Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Agni
#297322 Sapnavau, kad išteku, būsimas vyras buvo mano vyras. Labai nervinausi, daug kas nesisekė, pamiršau paimti pinigus kunigui ir tėvams dovanas nupirkti. Paaiškėjo, kad numečiau svorio ir suknelė ant manęs bjauriai kabo, ieškojau batelių, bet visi buvo nudėvėti ir labai purvini. bet didžausią nuoskaudą jaučiau, kai išėjau prie svečių ir į mane niekas nekreipė dėmesio, niekam buvau neįdomi. po to sapnas pasikeitė ir aš buvau prie jūros ant ledyno krašto, buvo labai gražu ir gaivu, tik bijojau, kad mano draugai neįkristų į vandenį nuo skardžio, pati artyn kranto nėjau, bijojau įkristi. abu sapnai buvo kupini savotiškos baimės, nerimo.
Vartotojo avataras
Parašė grincas
Agni rašė:Sapnavau, kad išteku, būsimas vyras buvo mano vyras. Labai nervinausi, daug kas nesisekė, pamiršau paimti pinigus kunigui ir tėvams dovanas nupirkti. Paaiškėjo, kad numečiau svorio ir suknelė ant manęs bjauriai kabo, ieškojau batelių, bet visi buvo nudėvėti ir labai purvini. bet didžausią nuoskaudą jaučiau, kai išėjau prie svečių ir į mane niekas nekreipė dėmesio, niekam buvau neįdomi. po to sapnas pasikeitė ir aš buvau prie jūros ant ledyno krašto, buvo labai gražu ir gaivu, tik bijojau, kad mano draugai neįkristų į vandenį nuo skardžio, pati artyn kranto nėjau, bijojau įkristi. abu sapnai buvo kupini savotiškos baimės, nerimo.

Na gerai pabandysiu ir aš painterpretuoti. Vestuvės - tai naujo gyvenimo pradžia, tiksliau šeimyninio gyvenimo. Kadangi jos buvo nevykusios, tai gali reikšti jog turite kažkokių tai problemų šeimoje ir dėl to kaltinate save ("pamiršau paimti pinigus", "dovanas nupirkti"). Šis savęs kaltinimas atsirado ne be priežasties, o dėl to jog galvojate, kad pasikeitėte ("suknelė ant manęs bjauriai kabo"), gal ne kiek fiziškai bet psichologiškai. Purvas viską, kas buvo gražu ir nauja, sugadina, todėl manau jog sapne jis yra jūsų visų problemų šaltinis, ir reiškia priežastį, kodėl viskas taip pakrypo. Spėju jog tai yra liga, kuria sergate ar sirgote. Bet šio sapno esmė yra baimė. Bijote jog jus gali palikti artimieji, draugai bei vyras ("į mane niekas nekreipė dėmesio", "mano draugai neįkristų į vandenį") dėl to jog nesate toks žmogus koks buvote ar norėtumėte būti.

p.s Viskas, ką parašiau yra tik mano nuomonė. Vis dėl to norėčiau sužinoti ar yra bent dalis tiesos?
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#297622 taip problemų šeimoje yra, bet ne tokių. problemos yra dėl vyro elgesio, kuris aikštingas, apimtas didybės manijos ir nesukalbamas žmogus. ir aš tikrai nepatenkinta savo išvaizda, nes per visus nėštumus priaugau labai daug svorio. ir ko gero taip, jaučiuosi vieniša ir apleista.
Parašėmarronnier
#297630 O aš dažnai sapnuoju, kad mane kažkokie vyrai mergina. Aš guliu lovoj, priešais lovą kamera, kuri filmuoja kas ateina. Ir sapne meldžiuosi, kad mama nepamatytų, kas pas mane ateina. Lyg ir noriu, sutinku, kad ateitų, lyg ir ne.
Vienas vaikinas (iš mokslo aplinkos) mane išvadina višta, nes nenoriu su juo prasidėti.
Na ir taip toliau, ir panašiai.
Vartotojo avataras
Parašė grincas
marronnier rašė:O aš dažnai sapnuoju, kad mane kažkokie vyrai mergina. Aš guliu lovoj, priešais lovą kamera, kuri filmuoja kas ateina. Ir sapne meldžiuosi, kad mama nepamatytų, kas pas mane ateina. Lyg ir noriu, sutinku, kad ateitų, lyg ir ne.
Vienas vaikinas (iš mokslo aplinkos) mane išvadina višta, nes nenoriu su juo prasidėti.

