Moderatorius: Astro-Meška

Parašė sophie
insomnia rašė:/.../
Juk mes patys dažnai prisidirbame ar mūsų protėviai būna pašikę reikalą, tai ir kenčiame dabar.
Kaltinti dievą visokiomis nesąmonėmis manau yra kvaila, lengvabūdiška ir tamsuoliška.

O kodėl aš turėčiau kentėti už savo protėvius? Kur čia teisybė kentėti už žmogų, su kuriuo esi susijęs tik tiek, kad daliniesi su juo nedidele dalimi DNR?
Aš nekaltinu, aš tik klausiu : )
Parašė sophie
groowax rašė:Kaltinti Dievą yra didžiausia beprasmybė ir kvailystė kokia tik begali būti. Didesnės už ją nėra.

Pasikartosiu - aš nieko nekaltinu. Bet tai kaip tada yra? Dievas duoda tik gerus dalykus? O iš kur atsiranda blogi? Ir kodėl visagalis Dievas tų blogų dalykų (t.y. psichikos ligų) nepašalina, jei taip labai sergančiuosius myli? Tam, kad galėtų mylėti labiau už kitus? Skamba nesuvokiamai.

Aš neneigiu Dievo egzistavimo, visagalybės ar gerumo. Ir net manau, kad tikėjimas yra labai naudingas dalykas. Kad nuoširdi malda duoda pačiam žmogui daug naudos - nebūtinai dėl to, kad ją išgirsta Dievas. Aš pati neturiu tikėjimo, negaliu apsimesti, kad tikiu, jeigu netikiu, man visur reikalinga logika. Ir va čia aš jos nelabai matau, dėl to ir klausiu. Juk tikinčiųjų tikėjimas vis tiek kažkuo paremtas, ne tik jausmu, kad kažkas yra aukščiau ir kažką duoda. Dar turi būti ir teorija, ką jis ir kodėl duoda. Tai aš būtent to ir klausiu. O kai į visai nepiktybinį klausimą atsakoma mano asmens įžeidimu (beprasmybė ir kvailystė), man ima atrodyti, kad tas tikėjimas gan šizofreniškas: 'yra taip kaip aš pasakiau ir taškas, nesvarbu, kad jūs matot priešingus įrodymus, teisus vis tiek aš'.

Gal aš ne visai tinkamą temą pasirinkau tokio tipo diskusijai, čia šioks toks off topic gaunasi, bet man nuoširdžiai įdomu padiskutuoti su tikrai tikinčiais žmonėmis, nebandant nei vieno atversti į 'doros kelią' arba 'racionalią realybę'. Gerbiu tikinčiųjų pažiūras, nes jie bent jau jas turi. Bet taip pat norėčiau, kad būtų gerbiamos ir manosios.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
sophie rašė:O kodėl aš turėčiau kentėti už savo protėvius? Kur čia teisybė kentėti už žmogų, su kuriuo esi susijęs tik tiek, kad daliniesi su juo nedidele dalimi DNR?
Aš nekaltinu, aš tik klausiu : )

