Moderatorius: mango

Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
malonas rašė:Antiskiepininkai yra visiškai realybės nesuvokiantys lunatikai. Tokie pat kur chemtreilais tiki ir actą garina.

Ale tiksliai, vienas iš jų sakė, kad geria vandenilio peroksidą, kad bakterijas užmušt. Pažiūrėjau pasą, tai jau greit reiks skiepyti. Jaučiu dėl skiepo nieko jei nueisiu į "pigesnę" veter.kl. Ką ne taip skiepijant galima padaryt? :D Nes Jakovo vet.klinika tikrai brangi yra. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#318789 Skiepai visur vienodi - galima ir į pigesnę kliniką eiti. Vienas dalykas, kurio galbūt nežinai, - prieš skiepijant šuniui reikia suduoti vaistų nuo kirminų. Tablečių kiekis priklauso nuo šuns svorio. Vaistų galima įsigyti klinikoje. Tik nepamenu, prieš kiek tiksliai dienų tuos vaistus duoti, man rodos prieš 7-10, kad jau tikrai viskas išeitų, jei ko buvo. Kai eisi pirkti vaistų, pasiklausk.

Dar prieš skiepus reikia žiūrėti, ar šuo sveikas, ar nekosti ir panašiai. Nes ligotų negalima skiepyti - gali nesuveikti skiepas.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#318790 O, ačiū, nežinojau šito, kaip keista... nuo kirminų ir skiepai. Ai, nu čia į temą ką tu toliau rašai, kad ar sveikas, dašuto. :D Šiaip tai sveikas, nekosti. :) Tik šian. parke kažko prisiuostė ir čiaudėjo kaip išprotėjęs. Valiau nosį net.

Tiesa, dėdė skaitė, kad koker spanieliai yra uodegos vizginimo čempionai. Kadangi su kita veisle nesusidūriau, tai sunku sakyti, bet tikrai dažnai. O dar jo uodega nenukirpta kaip "priklauso" kokeriams, tai visur jis ją daužo: sienas, spintas, spinteles, daiktus įv, visur. Bet va, kas keista, vakar sugalvojo pulti juodąjį škotų terjerą, kuris nieko nedarė, į senatvę piktas Saniukas pasidarys. :D
Parašė sophie
#320179 Gyvūnai meilės kančias gai ir pakentėti. Kam dauginti šunis, kai jų ir taip pilna, ir tokiu būdu dar labiau didinti benamių populiaciją?
Parašė sophie
#320196 Aš beprotiškai myliu gyvūnus, bet jų su žmogumi negalima lyginti. Vaikai yra visai kitas reikalas nei šunų dauginimas. Palaikau tik veislinių gyvūnų suplanuotą kergimą ir visiškai nepateisiniu požiūrio 'noriu kad mano gyvūnėlis turėtų vaikučių'. Beveisliai gyvūnai yra tokie pat nuostabūs ir mylimi kaip neveisliniai (mano pačios be galo mylimas katinas yra tiesiog lietuviškas ryžikas), bet tokių gyvūnų ir taip pilnos gatvės dėl visokių kvailių, kurie atsibodus gyvūną (savaime suprantama, nekastruotą) tiesiog meta į gatvę tolesniam gyvenimui ir veisimuisi. Tad su galva mąstantys žmonės galėtų ir susilaikyti nuo kažkokių savo neišsipildžiusių svajonių realizavimo daugindami pirmus pasitaikiusius gyvūnus.
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#320210 Pet klasės augintiniai, t.y., tie, kurie nedalyvauja parodose ir nėra skirti veisimui, turėtų būti kastruojami ir sterilizuojami. Tai apsaugo ne tik nuo nepageidaujamo prieauglio, bet ir nuo kai kurių ligų. Pateles apsaugo nuo krūtų vėžio ir gimdos uždegimų, o patinams nebūna sėklidžių vėžio.

Bet man labiausiai patinkanti kastravimo/sterilizavimo pasekmė - gyvūnas nebesikankina. Labai graudu būdavo žiūrėti į protą praradusį ir drebantį iš noro ką nors išpisti savo šunį ar iš nevilties savaitę dejuojančią katę.

