Moderatorius: Astro-Meška

ParašėZaibuke
#280419 Kad ir kaip zemai smuktum, bet visada busi Dievo vizdys. (tiksliai neatsimenu)
Parašėhappymouse
#280492 Kai galvoji apie smulkmenas, smulkmenose ir murkdaisi. O kai galvoji apie didelius dalykus - spėk, kas būna? Neleisk neigiamiems jausmams arba savo ego trukdyti svajoti apie patį geriausią gyvenimą. Tegul tavo svajonės būna didelės, ryškios - priimk jas ir būk pasiruošęs. Jos visada išsipildo.
ParašėZaibuke
#280772 Noriu tokio žadintuvo, kuris ryte bučiuoja kaklą ir atneša kavos į lovą.
ParašėZaibuke
#280773 Pasakėčia apie kibirą:

Nusipirko žmogus erdvų ir gražų namą su vaismedžių sodu, o šalia, sename namelyje, gyveno pavydus kaimynas, kuris nuolat stengdavosi sugadinti jam nuotaiką. Tai šiukšlių prie vartų papila, tai dar kokią šunybę iškrečia.
Kartą žmogus nubudo su gera nuotaika, išėjo į prieangį, o ten – kibiras su pamazgomis. Išpylęs pamazgas, kibirą nušveitė iki blizgesio, pririnko į jį geriausių obuolių ir nuėjo pas kaimyną.
Tas, išgirdęs beldžiant į duris, piktdžiugiškai pagalvojo: „Pagaliau išvedžiau jį iš kantrybės!“. Atidaro duris, nusiteikęs barniui, o žmogus ištiesia jam pilną kibirą obuolių ir sako:
- Kas kuo turtingas, tas tuo ir dalijasi
ParašėZaibuke
#280775 Pasakėčia apie kibirą:

Nusipirko žmogus erdvų ir gražų namą su vaismedžių sodu, o šalia, sename namelyje, gyveno pavydus kaimynas, kuris nuolat stengdavosi sugadinti jam nuotaiką. Tai šiukšlių prie vartų papila, tai dar kokią šunybę iškrečia.
Kartą žmogus nubudo su gera nuotaika, išėjo į prieangį, o ten – kibiras su pamazgomis. Išpylęs pamazgas, kibirą nušveitė iki blizgesio, pririnko į jį geriausių obuolių ir nuėjo pas kaimyną.
Tas, išgirdęs beldžiant į duris, piktdžiugiškai pagalvojo: „Pagaliau išvedžiau jį iš kantrybės!“. Atidaro duris, nusiteikęs barniui, o žmogus ištiesia jam pilną kibirą obuolių ir sako:
- Kas kuo turtingas, tas tuo ir dalijasi
ParašėZaibuke
#280776 Atsiprasau, netycia isimete antra karta :bloga
Vartotojo avataras
Parašė intentions
#280795 Paveikslėlis

Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Parašė intentions
#280951 Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Parašė intentions
#281539 Jei dėl kažko liūdi - gyveni praeitimi.
Jei dėl kažko nerimauji - gyveni ateitimi.
Jei jauti lengvumą ir palaimą - gyveni čia, dabartyje.
Vartotojo avataras
Parašė intentions
#281540 Visas mus ištinkantis blogis skirtas ne bausti už praeities klaidas, o užgrūdinti šviesiai ateičiai.
Vartotojo avataras
Parašė intentions
#281541 DU GIRININKAI

Du girininkai miške kirto medžius. Kamienai buvo neregėto dydžio, stori, tvirti. Abu vyrai vienodai mikliai darbavosi kirviais, bet dirbo skirtingai: vienas kirto savo medį smūgis po smūgio, nesustodamas, tik trumpai kvėptelėdamas oro.
Antrasis kas valandą stabtelėdavo atsipūsti.
Saulei leidžiantis, pirmasis medkirtys savo darbą tebuvo įpusėjęs. Žmogų merkė prakaitas, jis jautėsi mirtinai nusiplūkęs ir vos nulaikė rankose kirvį. O antrasis savąjį medį jau buvo ramiai bebaigiąs kirsti, nors jiedu pradėjo darbą kartu ir abu medžiai buvo vienodo storumo!
Pirmasis girininkas netikėjo savo akimis:
- Nieko nesuprantu! Kaip tau tai pavyko, nors ir ilsėjaisi kas valandą?
Antrasis nusišypsojo:
- Tu matei tik tai, kad aš ilsėjausi. Tačiau nepastebėjai, kad ilsėdamasis galandau kirvį.