Ne už protėvius kentėti, o už jų darbus. Čia jokios mistikos:
Pvz. tavo tėvas buvo alkoholikas, tu gimei su kažkokiu defektu dėl to kad jis girtas užstatė tavo mamai tave. Tai ir kenti už jo darbus. Viskas labai paprasta ir kitokios situacijos, nebūtinai tokios drastiškos
Kitas dalykas kuris prisideda dar ir mūsų gyvenimas, tai ką darai, ką valgai, kur būni... Viskas susikrauna ir šakės tada sveikatai. O tada puolamas kaltinti dievas, kad va žiūrėk kokią bėdą man davė, tai gal jis manęs nemyli.
Kažkaip keistai viskas tam dievui suverčiama, nepaisant to kad dažnai pats prisidirbi
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#319275 Pasikartosiu, jei ne aišku: kaltinti Dievo yra neįmanoma, ir čia joks tavo įžeidimas. Ir Dievas nėra matematika 2+2, todėl jis yra mūsų protui beveik, saku beveik, nesuvokiamas. Tu gali netikėti, ir aš tavęs nekaltinu, ir juo labjau - neįžeidinėju. Ir neagalimas dalykas yra tikėti kartu į islamą, budizmą ar dar kažką vienu metu - turi būti vienas vienintelis kelias: tu pati jį pasirenki, ir niekas tavęs neįžeidinėja. Dievas yra meilė, pyktis, gėris: viskas viename ir JIS YRA VISAGALIS IR NESUVOKIAMAS MŪSŲ PROTUI.
Vartotojo avataras
Parašė LaumeRaganele
#324888 Labai sako teisingai Vis... Turejo mano tetis labai daug problemu, kiek su sveikata, kiek su psichika. Visai nebuvo tikintis, nei krikstytas, nei i baznycia einantis. Gulejo jau ant patalo ir visi jau manem, kad tikrai neatsigaus, bet atsigavo ir dabar vel dirbantis, blaiviai mastantis, labai sustiprejas. Visu vaistu, visu gydymu po truputi atsisake. Jam, kaip jisai sako padejo Dievulis. Sako palikau savo sveikata Dievo valioje. Sako, kai budavo blogai su Dievuliu pasisnekedavau ir dabar vis dar snekasi. Dabar man panasiai, kaip jam. Budavo, kad ir anksciau pasimeldziu, bet retai kada.. Manau, padeda malda, nuramina. Kazka veikiu per diena ir galvoju, kad Dievas mane stebi ir jam ko gero nepatinka mano elgesys tada bandau ji keisti. Visai neseniai uzpludo ta tikejimo banga. Labai ieskaujau, kas man galetu pati is aplinkos, bet ko gero viskas viduje ko man reikia :)
Parašė Vis
#327674 Labai gražiai ir įdomiai išreikšta mintis!

Norėtųsi pratęsti Jūsų mintis sekančiomis ištraukomis iš Šv. Biblijos raštų. Prašau atkreipti dėmesį kad nenurodau būtent versijos kuria panaudojau. Vertimai skiriasi, bet kiekvienas kas panorėtu gali nukopijuoti ištraukas ir internete rasite atsakymus. Kiti informacijos šaltiniai nurodyti po citatos tekstu.

"Tiesą sakant, tai buvo Viešpats, kuris kalbėjo:
"Aš esu Alfa ir Omega, pradžia ir pabaiga."

"Trejybė: Doktrina, kad Dievas, būdamas vienas, egzistuoja amžinai trijuose asmenyse," paprastai vadinamas Tėvas, Sūnus, ir Šventoji Dvasia. Žodis "Trejybė" parodomas Šventajame Rašte. Graikų forma, Trias, atrodo, buvo pirmą kartą panaudotas vyskupo pasakojimą Antiochijos antraje amžiuje. Tačiau pagrindiniai doktrinos elementai iš tiesų randami Šventajame Rašte, kur Jėzus yra laikomas vertas garbinimo, ir dar yra aiškiai parodoma kad jis ne vienas asmuo, jis nurodo taip pat turintis "Tėvą", ir kur Šv. Dvasia pažadėta Jėzui, kaip "guodėja".

Justo L. González. Esminiai Teologiniai Terminai

"Om Tat Sat (sanskrito: ओम् तत् सत्, apie tai garso Aum Tat Sat (žinynas · info)) yra sanskrito mantrų, tai reiškia, jie yra "trys žodžiai trijų dievo"

Om nurodo Aukščiausiojo Begalinės Dvasios ar asmuo. Om atstovauja Shabda Brahmanas.
Tat reiškia antrą Guptt. Dievo vardas.
Sat reiškia trečią Guptt, Dievo vardas. (Wikipedia)"

"Pradžioje Dievas sukūrė dangų ir žemę."

"Ir Dievas sutvėrė žmogų pagal savo paveikslą, pagal Dievo atvaizdą sutvėrė Jis jį; vyrą ir moterį sutvėrė Jis."

