- 2012 10 02, 16:32
Esi ateistas, bet vistiek darai daug klaidų savo poste. Tuoj jas pakomentuosiu.
benderis rašė: jei myli negali žudyti.
Nepriklausomai nuo to ar myli ar nemyli tu vistiek gali žudyti. Sakykim aš myliu savo mamą, bet nekenčiu savo tėvo, tai aš jį imu ir nužudau. Tu netgi gali žudyti iš meilės. Puikiausias tam pavyzdys yra eutanazija.
benderis rašė:vadinasi dievas nemyli,
Kadangi tavo prieš tai buvęs teiginys buvo klaidingas, tai išvada išplaukianti iš to teiginio yra klaidinga.
benderis rašė:dar yra teorija, jog dievas sukūrė visatą ir tada nusiplovė rankas. didysis eksperimentatorius žodžiu.
Na taip, toks požiūris vadinamas deizmu. Mano asmenine nuomone, tai aš jį laikau labiau priimtinu nei gryną teizmą.
benderis rašė:išvis kvailas klausimas, iš kur viskas kas yra atsirado. kas sukūrė dievą? ar jis visad buvo? ar visata visada buvo
Šitie klausimai tikrai nėra kvaili. Ir jie yra svarbūs tuo jog, visų pirmą parodo žmonių abstraktų mąstymą (o tai yra pagrindinis mūsų skirtumas nuo kitų gyvūnų). Be to prieš keletą tūkstančių metų Graikijoje Talis Miletietis (pirmasis filosofas) uždavė sau klausimą "Iš ko viskas atsirado", o tai buvo pamatas filosofijos, o po jos ėjusių kitų mokslų(matematikos, logikos, fizikos ir kt) pagrindas. Dar užduodami tokius klausimus, mes esam priversti ieškoti tiesos. O tai manau yra pagrindinis mūsų gyvenimo tikslas.
benderis rašė:faktas tik tas, kad religiją sukūrė žmonės bandydami paaiškinti pasaulį. tai būdas tikėti dievu ir jis visada klaidingas. nes žmogus, kol kas, visada klysta.
Ne visada žmogus klysta. Jeigu jis visada klystu, tai nieko nebūtų teisingo.
Tačiau realybėje yra ir teisingų ir neteisingų teiginių. Kas liečia religiją tai sutinku, jog žmonės ją sukūrė dėl priežąsčių, kurių dabar nevardinsiu. Pati religija nėra klaidinga, bet jų skelbiamos idėjos ir tiesos yra klaidingos (aišku ne visos).
benderis rašė:ir moralės nereikia neigti.
Niekas moralės ir neneigia. Ji yra.
benderis rašė: galų gale tai viskas ką turime yra gėrio ir blogio suvokimas
Tikrai ne viskas. Be moralės ir gėrio suvokimo aš turiu dar milijardus kitų suvokimų, pvz.: meilės, grožio, skausmo ir kt.
benderis rašė:po to ateina nusispjovimas į viską ir tiesiog siekis patogiau gyventi.
Siekis patogiai gyventi yra neišvengiamas, tai yra žmogaus dalis.
benderis rašė:abejingumas yra blogis. ir jis veši visose pagrindinėse religijose esamuoju momentu.
Sutinku jog abejingumas nėra geroji žmogaus savybė, bet tikrai jis yra ne visose religijose. Pavyzdžiui krikščionybėje tai kaip tik mokoma, kad reikia mylėti savo artimąjį kaip pats save.