Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė LIXXA
DDimetra rašė:Bent jau man asmeniškai tai baimė, kad kažkas negerai su mano sveikata. Amžinai nerimauju, o kaip nerimauju pradedu jausti ir fiziologinius pakeitimus. Nuolatinės mintys, kas kaip čia vyksta mano organizme, baimė dėl savo ateities, baimė mirties susirgti kuo nors, kad kas nors atsitiks artimiesiems ir poto kaip beprotė skambinėju ir klausinėju ar viskas gerai ir pan. bet koks fiziologinis pakitimas pvz šnd suskaudo inkstų pusėjė iškart nerimauti pradėjau kas kaip čia man yra kas nutiko ga kas nors negerai ir t.t. Nuolatinis nerimas dėl savo sveikatos ir ateities, mano nerimo sutrikimas yra toks. :bloga

man pozymiai tokie patys..vadinasi irman tada yra nerimo sutrikimas...mane labiausiia nervina mano tox nerimas,tarkim kai vaziuojame su masina kur nors..jei greiciau pavaziuoja ar pan...iskart isivaizduoju kokia nors katastrofa...net siurpai bega...va sitas nerimas man enervina..ir siaip,,del visokiu nesamoniu baiminuosi...vaziuot su masina kitoi sali bijau..i parduotuve eiti bijau,,,atrodo del visko nerimauju,visko bijau... :bloga
o tai kaip gydo nerima?
Parašė DDimetra
#295769 jo apie mašinas ir man būna panašiai:D tik greit nuveju tokias mintis. man asmeniškai labai sukelia nerima koks nors nemalonus ivis, pvz šnd kaip sužinojau kad sapras nusižudė tai taip susiktai jauciuosi visa diena. toki nerima jaučiu, baisu eiti patamsiai kambari, likti vienai baisu kambari ir pan.
o šiaip as asmeniškai niekaip nekovoju, nes nemoku jis kartais praeina - būna gerai, poto vėl užeina ir tt:)
Vartotojo avataras
Parašė Loro
#296159 depersonalizacija. Perskaičiau apie tai pirmam puslapyje. Niekad apie tai nežinojau. Man būna taip, tai taip keista. Stoviu tarsi būčiau kitas žmogus ir matyčiau save, nueinu į veidrodį pasižiūrėti tai nu kaip ne ąš. Žinau,kad skamba keistai, beprotiškai, bet rimtai taip nutinka. Bet nebūna labai dažnai. Trunka kokias 10-15 min. aš kaip kvaiša žiūriu į save ir nesuprantu kas aš tokia. O nerimas tai kiekvieną dieną man būna. Ypač ryte, bet nebūtinai. Aš bijau, pagalvoju apie mokyklą, apie žmones, apie viešąjį transportą, man ten baisu ūna, tai ir apiema nerimas iš karto nusitiekimas tam ateina, prisimenu jausmus kaip nepatogiai aš tarp daug žmonių jaučiuosi. tarsi jie mane stebėtų, apkalbėtų, juoktųsi, teistų, o iš tikrųjų jie net nepastebi manęs, na nieko per daug nežino juk apie mane. Bet man taip yra kiekvieną dieną. arba rytais dažniausiai verkiu, tada išsiverkiu ir lengviau. Na bet mano bėdos palyginti mažos su kitų žmonių, bet jos vis tiek yra problemos. Vienokios ar kitokios jos yra mūsų gyvenime.
Parašė Dominyka
#298946 As tai nezinau, ar man nerimo sutrikimas ar nerimas plius depresija (psichiatre is testo atsakymu nustate vidutine depresija), bet nerimas manes nepaleidzia nors tu ka. Ir beveik kiekviena diena tas nerimas buna ryte: atsibundi ir negali islipti is lovos del to nerimo, galvoji apie viska ir taip nenori apie tai galvot, norisi uzsimerkt ir dar miegot ir miegot. Kai islipu is lovos, pradedu kazka veikti, tai nerimas kaip ir dingsta (nebent turiu ka nors labai itempto nuveikti, pvz., eiti i darbo pokalbi ar pan).Kodel tas nerimas stipriausias ryte? Kaip galima ryte jo isvengti ir greiciau atsikelti is lovos?:)
Parašė Ly
#313149 Dominyka, aš irgi jaučiuosi labai panašiai, beveik kaip apibudinai. Visi kurie čia aprašė nerimo simptomus galiu pritaikyti sau. Aš maniau, kad čia man bėdos susikrovė, pasidariau jautresnė tiesiog kuriam laikui ir bandžiau tvarkytis pati: vyti mintis, kažkuo užsiimti, ramindavausi lexotaniliu kai jau būdavo visai blogai, bet taip jau 3 mėnesį ir supratau, kad taip tikrai nėra buvę ir neturėtų taip būti, Nuėjau pas šeimos daktarę (gyvenu ne Lietuvoje), ji man išrašė CITALOPRAM (labai jų bijau, šiandien gersiu pirmą tabletę) ir kongnityvinės elgsenos terapiją... Bet man kažkaip va per savaitę, kaip aš keliuosi į darbą, kai žinau, kad mane sups žmonės (nors ir pasikeitė mano požiūris į bendravimą ir dėl bendravimo pradėjau nerimauti...), bet kažkaip lengviau atsikelti, negalvoji taip labai, bet kai ateina savaitgaliai aš nežinau kas man pasidaro, jau atsikeliu su ta mintim: "Ar bus viskas kaip visada?", "Ar man jau blogai?" ir ištisai galvoji ir lauki/nelauki ir įsiteigi save taip... Savęs įtaiga tai yra kažkoks milžiniškas veiksnys, tik vat kaip sugebėti įsiteigti teigiamus dalykus...?
Parašė Dominyka
Ly rašė:Dominyka, aš irgi jaučiuosi labai panašiai, beveik kaip apibudinai. Visi kurie čia aprašė nerimo simptomus galiu pritaikyti sau. Aš maniau, kad čia man bėdos susikrovė, pasidariau jautresnė tiesiog kuriam laikui ir bandžiau tvarkytis pati: vyti mintis, kažkuo užsiimti, ramindavausi lexotaniliu kai jau būdavo visai blogai, bet taip jau 3 mėnesį ir supratau, kad taip tikrai nėra buvę ir neturėtų taip būti, Nuėjau pas šeimos daktarę (gyvenu ne Lietuvoje), ji man išrašė CITALOPRAM (labai jų bijau, šiandien gersiu pirmą tabletę) ir kongnityvinės elgsenos terapiją... Bet man kažkaip va per savaitę, kaip aš keliuosi į darbą, kai žinau, kad mane sups žmonės (nors ir pasikeitė mano požiūris į bendravimą ir dėl bendravimo pradėjau nerimauti...), bet kažkaip lengviau atsikelti, negalvoji taip labai, bet kai ateina savaitgaliai aš nežinau kas man pasidaro, jau atsikeliu su ta mintim: "Ar bus viskas kaip visada?", "Ar man jau blogai?" ir ištisai galvoji ir lauki/nelauki ir įsiteigi save taip... Savęs įtaiga tai yra kažkoks milžiniškas veiksnys, tik vat kaip sugebėti įsiteigti teigiamus dalykus...?