Merginai sapnuoti jog ją kažkas "kabina" yra labai natūralu. Ir tik tai reiškia jog jums tai patinka. Kita vertus lova simbolizuoja poilsį ir ramybę, tačiau ji šiame kontekste įgauną erotinę prasmę ir gali reikšti (seksualines fantazijas ar šiaip seksą). Kamera sapne, kaip ir realybėje yra viešumo simbolis. Ir galbūt jūs bijote, jog tai ko norite ir slepiate gali išlįsti į paviršių ir visi sužinos jog nesate tokia gera mergaitė kaip visi jus laiko ("kad mama nepamatytų"). Todėl atsiranda konfliktas tarp to ko norite ir to, kas draudžiama, ("Lyg ir noriu, sutinku, kad ateitų, lyg ir ne").

Iš esmės visos moterys (na galbūt ne visos, bet dauguma) jaučia visuomenės spaudimą ir baimę prarasti socialinę vertę tarp draugų, šeimos ir būti išvadintomis k***mis, jeigu nesielgi taip kaip pridera.
Parašė mariusss
#297721 O aš nieko daugiau ir nesapnuoju, kaip savo darbą, kokia čia galėtų būti problema: nemokėjimas atsipalaiduoti, pailsėti, ar kažkas panašaus?
Vartotojo avataras
Parašė grincas
mariusss rašė:O aš nieko daugiau ir nesapnuoju, kaip savo darbą, kokia čia galėtų būti problema: nemokėjimas atsipalaiduoti, pailsėti, ar kažkas panašaus?

Manau pats atsakei įsavo klausimą :)
Vartotojo avataras
Parašė Piko
Agni rašė:Sapnavau, kad išteku, būsimas vyras buvo mano vyras. Labai nervinausi, daug kas nesisekė, pamiršau paimti pinigus kunigui ir tėvams dovanas nupirkti. Paaiškėjo, kad numečiau svorio ir suknelė ant manęs bjauriai kabo, ieškojau batelių, bet visi buvo nudėvėti ir labai purvini. bet didžausią nuoskaudą jaučiau, kai išėjau prie svečių ir į mane niekas nekreipė dėmesio, niekam buvau neįdomi. po to sapnas pasikeitė ir aš buvau prie jūros ant ledyno krašto, buvo labai gražu ir gaivu, tik bijojau, kad mano draugai neįkristų į vandenį nuo skardžio, pati artyn kranto nėjau, bijojau įkristi. abu sapnai buvo kupini savotiškos baimės, nerimo.

Atsiprašau ne už patį greičiausią atsakymą. :)
Galbūt vestuvės jūsų gyvenime buvo stipriai lemti kitų norų (pvz. tėvų)? Suknelė ir bateliai, vestuvių apranga - simbolis į naujo gyvenimo pradžią, šeimos kūrimą. Jei ji jums netiko, turėjote abejonių tada tuokdamasi, arba dabar vis mąstant apie santuoką. Purvini bateliai - netinkama avalynė eiti į vestuves, nesijaučiate pasiruošusi dėl jų ir dėl savo vidinio nusiteikimo, abejojate ar tai geras sprendimas. Galbūt toks nerimas ir neužtikrintumas buvo tą dieną einant prie altoriaus arba tai supratote tik dabar ir manote, kad buvo galima pastebėti, jog tai klaidingas sprendimas jau vestuvių dieną.

Antras sapnas kupinas nerimo, baimės, turbūt tai dažni jausmai jūsų kasdienybėje, stovėjimas ant ledyno krašto - rizika, kuri neramina. Jaučiate, kad gyvenime trūkstą užtikrintumo dėl šeimyninių santykių, nesate tikra ir dėl draugų, nerandate ramybės savyje.
Sunku turėtų būti, jei nesisikalbate su vyru, bet nepamirškite, kad galite rinktis, savo gyvenimą kontroliuojate būtent jūs.

Galėčiau patarti ramybės ieškoti meditacijos, atsipalaidavimo pratimų pagalba. Jie padeda susitvarkyti su nerimu, pajusti vidinę kontrolę. Relaksacijos pratimų įrašų galite rasti internete.
Sėkmės, sėkmės, sėkmės.
Vartotojo avataras
Parašė Piko
marronnier rašė:O aš dažnai sapnuoju, kad mane kažkokie vyrai mergina. Aš guliu lovoj, priešais lovą kamera, kuri filmuoja kas ateina. Ir sapne meldžiuosi, kad mama nepamatytų, kas pas mane ateina. Lyg ir noriu, sutinku, kad ateitų, lyg ir ne.

Laba diena, marronnier, malonu, kad neišsigandote ir po paskutinio sapno parašėte vėl. :)

Turbūt kamera galėtų rodyti tai, kad nemanote, jog jūsų seksualinis gyvenimas yra tik jūsų reikalas, jaučiate visuomenės spaudimą, ir kaip pati sakote - mamos labiausiai.

