Skyrius depresija sergančiųjų artimiesiems

Moderatorius: signs

Parašė negalia seimoje
#275431 Daznai isgirstame, koks sunkus neigaliojo gyvenimas. Taciau, koks gyvenimas jo artimuju? Kaip jie jauciasi? Ka isgyvena ir kaip gyvena?
Dilema: Kas geriau buti paciam neigaliam, ar matyti kencianti neigalu artimaji?
Vartotojo avataras
Parašė MiesteRuduo
#275567 jei žmogus suvokia savąją negalią, tai nelaimingesnio už jį nerastume. o artimieji, na jiems sunku, bet kas įlys į sergančiojo kailį? beprotystės kančios demonai ne visada užtemdo savo aukos suvokimą ir žmonės esantys aplink dažniausiai tik miglotai suvokia ką jis patiria. sunku, kai tavo artimas kenčia, bet dar sunkiau tą kančią nešti pačiam.
Parašė Harmonija
#288783 Sveiki, esu viska naujokė todėl atleiskit, jei ka ne taip padarysiu.
Patekau į labai keistą situaciją. Istorija ilga, pradedu nuosekliai iš pradžių, tikiuosi gal bent ką nors galėsit patarti, nes neturiu jau minčių kur kreiptis pagalbos.
Žodžiu kažkada, prieš keletą metų surenku googlėje savo vardą ir pavardę ir gaunu šoką. Prirašyta visiškų nesamonių apie mane, mano a.a tėvus, apkaltinta esu tokiais dalykais, kurių net neįsivaizdavau gyvenime. Paminėta mano vardas, pavardė, darbovietės, vaikų vardai, mergautinė pavardė ir daugybė kitų dalykų. Iš konteksto visiškai aišku, kad tai mano buvusi geriausia draugė, su kuria prieš kokį ne mažiau, kaip 10 metų nutrūko ryšys. Tačiau mūsų vaikai kontaktus turėjo, greit pavyko sužinot, kad ta mano draugė susirgo šizofrenija ir jau daug kartų gydyta ligoninėje. Su ja kalbėtis neišėjo, kaltina mane viso pasaulio nuodėmėmis ir tiek. Daug naktų buvo nemiegotų, daug vargo praėjau kol bet šiek tiek supratau, kaip taip gali būti. Baisiausia, kad kaltina viešai internete, nurodo mano kontaktinius duomenis. Po ligoninės (kur patenka tik kai atsiranda grėsmė jos ar aplinkinių gyvybei) labai atsiprašinėja, sako, kad pati nesupranta, kaip ta kita realybė, kuri nėra reali, jai galejo atrodyti tikra. Labai nuoširdžiai atsiprašo. Tačiau grįžus iš ligoninės, vaistų negeria ir vel po kiek laiko - tas pats. Išmoko į ligoninę nepapulti, paliko namus, vaikus... Išėjo gyventi su vyru, sutiktu toje pačioje ligoninėje.
Tai va... Nebegaliu kentėti to kasdieninio viešo žeminimo... Ieškau pagalbos. Ir - patikėti sunku - nėra galimybių kaip nors apsiginti nuo to. Internetiniai tinklapiai, kaip Delfis, Lrytas jos IP neblokuoja. Na jei vienoje vietoje surašo pvz grasinimus vaikams ir mano duomenis, - tada istrina, bet ji rašo kasdien, visiškai visą dieną. Norisi, kad ji pasigydytų ir tai baigtųsi, tačiau medikai atsako, kad negalima gydyti per prievartą. Kreipiausi i policiją, jie sako irgi bejėgiai, jei žmogus su psichine negalia, nieko aš nepasieksiu, blokuot