Turiu norą žinoti, suprasti. Nežinau, kaip bus vėliau, bet kol kas nėra tos begalybės, tęstinumo nebuvimo baimės. Su ta prasme kiek sudėtingiau. Viena vertus, kaip ir Būsena rašė, sunku atrasti, kas vertinga (materialiai, tarkim, darbas, išsilavinimas, gyvenamasis namas, turtas - nesvarbu), kita vertus - man tikrai nieko nereikia, esu laiminga tarp žmonių (artimų ir svetimų), už akimirkas, kol jos yra. Gal netgi tuo žaviuosi, žinau, kad duota nedaug, vertinu tai kasdien.
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#276967 Mumu, bėgdama nuo atsako į pačios postą - temą uždarei, kitą - atidarei... 1min skirtumu... Parodei tai, ko krateisi neva. Tavo žodis turi būti paskutinis... Ir nesvarbu koks...

Tačiau, manau, nesi tokia netikinti, kaip deklaruoji - antraip taip ''nesiparintai'' šiame skyriuje.

Ramybės Tau. Sėkmės. Tikėjimo =)
Vartotojo avataras
Parašė mumu
#276970 jėzusmarija su viešpačiukais, Paukšti. Uždariau, nes 50 psl buvo. Ką tu man šitoje temoje negali atsakyti?

Aš nesu tikinti ir nebūsiu. Tu gali būti kokia tik nori. Nesipykstam, pasibučiuojam B)
Parašėmarronnier
#276971 Paukšti. :D :D :D
Parašėmarronnier
#276972 Nekyla jums klausimas, kodėl netikintys tokie tolerantiški tikintiesiems, o tikintys - tokie nepakantūs netikintiesiems?
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#276975 Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo Mellisa 2012 10 03, 18:01. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
Parašė grincas
marronnier rašė:Nekyla jums klausimas, kodėl netikintys tokie tolerantiški tikintiesiems, o tikintys - tokie nepakantūs netikintiesiems?

Jeigu pamąstytum, manau pats atsakytum į šį klausimą. Galiu duoti užuominas: religijos dogmatiškumas, krikščionybės nepakantumas kitoms religijoms, mitai apie religijos ir moralės neatskiriamumą, religingų žmonių neišprūsimas (negaliu teigti jog egzistuoja tiesinė priklausomybė tarp teistų išsilavinimo ir religingumo, bet tikrai galiu pasakyti, kad kuo religingesnis žmogus tuo jis moksliškai skurdesnis) ir kt priežastys.
Vartotojo avataras
Parašė grincas
Spindulelis rašė:mumu,

Dievas nemirė, Dievas gyvas.
Ir aš iš visos širdies linkiu tau jį pažinti. Nieko neperšu. Dievas kiekvienam davė pasirinkimo laisvę.
Aš tave suprantu, man taip buvo....

Tau tiesiog Jo dabar nereikia. Taip patogiau.

Ir kiek jūs čia besiginčysit, prie vienos teorijos neprieisit.

Aš buvau visiškai netikinti. Man irgi draugė bandė įrodyti, kad Kristus mirė už mano nuodėmes. Man atsibodo klausyti ir aš pasakiau : Dieve, jeigu tu esi, parodyk man Save, parodyk Savo galią, ir.......... (kai ko paprašiau).

Aš gavau atsakymą.
Dievas atsiveria ieškantiems.

Dar kartą kartoju, tai tik mano patirtis. Niekam neperšu.

Paskaityk mano ankstesnį komentarą. Kaip aš ieškodamas atsakymų, jų negaliu rasti. Ką manai?
Paskutinį kartą redagavo grincas 2012 09 20, 17:03. Iš viso redaguota 1 kartą.
Parašėmarronnier
#276980 grincas, tai buvo daugiau retorinis klausimas kiekvienam iš čia esančių susimąstyti. Vis tiek ačiū už atsakymą. Beje, esu mergina.
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
grincas rašė: (negaliu teigti jog egzistuoja tiesinė priklausomybė tarp teistų išsilavinimo ir religingumo, bet tikrai galiu pasakyti, kad kuo religingesnis žmogus tuo jis moksliškai skurdesnis)
nesutinku
Vartotojo avataras
Parašė grincas
maingirdas rašė:
grincas rašė: (negaliu teigti jog egzistuoja tiesinė priklausomybė tarp teistų išsilavinimo ir religingumo, bet tikrai galiu pasakyti, kad kuo religingesnis žmogus tuo jis moksliškai skurdesnis)
nesutinku

:) Galėtum taupyt kitų laiką ir iškart paaiškinti kodėl nesutinki, kad nereiktų rašyt papildomo komentaro, kaip šitas.