Jis kyla galimai dėl biseksualios arba homoseksualios jūsų lytinės orientacijos (prisiminus ir jūsų ankstesnį sapną).
Gyvename labai homofobiškoje visuomenėje ir tokios mintys kaip - daryti tai, ko reikalauja visuomenė ir ,,susidėti" su vyrų ar daryti tai, ko noriu aš pati- yra natūralus vidinis konfliktas. Dėl nerimo neatitikti mamos ir visuomenės lūkesčius, atsiranda sapnai su baime likti nufilmuotai, ,,paviešintai".
Išvadinimas višta nesutikus ,,prasidėti" taip pat yra panašios prasmės sapnas. Homoseksualūs vyrai siekiant juos pažeminti vadinami gaidžiais, taigi tai lyg moteriškas atitikmuo - pavadinti jus višta.

O kas slepiasi po ,,Na ir taip toliau, ir panašiai"?

Savęs, savo seksualumo pažinimo kelias kartais būna sudėtingas, bet būtina ir verta eiti juo stebint savo jausmus, mintis. Tik taip surasime tiesą, būsime laimingos, brandžios asmenybės :)
Vartotojo avataras
Parašė Piko
mariusss rašė:O aš nieko daugiau ir nesapnuoju, kaip savo darbą, kokia čia galėtų būti problema: nemokėjimas atsipalaiduoti, pailsėti, ar kažkas panašaus?

Dauguma mūsų sapnų susiję su praėjusios dienos įspūdžiais, jausmais.
Turbūt jaudinatės dėl darbo, jaučiate nerimą ir stresą.
Patarčiau prieš naktį valandą ar kelias pailsėti, nežiūrėti televizoriaus, nedirbti kompiuteriu, prieš užmiegant galvoti apie malonius dalykus, galbūt pasimylėti.
Nepamirškite darbo- poilsio rėžimo svarbos.
Jei sunku užmigti, galima išgerti raminančių žolelių arbatų, šilto pieno poveikis taip pat nėra mitas, įrodyta, kad jis padeda užmigti.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
Piko rašė:

Atsiprašau ne už patį greičiausią atsakymą. :)
Galbūt vestuvės jūsų gyvenime buvo stipriai lemti kitų norų (pvz. tėvų)? Suknelė ir bateliai, vestuvių apranga - simbolis į naujo gyvenimo pradžią, šeimos kūrimą. Jei ji jums netiko, turėjote abejonių tada tuokdamasi, arba dabar vis mąstant apie santuoką. Purvini bateliai - netinkama avalynė eiti į vestuves, nesijaučiate pasiruošusi dėl jų ir dėl savo vidinio nusiteikimo, abejojate ar tai geras sprendimas. Galbūt toks nerimas ir neužtikrintumas buvo tą dieną einant prie altoriaus arba tai supratote tik dabar ir manote, kad buvo galima pastebėti, jog tai klaidingas sprendimas jau vestuvių dieną.

Antras sapnas kupinas nerimo, baimės, turbūt tai dažni jausmai jūsų kasdienybėje, stovėjimas ant ledyno krašto - rizika, kuri neramina. Jaučiate, kad gyvenime trūkstą užtikrintumo dėl šeimyninių santykių, nesate tikra ir dėl draugų, nerandate ramybės savyje.
Sunku turėtų būti, jei nesisikalbate su vyru, bet nepamirškite, kad galite rinktis, savo gyvenimą kontroliuojate būtent jūs.

Galėčiau patarti ramybės ieškoti meditacijos, atsipalaidavimo pratimų pagalba. Jie padeda susitvarkyti su nerimu, pajusti vidinę kontrolę. Relaksacijos pratimų įrašų galite rasti internete.
Sėkmės, sėkmės, sėkmės.

aha, panašiai ir buvo su tom vestuvėm :( iki šiol jaučiu nuoskaudą, kad neturėjau galimybės apsivilkti baltą suknelę, niekam tai nebuvo šventė, niekas mūsų nesveikino.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#300947 Jau kelintą kartą sapnuoju, kad į mane ar vaikus lekia netikėtai atsiradęs tornadas, nespėjam pasislėpt, labai išsigąstu, bet niekas nenukenčia, už tai sapnas itin šokiruojantis ir visada jis vyksta senelių namuose, aš šaukiu, kad tornadas, bet jie ar tai negirdi, ar netiki, o jų ir nepaliečia. ir dar tame sapne aš visad noriu eiti prie upės, kur eidavau vaikystėje ir pasirodo, jog negaliu, nes jos visi krantai užpelkėjo. Ką tai reiškia?

