Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Ramu5
#234746 man tai maudynės po šaltu vandeniu padeda. rudenį - bent jau prausimasis iš šalto vandens čiaupo iki pusės..
Vartotojo avataras
Parašė Etsia
#292355 Gal pasirodys keista, bet man padeda serialas Scrubs... Taip truputi prarandu laiko nuovoką, bet jis turi gerų pamokų ir priverčia nusišypsoti.

Dar padeda žurnalas Psichologija Tau... galima atrasti naujų spektrų...

Labai paprasti dalykai, tikrai ne visiems ir tikrai gal ne niekam, bet man padeda valandą pabūt savimi....
Parašė gemcy
#292362
Etsia rašė:Gal pasirodys keista, bet man padeda serialas Scrubs... Taip truputi prarandu laiko nuovoką, bet jis turi gerų pamokų ir priverčia nusišypsoti.

Dar padeda žurnalas Psichologija Tau... galima atrasti naujų spektrų...

Labai paprasti dalykai, tikrai ne visiems ir tikrai gal ne niekam, bet man padeda valandą pabūt savimi....


Ir as sutinku,kad padeda saubio filmai, gal ir keistoka, bet mane taip nuramina. :) antklodes
Parašėnemoku
#292363 As kaip tik depresijos metu meciau ziuret siaubo filmus. Anksciau labai patikdavo, daznai ziuredavau, bet pastebejau, kad pradejo nekaip veikti, tai ir nebetraumavau daugiau psichikos. Senokai nebesergu, bet iki siol retai kada ziuriu. Matyt, kaip kam. :)
Vartotojo avataras
Parašė allcapone
#296687 Vis dėl to manau, kad palengvinti depresinę būseną galima tik vienu atveju t.y. įsiklausimu į save. Privalu pamilti save toks koks esi šiandien, suprasti kas teikia tikrą malonumą, atsiriboti nuo žmonių kurie tavęs negerbia, labai svarbu praplėsti interesų ratą iki maksimumo, pasistengti keisti mitybos įpročius, būti fiziškai aktyviu įvertinant savo galimybes. Manau labai teigiamą įtaką daro būtent grupinė psichoterapija arba pasidalinimas mintimis bei išgyvenimais su žmonėmis kurie yra visa tai išgyvenę. Labai svarbu susirasti draugų, kuriems esi reikalingas ne dėl tavo socialinio statuso, ne dėl pramogų, bet dėl prasmingos veiklos. Pajutus pagerėjimą mėgautis gyvenimu, bet jokiu būdu neužmiršti savo asmeninių poreikių, nes jeigu tik vėl bandysite parodyt kas čia šeimininkas, gausite dvigubai daugiau negu buvo prieš tai. Žmonės kurie neserga yra įsitikinę, kad jie yra savo kūno šeimininkai, tačiau tai nėra visiškai tiesa. Kaip susergame negalime liepti pasveikti tai reiškia, jog esame harmoninga butybė ir visi biologiniai,fiziniai ir psichiniai reiškiniai yra vienas darinys. Tarp jų esame dalis ir mes. Labai filosofiškai, bet bent jau aš taip įsivaizduoju dabartinį save :)
Parašė Dominyka
#297046 Taip, bendravimas, savo busenos nusakymas, pasidalinimas problemomis, kartu ieskojimas sprendimu tikrai padeda, taciau labai svarbu tureti tokiu zmoniu, kurie turetu noro tave isklausyti ir turetu ka patarti, suprastu.

Daznai sergant depresija nesinori nuolat skustis artimiesiems apie savo bloga savijauta, nesinori ju uzkrauti rupesciais, todel pradedama visai nebendrauti, nemoketi bendrauti.

Kaip jus sprendziate butent bendravimo problemas? Ar buna taip, kad visai neturite ka pasakyti, bijote reiksti mintis, nes jos kartais buna nesklanzdios?

Ir labiau vengiate bendravimo ar stengiates bendrauti per prievarta?
Parašė daemonor
#299797 nezinau ant kiek cia kitiem sunki depresijos forma ar ant kiek man sunki, bet sportas man tikrai padeda ir po jo jauciamas nuovargis yra sveikas ir geras, ne toks kaip visa diena mieguistas ir apatiskas buni. prisiverst yra pakankamai sunku bet efektas isties geresnis uz betkokius vaistus bent jau man kol kas
Parašė daemonor
#299798 prie to pacio taip pat dar labai ir protas atsigauna ir nebera toks kaip uzniauktas ar kaip cia pavadint, tokia svari galva jauciasi
Vartotojo avataras
Parašė gymka
#299799 kaip dėl sporto nežinau, bet bent jau man fizinis krūvis nė velnio nepadeda... kol kažką darai kol dirbi tol viskas gerai, bet jei bent minutei nustoji dirbt - viskas vėl grįžta... ir nesigaus taip jog dirbtum 24/7 arba tol kol užmigsi... nori nenori reikia pietų(laiko kai nedirbi, ne maisto), nori nenori reiks grįžt namo ir tuo laiku tave vėl puola tie patys seni demonai. Man asmeniškai tai geriau užimt mintis kažkuo, o ne kūną... kol tavo galvoj yra kažkokia mintis, tol viskas gerai, kai tik galva tampa tuščia... ir vėl tas pats
Vartotojo avataras
Parašė Arigatou
#299803 Tai gal be sporto/fizinio krūvio dar blogiau jaustumeis. Be to, sprtavimas ir fizinis krūvis darbe skiriasi. Sportuoji kaip ir sau. Paskui gali džiaugtis, kad prisiverti ir pan. Na, šiek tiek skiriasi visa tai pagal tai psichologiškai.

Man sportas irgi labai padeda.
Vartotojo avataras
Parašė gymka
#299805 dirbi irgi sau :) arba dirbi namie, darai sau gerą, arba darbdaviui ir gauni už tai atlygį :D
Parašė Inguteee
#318721 Kartais pasijausti truputėlį geriau man padeda ir tokie iš pirmo žvilgsnio paprasti dalykai, kaip gilus kvėpavimas, mėgstama žolelių arbata, labai ankstyvas pasivaikščiojimas parke (tom retom dienom, kai pavyksta prisiversti).
Parašė K2_fujativeK2
#318747 man nuo sporto budavo dar blogiau. labiausiai padedavo kompiuteris, muzika , zaidimai.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#318769 man rašymas ir skaitymas padeda. Tiek vieno tiek kito darau daaaaug