Ly, puikiai tave suprantu. Dabar as jauciuosi jau tikrai neblogai, jau kaip ir pasvekus, bet be vaistu, tai manau, kad jokia saviitaiga man nebutu padejus. Kai pradedi gerti vaistus, pradedi jaustis daug geriau, pasitiketi savimi, nori daug nuveikti, o tada jau ir su saviitaigom gali dirbti. Depresijos metu labai sunku dirbti su savo mintimis (bent jau man taip buvo). Panasiai kaip sergi gripu. Juk kai sergi ir tau pakyla didele temperatura, tai nelabai galetum saves taip nuteikti, kad ji nukristu (nors, aisku, visko gali buti) :) tai tiesiog patarciau realiai paziuret i savo savijauta ir jeigu tikrai sergi, tai vartoti tinkamus vaistus. Jie tikrai padeda :)
Vartotojo avataras
Parašė Ernesta23
#313723 Sweiki,as cia naujoke gal kas prisijunge esate? :oops:
Vartotojo avataras
Parašė Ernesta23
#313725 esate gal kas prisijunge?
Vartotojo avataras
Parašė tomex
#313726 Sveka prisijungusi :flo jei nori prisistatyti susirask skilti naujokams ir ten bus tema prisistatymas o jei taip nori pabendrauti rasyk i PM
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#319319 Ir pas mane depresija ir panikos, neromo sutrikimai. Pastarieji nebekankina aktyviai o depresijos neatsikratau :( As atkritele. Stipriai atkritau kovo menesi.
Vartotojo avataras
Parašė Ernesta23
#319324 man uzeina kad pradeda atrodo swaigti galwa negera pasidaro atrodo tuoj nualpsiu ir sirdis dauzosi,ar yra kam taip buwe?
Vartotojo avataras
Parašė VVika
Ernesta23 rašė:man uzeina kad pradeda atrodo swaigti galwa negera pasidaro atrodo tuoj nualpsiu ir sirdis dauzosi,ar yra kam taip buwe?

Rai cia tokius pojucius, ko gero, visi yra jaute, tai panikos ir nerimo atakos.
Vartotojo avataras
Parašė Ernesta23
#319349 o nuo antidepresantu turi tos atakos praeiti?
Vartotojo avataras
Parašė VVika
Ernesta23 rašė:o nuo antidepresantu turi tos atakos praeiti?

Taip, turi praeiti. Antidepresantai ne tik depresija tvarko, bet ir nerima bei panika.
Vartotojo avataras
Parašė Ernesta23
#319357 man jos butent prasidejo kai pradejau gerti waldoxana kas gal estae juos bande?ar gali nuo ju taip buti?