Ačiū
Vartotojo avataras
Parašė Piko
#301131 Laba diena, Agni,

Kaip supratau sapnas vyksta jūsų senelių namuose, kuriuose būdavote vaikystėje.
Tik jūs žinote, ką tie namai jums reiškia. Ar norėdavote būti pas senelius, ar gera ten būdavo.
Gal tik grįždama į jų namus, kartu į savo vaikystę vėl galite pabūti vaikiškai nerūpestinga, atsipalaidavusi, globojama. Norite, kad ir jūsų pačios vaikai būtų ten, senelių namuose, norite jiems suteikti tą ramią, nerūpestinga vaikystę. Tą ramybę grįžus į senelių namus sudrumsčia stichija - tornadas. Kodėl jos niekas nemato, kodėl jie išlieka ramūs? Galbūt tikrai kartais problemos mums atrodo didesnės nei yra iš tiesų, gal tas ,,tornadas", tos nelaimės vienaip atrodančioms jums nebūtinai bus matomos taip pat ir aplinkiniams, gal netgi jos visiškai nėra pavojingos. Juk praeina ir nieko neatsitinka. Kaip D. Defo mintis: „Pavojaus baimė dešimtis tūkstančių kartų baisesnė už patį pavojų“.

Manau, kad upė taip pat yra jūsų ramybės uostas, vanduo joje teka nesustojamai kaip ir bėga jūsų gyvenimo metai.
Sugrįžtate prie upės dabar, jūs nuo vaikystės pasikeitusi, upė pasikeitusi taip pat, daug vandens joje pratekėjo per tą laiką, net ir krantai užpelkėjo. Sunku sugrįžti į vaikystę. Ir jūs ir upė dabar kitokios. Jūs turite pareigų, pati savo vaikų, kasdienių problemų, nerimo, sunku prisiminti tą vaikystės ramumą širdyje, gal tą besąlygiška senelių meilę, ta gyvenimo paprastumą, šiuos sunkumus rodo užpelkėję krantai.
Bet sugrįšite vieną dieną jūs prie tos vaikystės upės, net pelkėti krantai jums nesutrukdys pasiimti ramybę, prisiminimus iš jos. To jums ir linkiu.
:dream:
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#301152 Na taip, senelių namai buvo tikrai saugumo oazė, aišku, būdavo ir pykčių, bet mano tėvų šeimą man nešė tik skausmą, namie buvau labai nelaiminga, o pas senelius tarsi patekdavau į kitą pasaulį, kur nebuvo jokių rūpesčių, viskuo buvo pasirūpinta. Iki šiol tam tikri kvapai, vietos ir pan., net saulės šviesa tam tikru kampu, sukelia tiesiog skausmingai nostalgiškus prisiminimus, ten atrodo sustodavo laikas. Dabar seneliai jau labai seni, močiutės sveikata labai blogėja, ir ko gero ilgai jie jau nebebus čia, bet iki šiol jie išliko be galo rūpestingi ir mylintis. Aš kol kas dar nemoku taip elgtis su savo vaikais, suteikti tokį saugumą ir užtikrintumą, kad viskuo bus pasirūpinta, nors mano vienas vaikas jau beveik suaugęs. Kartais galvoju, kad mano desperatiškas troškimas gyventi vienkiemyje, toli nuo žmonių, gamtoje, yra nesąmoningas noras sugrįžti į tuos saugius namus ir nenoras gyventi suaugusio, atsakingo žmogaus gyvenimą.

Ačiū
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#302134 sapnavau drakonų pilį. tiksliau pilį, kurioje aš su vaikais ir dar krūva žmonių gyvenomoe. tai buvo šie laikai, bet kažkokie pasikeitę ir aš tarsi visiems vadovavau. bet vieną dieną pilį užpuolė drakonai, mano sūnus jau buvo suaugęs (jau ir dabar bevei suaugęs), o dukra keletą metų vyresnė. sapne nebuvo mano vyro, bet jo ir nepasigedau. kai užpuolė drakonai, mes bėgome ir dukrelė atsiliko, todėl aš nusprendžiau grįžti jos ieškoti, apgavau sūnų, nes norėjo grįžti jis, bet susitarėm susitikti prie kažkokio pavojingo išėjimo. aplinkui viskas degė, reikėjo šliaužti žeme, bet aš nebijojau, nors žinojau, kad mirsiu, mano tikslas buvo surasti mergytę ir mirti kartu su ja, kad jai vieni nebūtų baisu. bet mums pavyko išsigelbėti, nors reikėjo eiti virš pilies su kūdikiu siauručiu siūbuojančiu mediniu liepteliu ir dar peršokti dalį ploto. mano sūnus mus pagavo. tai buvo kažkokia stebuklinga vienybės akimirka. aš iki tol sapnuodavau didelį aukštį ir klaikią baimę, o šį kartą nebijojau nieko. toks keistas ir su labai gerais jausmais sapnas, niekaip negaliu jo pamiršti, nes tai buvo kažkokia dvasiškai stebuklinga akimirka artumo su savo vaikais.