Skyrius, skirtas diskutuoti apie skirtingas psichoterapijos kryptis, dalintis patirtimi, atsiliepimais apie psichoterapeutus ar psichologus.

Moderatoriai: Serpentskin, signs

Parašėnemoku
#241742 Taip, tai tikrai nera IQ testas, taciau galetu parodyti, kad yra tikimybe, jog zmogus zemesnio intelekto, tada butu daromi tolimesni tyrimai kad ta patvirtint arba paneigt.
Parašė dalyba iš nulio
#241744 Bet psichiatrijos vadovėlyje parašyta, jog tas standartinis psichologinis ištyrimas parodo tam tikrus žmogaus psichikos parametrus, tarp jų buvo ir intelektas.
Parašėnemoku
#241746 Taip, bet ta prasme tikslaus koeficiento gi neparodo.
Vartotojo avataras
Parašė pasaulis
#241756 to psichologinio testo užduotys yra tokio pat tipažo kaip ir IQ testo (išrinkti netinkamą paveikslėlį, grupavimas), tai reiškia, kad jis parodo kažkokį tai bendrąjį intelektą, tikslesniam nagrinėjimui aišku reikia išsamesnio testo
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#242664
pasaulis rašė:to psichologinio testo užduotys yra tokio pat tipažo kaip ir IQ testo (išrinkti netinkamą paveikslėlį, grupavimas), tai reiškia, kad jis parodo kažkokį tai bendrąjį intelektą, tikslesniam nagrinėjimui aišku reikia išsamesnio testo
As norejau paklausti ,koki testa daro del depresijos. Viena pradzioj dariau ,tai reikejo i klausimus atsakyti.Ten buvo lengas pas psichiatre,o veliau sake reikes pas psichologe daryti testa.Kas zino ,gal internete yra.Pvz klausimas kuo skiriasi diena nuo nakties. ACIU :da
Vartotojo avataras
Parašė pasaulis
#242723 man kai darė, tai depresijos nustatymui supratau, kad darė kur buvo kokia 15 klausimų ir reikėjo pasirinkti teiginius nuo dažnai iki niekada. ir aišku medis, žmogus, namas.
internete beveik visi depresijos testai turi panašių (identiškų) klausimų kaip ir atliekami pas psichologą.
Vartotojo avataras
Parašė Freudas
#312343
agnietė rašė:Sveiki, šiadien pirmą kartą nuėjau pas psichiatrę. Pasikalbėjom - papasakojau jai savo problemas (susijusias su sociofobija), paskui mane nusiuntė pas psichologę, kur atliko keistą testą - rodėl gal 20 paveikslėlių, kuriuose nupiešta po 4 objektus. Turėjau pasakyti, kuris objektas netinka prie kitų ir kam priskiriami likusieji. Tikiuosi supratot, apie kokį testą čia papasakojau. Taigi, gal žinot kas čia per testas, ką jis nustato?


Jeigu yra pavaizduota saulė, elektros lemputė, žvakė ir žibalinė lempa, tai kuris iš išvardintų netinka? Man tai įsiminė, o teisingo atsakymo taip ir nežinau :D
Parašė sophie
#312344
Freudas rašė:Jeigu yra pavaizduota saulė, elektros lemputė, žvakė ir žibalinė lempa, tai kuris iš išvardintų netinka? Man tai įsiminė, o teisingo atsakymo taip ir nežinau :D

Akivaizdžiai saulė - visi kiti yra žmogaus sukurti šviesos šaltiniai.
Vartotojo avataras
Parašė Freudas
#312345 Bet elektros lemputė tai nenatūralus šviesos šaltinis. O visur kitur ugnis - natūrali šviesa.
Parašė sophie
#312346 Saulė nėra ugnis.
Vartotojo avataras
Parašė Freudas
#312348 Na gal ir ne ugnis, bet tikrai ne dirbtinai sukurta. Ne taip kaip lemputė. Na nežinau, gal ir saulė netinka, užtat ir klausiu.
Parašė sophie
#312349 Nežinau nei šito testo, nei šio klausimo atsakymo, bet esu tikra, kad netinkamas žodis visgi yra saulė, nes elektros lemputė yra sukurta žmogaus, lygiai taip pat kaip žvakė ar žibalinė lempa. Nesugebu atrasti dar vieno požymio, kuriuo trys dalykai būtų panašūs, o vienas - ne.
Vartotojo avataras
Parašė Peleda
#312350 Aš galiu 100 proc. pasakyti, kad netinka saulė. Nes ji yra natūralus šviesos šaltinis, o visi kiti - ne. Teko šiek tiek prisiliesti prie šios metodikos, tai šiek tiek žinau. :)
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#312434
Freudas rašė:Na gal ir ne ugnis, bet tikrai ne dirbtinai sukurta. Ne taip kaip lemputė. Na nežinau, gal ir saulė netinka, užtat ir klausiu.

bet juk žvakė ir žibalinė lempa taip pat dirbtinai sukurtos.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#312436 o aš atsimenu buvo vaisiai, mėsa, dar kažkas ten ir žuvis ir reikėjo sudėti tinkančius paveiksliukus. svarbiausia, kad ta žuvis buvo taip nupiešta lyg gulinti ant kažkokio pagrindo, tai aš ją ir priskiriau prie maisto, nu nes pagalvojau, kad pagauta, nebegyva, sužvejota. tai ta dūra psichologė buvo tiesiog paklaikusi, kad man gyvas padaras atrodo lyg maistas, o mano aiškinimų net negirdėjo :achtung bet testo rezultatų taip ir nenuėjau sužinot, labai klaiki ta vieta apskritai man pasirodė.