"Ir Dievas tarė Mozei: "AŠ ESU TAS, KAS AŠ ESU, ir jis kalbėjo:" Taip tu sakyk izraelitams: 'AŠ ESU mane siuntė pas jus."

"Ir be to Dievas tarė Mozei: "Šitaip tu sakyk izraelitams, Viešpaties, jūsų tėvų Dievas, Abraomo Dievas, Izaoko Dievas ir Jokūbo Dievas, mane siuntė pas jus: tai yra mano vardas amžinai, ir tai yra mano vadinsite per kartų kartas."

Atkreipkite dėmesį į tai kad šis teiginys skirtas VISIEMS Dievo sunams ir dukroms. Tai aiškiai seka iš teksto, ir neturi JOKIOS prieraišos prie tikėjimo, kalbos, nacionalinių ar tautynių skirtumų.

"
Viešpats, jūsų Dievas yra ryjanti ugnis, pavydus Dievas."

"Tai yra žinia, kurią išgirdome iš Jo ir skelbiame jums:
Dievas yra šviesa; jame visai nėra tamsos. ..."

Dievas yra ugnis, energija, šviesa!

Jis paskelbė jums savo Sandorą, dešimt įsakymų, kuriuos Jis tau liepė sekti ir tada juos parašė du akmens plokščių.
(Mozei)

1) Aš esu Viešpats, tavo Dievas, kuris tave išvedžiau iš Egipto žemės, iš vergijos namų.
2) Tu Neturėsi kitų dievų, tiktai mane.
3) Neminėk Viešpaties, tavo Dievo, vardo be reikalo.
4) Prisiminti šabo dieną švęsk.
5) Gerbk savo tėvą ir motiną.
6) Nedaryk žmogžudystė.
7) Tu Nesvetimauk.
8) Nevok.
9) Neliudysi neteisingai liudija prieš jos kaimynę.
10) Negeisk nieko, priklauso tavo artimui.

Sakykite, ar molis, šuo, ar koks gyvūnas meldžiasi? O žmogus gali! ir sąmoningai ar ne - tą žino. Tai jeigu kas nors gali nustatyti aukščiau aprašytų veiksmų pasekmę, turbūt pastebės kad melstis ir bendrauti su Dievu, ar asmeniškiau su AŠ ESU TAS, KAS AŠ ESU, netik verta, bet ir reikalinga ir naudinga. Kas parašyta aukščiau tik mažutėlė dalelės gyvenimo esmės ir prasmės...
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#327704 Koks dievo poziuris i kitas religijas arba ju nebuvima?
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
Morpheus rašė:Koks dievo poziuris i kitas religijas arba ju nebuvima?

Jei kas nors pasakys koks dievo požiūris į kažką, tai jis meluos.

Geriausias katalikų požiūris: visos religijos, kiek jos teikia gėrį yra geros (na čia nekalbama apie visokias sektas ir naujuosius religinius judėjimus)
Parašė Vis
#327947 Sveiki!

Tai čia gaunasi kad žmogus stengiasi tobulėti, kažkokius siekius turi, o Dievas- mūsų Tėvas, ne?

insomnia rašė:
Morpheus rašė:Koks dievo poziuris i kitas religijas arba ju nebuvima?

Jei kas nors pasakys koks dievo požiūris į kažką, tai jis meluos.