Tavo dvasia – tarsi kirvis. Neleisk jai surūdyti. Kasdien ją truputį pagaląsk:

1. Dešimt minučių ramiai pasėdėk ir paklausyk muzikos.
2. Vaikščiok pėsčiomis visada, kai tik gali.
3. Kasdien apkabink mylimus žmones ir ištark jiems: „Myliu tave“.
4. Švęsk gimtadienius, vardadienius, jubiliejus ir kitas progas, kurios tik tau ateina į galvą.
5. Būk malonus su visais. Net ir su tais, su kuriais kartu gyveni.
6. Šypsokis.
7. Melskis.
8. Padėk tam, kam reikia tavo pagalbos.
9. Pasilepink.
10. Žiūrėk į dangų ir siek aukštų idealų."

Bruno Ferrero
Vartotojo avataras
Parašė grincas
intentions rašė:1. Dešimt minučių ramiai pasėdėk ir paklausyk muzikos.
2. Vaikščiok pėsčiomis visada, kai tik gali.
3. Kasdien apkabink mylimus žmones ir ištark jiems: „Myliu tave“.
4. Švęsk gimtadienius, vardadienius, jubiliejus ir kitas progas, kurios tik tau ateina į galvą.
5. Būk malonus su visais. Net ir su tais, su kuriais kartu gyveni.
6. Šypsokis.
7. Melskis.
8. Padėk tam, kam reikia tavo pagalbos.
9. Pasilepink.
10. Žiūrėk į dangų ir siek aukštų idealų."

Man smagu paskaityti gražias eilutes apie sielą ar Dievą. Bet aš suprantu, jog sielą galim interpretuoti kaip nori ir jeigu randu eilučių, kurios pradeda mokyti kaip stiprinti sielą ir dalinti tikslius patarimus. Va tada man ir kyla begalės klausymų. Kuo sielos skaistumas susijęs su muzikos klausimu? ar ta muzika turi būti klasika, kurios aš nemėgstu? ar gali būti rokas ir metalas, kuris man patinka? O jeigu aš vaikščioti iš vis negaliu, nes sėdžiu invalido vėžimėlyje? Kuo gimtadienių šventimas pagerina mano sielą, nes jeigu aš švenčiu tai be alkoholio neapsieinu, geriu tol kol "nulūžtu". Kas jeigu netikiu ir meldžiuosi? Ar tuomet vistiek būna tas pats efektas? ar priešingas, nes vaidmainiauju? Kas jeigu dėl mano pagalbos kitiems, nukenčiu aš pats ir mano siela? Man malonumas yra kankinti gyvūnus, ar tuo galiu lepintis? Kiek laiko per dieną reikia žiūrėti į dangų? Ar būtina išeiti į lauką? Ar galima į jį žiūrėti per stiklą?

Noriu pasakyti tai jog, visi patarimai kaip gryninti, ar stiprinti sielą yra beprasmiai kol mes nežinom ar siela yra ar nėra.
Vartotojo avataras
Parašė intentions
#281619 Keista, kad neprisikabinai prie to, kaip klausytis muzikos, jei esi kurcias; kaip ziureti i zvaigzdes, jei esi aklas; kaip apkabinti, jei tau amputuota ranka; kaip sakyti 'myliu', jei meiles nera; kam sypsotis - juk atrodysi kaip dundukas ir siaip rauksliu atsiras; kam padeti - viestiek neivertins ir t.t.
Tame, kas tau beprasmiska, kitas sau ka nors vertingo gal atras.
O apie siela samprotauti galima ir kitoje temoje... (o tu rimtai save skaitai tiesiog mesos gabalu be sielos?)
Vartotojo avataras
Parašė grincas
intentions rašė:(o tu rimtai save skaitai tiesiog mesos gabalu be sielos?)

Ne bet kokiu mėsos gabalu, o protingiausiu mėsos gabalu iš visos gyvūnijos.
Spėju, jog nemanai, jog katinas, ar šuo, ar žiurkėnas, ar viščiukas turi sielą. Tai kodėl tik mes ją turim? Ar čia nebus mūsų didysis EGO prikišęs prie to nagus?
Vartotojo avataras
Parašė intentions
#281644 O laikyti save protingiausiu gabalu is visos gyvunijos - tai cia ne EGO pasireiskimas? :D
Gyvunai irgi manau turi savo, gyvuniska, siela. Na bet mes cia offtopinam.