Moderatorius: Astro-Meška

ParašėŠiršė
#290450 Asmeniškai įžeisti nenorėjau, tiesiog man labai nepriimtina, kai moterys pačios save laiko tinkamomis tik auginti vaikus.
Tuo nenoriu sumenkinti motinystės, tiesiog tai, kad moteris gali būti motina, nebūtinai reiškia, kad ji tokia turi tapti. O net jeigu ir tampa, tai tikrai nereiškia, jog jai niekas daugiau nerūpi :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#290451 ..bet jeigu ta moteris jauciasi laiminga ir atradusi save tik augindama vaikus ir besirupindama seimos buitimi - kodel gi ne? =)

Kiekvienam savo - svarbu zmogus laimingas ir gerai jauciasi...:)
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#290452 ..bet jeigu ta moteris jauciasi laiminga ir atradusi save tik augindama vaikus ir besirupindama seimos buitimi - kodel gi ne? =)

Parašėnemoku
Zaibuke rašė:“Moterys už vyrus stipresnės. Joms nerūpi globalūs dalykai, joms svarbiausia – gyvenimas ir vaikai. Moterys neieško atsakymo į klausimą , ar egzistuoja amžinas gyvenimas – gyvenimo pratęsimą jos mato vaikuose, ir joms to pakanka. Moterys nėra užkariautojos – joms ir taip priklauso visas pasaulis, nes gali duoti pasauliui naują gyvybę”
(Dž. Depas)

Baisu. As irgi nesuprantu kaip kazkokia moteris gali sia citata zavetis ir viesinti...
Parašėnemoku
Vitalija rašė:..bet jeigu ta moteris jauciasi laiminga ir atradusi save tik augindama vaikus ir besirupindama seimos buitimi - kodel gi ne? =)

O kas sako, kad tai blogai? Kiekvienam savaip gyvenima lemta gyyventi, kaip kam gerai, o toje citatoje atvikstine mintys - esą visos moterys vienodos (t.y. kvailesnes, kaip suprantu).
Vartotojo avataras
Parašė grincas
Širšė rašė:
Zaibuke rašė:“Moterys už vyrus stipresnės. Joms nerūpi globalūs dalykai, joms svarbiausia – gyvenimas ir vaikai. Moterys neieško atsakymo į klausimą , ar egzistuoja amžinas gyvenimas – gyvenimo pratęsimą jos mato vaikuose, ir joms to pakanka. Moterys nėra užkariautojos – joms ir taip priklauso visas pasaulis, nes gali duoti pasauliui naują gyvybę”
(Dž. Depas)

Na žinoma, moterims nerūpi egzistenciniai klausimai, jos per kvailos filosofijai ir literatūrai, o jau matematikos ar fizikos neverta net minėti, mat jų didžiausias interesas yra rankioti žaislus paskui vaikus ir plauti indus paskui vyrus, kol šie sprendžia visatai svarbius klausimus!

Citata, žinoma, idiotiška, bet dar labiau apgailėtina man atrodo tai, kad kažkokia moteris galėtų jai pritarti ir dar kitiems viešinti. Užuojauta.

Kažkokią čia kvailą diskusiją užvedėt visai ne į temą ir tik dėl to jog nesuprantat šios citatos. Autorius visai nenorėjo sumenkinti moterų sugebėjimų ar pasakyti jog jos kvailos ir daugiau nieko nesugeba tik kaip auginti vaikus. ATVIRKŠČIAI - jis pabrėžė moterų išmanumą ir stiprybę.
Moterys neieško atsakymų į klausimus ne dėl to jog yra per kvailos, bet dėl to jog juos jau surado. Be to jos supranta, kad joms nereikia užkariauti pasaulio, nes jos jį turi per vaikus (Jei jos nuspręstų nebegimdyti ir nebeauginti vaikų, nebeliktų ir pasaulio). Čia kaip tik autorius išaukština moteris.

Tad gal pirmą geriau įsiskaitykit į citatas, o tik po to rašykit savo feministinius pasisakymus.
Parašėnemoku
#290463 Bent jau is savo puses galiu pasakyti - cia ne tiek feminizmas, kiek tai, kad negaliu pakest, kai kazkokios asmenines nuomones, ne visai pagristi stereotipai yra pritaikomi visai zmonijai/grupei ir t.t. Visos moterys turi tik vaikus gimdyt, visi juodaodziai nusikalteliai, visi kinieciai genijai, visi gotai satanistai, visi gejai moteriski ir t.t.
Man idomu - tu moteris? As pavyzdziui, galvoju apie egzistencinius klausimus bei globalius dalykus ir turiu namuose vyra, kuris visiskai apie tokius dalykus nemasto. Todel nesutinku su tuo. Ko vien verta dalis apie tai, kad moterys mato vaikuose prasme ir joms to pakanka. Tai kur cia isaukstinimas, cia ribotumas parodomas, mano manymu.
Visi zmones skirtingi, moteru irgi visokiu buna, ne visos vaikuose mato prasme, kai kuriu gyvenimas tuo neuzsibaigia ir erzina mane tokie netiesioginiai aiskinimai kaip kas turi gyventi.
Parašėnemoku
#290464 Ir man lygiai taip pat slykstu, kai vyrams persami stereotipai, pavyzdziui, kad jie neturi verkti, rodyti jausmu, t.y. vaidinti kazkokius besirdzius, agresyviai konkuruoti, o kitokie vyrai tai jau mat "ne vyrai". Tad velgi, nemanau, kad cia feminizmas. Tiesiog negalima tokiu teiginiu pritaikyti visai zmoniu grupei. Galima sakyti, kad visos moterys turi XX chromosomas, bet kad visu moteru pasaulis apsiriboja tik vaikais ir joms nerupi globaliniai klausimai- tikrai ne, nes akivaizdu, kad yra isimciu.
ParašėŠiršė
Moterys neieško atsakymų į klausimus ne dėl to jog yra per kvailos, bet dėl to jog juos jau surado. Be to jos supranta, kad joms nereikia užkariauti pasaulio, nes jos jį turi per vaikus (Jei jos nuspręstų nebegimdyti ir nebeauginti vaikų, nebeliktų ir pasaulio). Čia kaip tik autorius išaukština moteris.