Naminiai gyvūnai nėra laukiniai ir jų tikslas nėra pasidauginti. Laukinėje gamtoje toks elgesys gal ir reikalingas, bet pasiėmę tą gyvūną į namus, manau, turime jį apsaugoti nuo bereikalingo kankinimosi.

Abejojantiems ir galvojantiems, kad čia yra kažkoks ėjimas prieš gamtą, galiu pasakyti, kad ta gamta ne visada yra gera. Pvz., sėklidžių vėžys yra gamta. Manau, daug geriau savo šunį kastruoti ir jį nuo to apsaugoti.

Ir toliau abejojantiems, siūlau pasikalbėti su bet kuriuo veterinaru. Visų jų nuomonė šiuo klausimu yra vieninga, o jie juk geriausiai apie tai išmano.
Vartotojo avataras
Parašė Būsena
#320223 Man irgi šiurpu nuo nereikalingų gyvūnų kiekio. Mes su maže dažnai atsidarom www.gyvunugloba.lt. Per šiandien ten įdėta kažkur 150 dovanojamų ir atiduodamų gyvūnų nuotraukų... Dauguma kačių.

Aš savo iš prieglaudos paimtą kalytę sterilizavau -jei turėsiu kitą gyvūną-darysiu tą patį. Prieš porą metų, kai ją ėmėm prieglaudos darbuotoja sakė, kad pas juos 500 tų nabagų. Tai čia tik Kaune ir tik vienoj prieglaudoj.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#323256 emmm ar dažnai valot šunims ausis ir dantis, kaip tai darote? :birst:
Ar iš tikrųjų padeda tie skanėstai šunims, kur sakoma dantis valo? :bloga nors beveik visų jų Sanis nevalgo. :achtung
Vartotojo avataras
Parašė Laura_Palmer
#323994 Gal gali, Kuroshitsuji, pasidalint, kur radai nebrangią kliniką skiepams?Mano šuniukui jau irgi reikia skiepo, nesinori išlaidaut bereikalingai.
Vartotojo avataras
Parašė mango
#324017 as saviske rugsejo viduri vesiu skiepui, visada Fabijoniskese vedu pas veterinara, man arciausiai, nepamenu kiek mokejau, zinau uz nukirminavima, kuri reik pries skiepa padaryt 10Lt
O tie skanestai sunims, maniskei visai pofik, nepatinka, geriau kauliukas paprastas, ta tai megsta :super
Vartotojo avataras
Parašė Skaidra
Kuroshitsuji rašė:emmm ar dažnai valot šunims ausis ir dantis, kaip tai darote? :birst:
Ar iš tikrųjų padeda tie skanėstai šunims, kur sakoma dantis valo? :bloga nors beveik visų jų Sanis nevalgo. :achtung

Ausų nevalau, jei nėra poreikio - jos švarios, sausos. Kai pradedi valyt, dažniau ir nešvarumai kaupiasi.
Bet pas tave spanielis, jiems dažnos bėdos su ausimis pasitaiko... Kai turėjom spanieliukę, o dar seną, tai ten mirk-užmušk reikėdavo dažnai valyt (vos ne kas vakarą), turėjo problemų...

O dantis tai būtinai mažiausiai kartą per savaitę valau. Jei tik apsileidžiu, iškart matos, kaip pradeda pamažu apnašos kauptis. O kur apnašos, vėliau akmenys, uždegimai, dantų kritimai ir kitokie velniai gali prasidėt.

Tie skanėstai tai gal pagalbinis dalykas, vis vien už šepetėlį ir mechaninį valymą geriau neišvalys.
Vartotojo avataras
Parašė Skaidra
Laura_Palmer rašė:Gal gali, Kuroshitsuji, pasidalint, kur radai nebrangią kliniką skiepams?Mano šuniukui jau irgi reikia skiepo, nesinori išlaidaut bereikalingai.

Skiepai dažniausiai standartiniai, panašios kainos, tik yra truputėlį brangesnė kokybiškesnė vakcina (mažiau šalutinių sukelia) ir standartinė.

Bet čia radau sąrašą vet.klinikų, yra ir skiepų kainos surašytos, jei nepasikeitę:
http://www.vetklinikos.lt/?kainos=visos