interneto negalės. Dabar bandau kreiptis į teismą civilinio ieškinio tvarka, renku įrodymus, tačiau man kainuos advokatai, daug vargo, teismai prieš buvusią draugę (negražu). Daugiausia ką galiu pasiekti, kad jai uždės baudą, bet interneto blokuoti negalės. O tikslas mano nėra jokios baudos, man reikia ramybės, nes ir pati jau galiu išprotėti nuo tokios įtampos.... Ką daryt, kur dar kreiptis, kaip padėti jai, sau?
Gal turite kokių minčių, gal kas susidūrėte su panašia situacija?
Negi mano atvejis - beprecedentinis Lietuvoje?
Iš anksto dėkui už bet kokią informaciją, pagarbiai, H.
Vartotojo avataras
Parašė mmm
#288784 vajezau... gal imanoma susirasti jos vyra ir su juo pakalbeti, kad i ligonine griztu ir vartotu vaistus?
Parašė Harmonija
#288785 Oj, negali jis padeti, niekas jo neklauso. Nei jo, jei vaikų ji neklauso. Su jais puikiai sutariu, vargsta jie ne ką mažiau, skyrybos vyksta... Mama jos taip pat pergyvena baisiai, deja niekas padeti nieko negali.... :(
Vyras beje du insultus iš nervų ir negalėjimo patikėti kas darosi patyrė, vos gyvas liko. O dar su vaikais visais... Gaila jų labai.
O va ji, net nesupranta, ką daro, nesupranta, kad serga, visiems siūlo gydytis psichiką, - tik ji viena sveika... O kiek kenčiančiu aplinkui....
Vartotojo avataras
Parašė mmm
#288788 Turejau omeny, susirasti ta vyra, pas kuri ji isejo gyventi. Saket, kad jis irgi is ligonines, bet gal sveikiau mastantis.. Su juo gal pakalbeti reiketu.
Parašė Harmonija
#288790 Taip, vaikai kalba su juo, deja naudos nei truputėlio. Jis tiki ja.... Ir leidžia daryt viską, kas jai atrodo teisinga. Kitas variantas, kad gal ne viską žino, bet daugiau papasakoti jam neišeina...
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#288791 Vienintelis vaistas nuo viso to yra ignoravimas.
Mesk viska is galvos apie ta persona. Istrink ja is savo gyvenimo ir net neatsisuk i ta puse. Ta prasme nutrauk bet koki bendravima (vaikai, vyrai, mamos, tetos ir dar bala zino kas..) ta prasme atsiribok nuo visko. Lai sau kliedi i sveikata.
Jei nesi viesas asmuo.. ta prasme jei tavo realiam gyvenimui viesieji rysiai nieko nereiskia dek skersa ant kitu nuomones. Tai sudetinga, taciau be to toli nenukeliausi. Jei visdelto esi viesas zmogus, kagi.. ieskok budu kaip is viso to ispesti sau naudos. Rimtas viesuju rysiu specialistas is taves zvaigzde padarys :achtung Kaip kazkada pasake Viktoras Uspaskich - jei apie tave kalba blogai, vadinasi viskas yra gerai. Jei apie tave tyli - esi "mires".
Kitaip tariant keisk poziuri i visa sita durnyste, nes kitaip tu tik salia jos sedi ir dar labiau ja skatini testi tai ka pradejo. Jei ignoruosi anksciau ar veliau susiras kita "taikini", bet tada tau jau bus giliai dzin, nes ir taip viskas bus pamirsta.

