- 2014 05 17, 06:21
Fanatiškas tikėjimas irgi gali nuvesti prie to paties - prie psichikos sutrikimų. Vienai draugei tam tikru laikotarpiu atrodė, kad visur aplink ją blogio jėgos, o jinai vos ne išrinktoji kariauti su tom jėgom. Blogio jėgas pradėjo vos ne matyti ir jausti. Pridėkim susireikšminimą - aš tikinti, padori, dvasinga - o jūs visi blogi, nedvasingi, neišmanėliai. Pridėkim kaltę - aš tokia nuodėminga, man nepavyksta būti gerai - dievas mane nubaus...
Apie tą pačią jogą - jinai buvo kategoriškai prieš - kaip prie velnio išmislą. Vėliau išbandė - liko sužavėta- pagerėjo fizinė savijauta, pakilo nuotaika... Ir pamatė, kad niekas ten nebando nei atimti jos tikėjimo, nei įbrukti naujo.
Lygiai tas pats su būrimais kortomis. Jei žmogui blogai - jis bando išmesti kortas internetiniam puslapy - kada jam bus gerai, jei iškrenta blogą variantą rodanti kombinacija - bandoma vėl - ir taip galima n kartų... tarsi bandoma suvaldyti likimą. Sakau iš patirties. Galima pavadinti priklausomybe - bet šitas dalykas man praėjo, kai pagerėjo savijauta.
Mintis tokia - bet kuris kraštutinumas yra blogai. Kraštutinis religingumas lygiai taip pat veda į vienišumą ir psichikos sutrikimus- nes kas nori bendrauti su žmogumi, kuris jaučiasi vienintelis toks dvasingas, doras, jautrus, dievo išrinktasis ir pateptasis, o kitus laiko brudais?
Kraštutinis susidomėjimas karmom, dvasingumo didinimais, kortom, spiritizmais - irgi į ten pat. Apie bet kurią priklausomybę - nuo kompo, nuo knygų, nuo religijos, nuo spiritizmo, nuo dvasingumo, nuo besaikio valgymo ....... ir daugybę kitų galima pasakyti tą patį.
Sakyčiau daugeliu atvejų - priklausomybėse atsispindi mūsų noras išlipti, išsikapstyti, rasti atsakymus, paguosti save, nuraminti save, užpildyti tuštumą.
Ir jų paprastai ne taip lengva atsisakyti, kol nerandam sveikesnio, tinkamesnio sau būdo išgyventi šiame pasaulyje.
"Būk savimi. Visos kitos vietos jau yra užimtos."
O. Vaildas
Citata iš:http://www.mukatanas.blogspot.com/search/label/Sunkumai