Taip, išaukština, už tai, kad jos mato prasmę vaikų gimdyme ir kitur jos ieškoti nereikia.
Mane tokie pasisakymai žemina kaip moterį ir kaip žmogų, kuriam egzistenciniai klausimai gimdymu toli gražu neišsisprendžia.

Nemoku, kiekvienam tavo žodžiui pritariu.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
Širšė rašė:
(Dž. Depas)

Na žinoma, moterims nerūpi egzistenciniai klausimai, jos per kvailos filosofijai ir literatūrai, o jau matematikos ar fizikos neverta net minėti, mat jų didžiausias interesas yra rankioti žaislus paskui vaikus ir plauti indus paskui vyrus, kol šie sprendžia visatai svarbius klausimus!

Citata, žinoma, idiotiška, bet dar labiau apgailėtina man atrodo tai, kad kažkokia moteris galėtų jai pritarti ir dar kitiems viešinti. Užuojauta.

Ei ei, prašyčiau ramintis, negalima įžeidinėt žmogaus dėl to, kad jis kažką pacitavo, kitą kartą duosiu įspėjimą.
ParašėŠiršė
#290499 O jeigu to žmogaus citata įžeidžia mus, ar jis gaus įspėjimą?
ParašėZaibuke
#290500 Asmeniškai izeisti nieko nenorėjau, bet kad bus taip stipriai sureaguota, tikrai nesitikėjau. Atsiprašau ka izeidziau.
Vartotojo avataras
Parašė grincas
nemoku rašė: Ko vien verta dalis apie tai, kad moterys mato vaikuose prasme ir joms to pakanka. Tai kur cia isaukstinimas, cia ribotumas parodomas, mano manymu.

Taip sutinku su tavimi. Jeigu šį citatos sakinį "Joms nerūpi globalūs dalykai, joms svarbiausia – gyvenimas ir vaikai" paimsi iš konteksto ir skaitysi kaip vieną, tuomet gali įžvelgti čia stereotipą. Tačiau kas gi taip skaito tekstus? Ir jeigu tu taip darai tai kaip paaiškinsi tokius citatos sakinius "Moterys už vyrus stipresnės" ir " Moterys nėra užkariautojos – joms ir taip priklauso visas pasaulis". Aš esu vyras, ir tikrai man šitie sakiniai paimti iš konteksto skamba įžeidžiantys, nuo kada moterys protingesnes už vyrus? a? Bet aš nepradedu įrodinėti, kad moterys nėra protingesnės, nes suprantu, jog autorius visai ne tą norėjo pasakyti. Jis bandė pabrėžti motinos meilė vaikams ir jos svarbą.

nemoku rašė:ir erzina mane tokie netiesioginiai aiskinimai kaip kas turi gyventi.

Vėl gi kurioje čia vietoje radai tokį aiškinimą. Autorius nieko apie tai kaip kas turi gyventi net neužsimina. Ši citata yra apibūdinamoji (apibūdina moteris), o ne liepiamoji ar dar kokia. Vienintelė autoriaus klaida ta, kad nepridėjo prie savo pasisakymo žodelio "dauguma moterų", nes dabar jis kalba bendrai apie visas moteris. Ir tikrai ne visos moterys yra mamos.

p. s. Kuomet pasiskaitau tokių komentarų, galiu susidaryti ir aš klaidingą stereotipą apie moteris ir jų teksto suvokimo sugebėjimus.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
Širšė rašė:O jeigu to žmogaus citata įžeidžia mus, ar jis gaus įspėjimą?

johny depas? :achtung nu gerai, duodu įspėjimą johny deppui :achtung Širše, esi absoliučiai neteisi, man gėda už tave, šitaip užsipulti žmogų tik dėl to, kad nesugebėjai suprasti kažkieno citatos, siūlyčiau atsiprašyti.
Parašėnemoku
#290511 Gali susidaryti stereotipa apie bene 3 milijardus zmoniu pagal 2 matytus. Sauniai.
Negi tau atrodo, kad jaunas zmogus perskaites daug tokiu citatu, kasdien kazka panasaus per televizija matydamas, negali susidaryti kazkokio ivaizdzio kokia turetu buti moteris? Kol taip parasyta, esą nedaro itakos, o jei butu liepiamaja nuosaka parasyta, tai kazkas labai pasikeistu? Gal net blogiau, kai raso ne "bukit tokios", o "jus tokios jau esat".
Ir man mazai keicia esme tas kontekstas. Galima visokiais eufemizmais pagrazinti izeidima, bloga turini. Arba: "moterys yra geresnes uz vyrus, aukstesnio lygio, nes jos nesupranta tiksliuju mokslu ir visiskai nesistengia bei nesigedina to slepti, priima viska taip, kaip yra". Taip, gi siame sakinyje yra rasoma, kad moterys yra geresnes, bet geresnes kodel? Geresnes, nes kazkuo blogesnes ir kazin ar tokiu sakiniu noreta jas isaukstinti, nesvarbu, kad graziu zodziu yra.