Geriausias katalikų požiūris: visos religijos, kiek jos teikia gėrį yra geros (na čia nekalbama apie visokias sektas ir naujuosius religinius judėjimus)
Parašė Psichoanalitikas
#328482 O iš kur atsiranda blogi? Ir kodėl visagalis Dievas tų blogų dalykų (t.y. psichikos ligų) nepašalina, jei taip labai sergančiuosius myli? Tam, kad galėtų mylėti labiau už kitus? Skamba nesuvokiamai.
Teisingai sophie raso... Kodel tas jusu visagalis dievas, yra toks neveiksnus, jeigu taip myli savo kurinius... kodel jis nepanaikina ligu, ir aplamai, kas cia per tikejimas... jeigu zmones, per tiek metu nebutu pradeje mastyt, ir kurt, aplamai, dar sedetume olose, ir neturetume, netik, kad vaistu, ar pc, bet ir paprasciausio muilo... kas isrado muila? nera logikos visiskai... :da :D :D :D :da :super :kaltas
Parašė Psichoanalitikas
#328484 :D :D :D 100 PRIEZASCIU, KODEL DIEVAS NEEGZISTUOJA..
PABANDYKIT, SU LOGISKU RYSIU, ATREMTI SIUOS ARGUMENTUS;)http://www.provingthenegative.com/2008/05/100-reasons-to-believe-that-god-does.html :da :super :D :death
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#328488 O prie ko čia dievas ir mūsų ligos? Patys prisidarome nesąmonių, o tada sakome: na kurgi tas dievas.
Kančią pasaulyje sukelia mūsų laisva valia, o jei dievas pažabotų ūsų laisvą valią, jis taip, panaikintų blogį, bet tada mes būtume nemąstantys robotukai.

Nežinau, kas išrado muilą, bet mokslinį metodą ir genetiką išrado katalikų vienuoliai.
Parašė Psichoanalitikas
#328493 :DD :DD :D O prie ko čia dievas ir mūsų ligos? o kas sukure ligas? pagaL jusu logika? jei dievas sukure liga, tai koks jis teisingas ir taip karstai mus mylintis, kad negaletu jos panaikint? ir kas sukure vaistus, ar ne zmogus, kad ta liga isgydytu? gal gydykimes, tik poteriais? :super :))) :da :aciu as jau pasigydziau, kai buvo uzejus psichoze... teko lakstyt po baznycias;D tik kazi ar dievas ta liepe, ar uzeje kliedesiai... :da :achtung :aciu ir dar... kodel tada viduramziais kataliku baznycia degindavo mokslininkus? jei ne mokslas, butu daugiau tokiu ligu... :da
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#328494 Sakai degino mokslininkus? Taigi, prašyčiau įvardinti nors vieną kuris buvo sudegintas dėl mokslinių koncepcijų :)

P.S. Nesupyk, bet iš smailikų kiekio neatrodo kad tau psichozė praėjo :) čia nėra bandymas įžeisti, taip kad neįsižeisk
Parašė Psichoanalitikas
insomnia rašė:Sakai degino mokslininkus? Taigi, prašyčiau įvardinti nors vieną kuris buvo sudegintas dėl mokslinių koncepcijų :)
pasiskaityk, kad ir cia http://lt.wikipedia.org/wiki/Erezija
P.S. Nesupyk, bet iš smailikų kiekio neatrodo kad tau psichozė praėjo :) čia nėra bandymas įžeisti, taip kad neįsižeisk

Jauciuosi puikiai :da mano smailai, reiskia emocijas, kurias as tuo metu jauciu, ir tikrai jauciuosi puikiai, jei man psichoze, tai koki diploma, gal turi? o, gal tikybos pamokuose mokino psichiatrijos, ar psichologijos? dar tu man neatsakej i klausima, kas sukure ligas? turiu ir pavyzdi..girdejosi psichozes metu balsai, vienu atveju tai dievo, tai ka cia jis su manim, gal sneka? ir kodel? ryskiai tokius kliedesius issaukia smegenyse esantis sutrikimai, o ne dievulis, kuris apsireiske ;D dabar siuo metu, kai buvo uzejus psichoze, jau nebe su dievu, o su ateiviais snekejaus :da :da :da tai kodel ? kokios priezastys tos psichozes? dievas? mano smailai, tiesiog reiskia, kad as nuosirdus, linksmas, ir norintis idomiai padiskutuot, apie ka isvis mokina biblija? kaip poterius kalbet? gal isvis tada, atsisakom vaistu?? :?