Visa tai yra mano nuomone (IMHO) tad manantys priesingai labai rimbais neplakit :achtung

Turint galvoje jog realiai priemoniu ja atriboti nuo interneto nera, viskas ka bedarytum yra kaip katalizatorius jai testi ispuolius pries tave. Vietoj to, jog uzsiimi smegenu masturbacijom ieskodama kas ir ka parase apie tave internete verciau pora savaiciu pailsek pati nuo interneto ir to prakeikto tinklo beprociu. Tai psichologinis teroras, jei pati to atsisakysi tai viskas ir pasibaigs ;)

Tiek ziniu.. tikiuosi minti pagavai ka norejau pasakyti isreiksdamas savo kuklia nuomone. P.S. skaityk PM
Parašė Harmonija
#288792 Vadovauju įmonei. Šiais laikais partneriai prieš pasirašydami sutartis dažnai pasiieško informacijos internete. Ir įsivaizduokite ką randa. Pavardė nesikartojanti, daugiau tokių nėra.
Ignoravimas nepadeda, juk apie 3 metus nieko nežinojau, bet tai jos puolimų nenuėmė... Beje niekada jai neatsakineju ir nieko nerašau viešai... Pora kartu į metus parasau i emaila ar fb, kad ne su manimi ten ginčijasi... Taip, tai iššaukia dar didesnį puolimą.
Ir dar momentas... Rašo prakeikimus man ir mano vaikams... Uj kaip nejauku. :(
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#288793 Netikiu, jog tavo pavarde tokia vienetine ir nesikartojanti. Abejoju ar normalus zmogus (verslo partneris) imtu gilintis i visokius prakeiksmus rastus kazkur viesoje erdveje, be viso to dar neaisku ar tai tikrai tau adresuota. Jam labiau turetu (teoriskai) rupeti kredito istorija, teismai ir sutarciu vygdymo peripetijos. Nors gal viskas ten pas Jus jau pasikeite, visdelto greitai trys metai kaip emigraves.
Kaip sakiau.. pabandyk pailseti nuo visko pora savaiciu, nes kol esi pasinerusi i visa tai, blaivaus mastymo sia tema manau ne per daugiausiai yra like :) neisizeisk tik.
Parašė Harmonija
#288824 Sveiki, na tai kaip suprantu tai vienintelis variantas, - tiesiog bandyti valdytis ir nekreipti demesio.. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#288827 o kazi teisininkai ka mano - ar tai nera smeiztas viesoje erdveje? tam yra atsakomybe
Parašė Harmonija
#288829 Bandysiu dar teisininku portale uzklaust, gal jie ten ka ismastys. O preliminariai policijoj kiek kalbejau, jei pavyks irodyti smeizta ( daug vargo tam ideti reiks) paskirs jai bauda. Moket netures is ko, nuo pasalpu nenurasineja kiek zinau, invalidumo ji nebegauna, nes nutare kad yra sveika ir kai isejo is namu, - nebesitvarke. Zodziu pasake, kad jei tiek ja baudom apkrausiu, kad ji nebegales uz interneta susimoketi, - tai gal ir pasieksiu ko noriu (ramybes).. Bet argi tikslas baudos ir tokiu budu siekt teisybes?
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#288832 kita vertus, karas vyksta kai kariauja du. vienas nekariauja, karo ner.

nu nebent yra tikslo pamokyt kad spjuviai i veida yr negerai spjaunanciam. komentarus isimt vargu ar pavyks, o progos neduot komentuot daugiau - imanoma. Pasitarus su teisininkais jei tai turi itakos verslui, galbut ir su viesuju rysiu specialistais. Gal uzteks kazkokios imokos googlui del paieskos rezultatu, as ne specas bet isivaizduoju kad kazkas tokio.
dar pravartu mintyse isivaizduoti pykcio bumeranga griztanti skriaudikui. Pyktis kurio nesugeria, grizta ir trenkia. Ne is karto daieis, kodel. gal niekad nedaeis.
Ismintingas palinki sekmes ir atsiriboja. net jei tai gimine.

nuosirdi uzuojauta del situacijos. del buvimo svetimo pykcio ikaitu. o kiek leisime sau juo buti, tik nuo musu priklauso.
Vartotojo avataras
Parašė Peran
#301425
Harmonija rašė:Bandysiu dar teisininku portale uzklaust, gal jie ten ka ismastys. O preliminariai policijoj kiek kalbejau, jei pavyks irodyti smeizta ( daug vargo tam ideti reiks) paskirs jai bauda. Moket netures is ko, nuo pasalpu nenurasineja kiek zinau, invalidumo ji nebegauna, nes nutare kad yra sveika ir kai isejo is namu, - nebesitvarke. Zodziu pasake, kad jei tiek ja baudom apkrausiu, kad ji nebegales uz interneta susimoketi, - tai gal ir pasieksiu ko noriu (ramybes).. Bet argi tikslas baudos ir tokiu budu siekt teisybes?

Kad tik tokios problemos butu gyvenime, tai visi laimingi butu ir begiotu susikabine rankutemis.. Tiesiog nekreipk demesio, zinau kartais sunku bet to reikia ismokti.. nieko blogo neatsitiks jei ismoksi nekreipti demesio ir ilgainiui viskas uzsimirs..kaip sakant laikas gydo visas zaizdas.. viskas bus gerai.