Moderatorius: Astro-Meška

Parašė Deode
#336176 Na ką aš galiu pasakyti, insomnia, nekeikiu aš kitų tikėjimų ir nelaikau tų žmonių blogiečiais. Tegu tiki arba netiki, man nekanda. Kiekvienas žmogus turi teisę priimti tikėjimą. Ta prasme, ar kūdikis krikštidamas gali suvokti ir pasakyti, kad myli Dievą? Nemanau. Subrendęs žmogus gali nuspręsti. Gailiuosi, kad mane pakrikštijo Katalikų bažnyčioje, nes praktiškai aš jos nelankau ir nepraktikuoju kaip katalikė. Ar turiu teise vadintis katalike? Manau ne.
Taigi pavyzdžiais galime vardinti kiek lietuvių pasineria į Jehovos, budizmo, induizmo religijas. Jie visi buvo pakrikštiti katalikais, nes tokia tradicija. Kaip gi kitaip? Tačiau iš jų buvo atimta pasirinkimo teisė.
Kita vertus visi negalime gyventi pagal Dievą. Esam paprasčiausiai nuodemingi žmonės. Visi esam lygus prieš Dievą.
Kodėl nenusižudyti, jei vistiek degsi pragare? Na, galima prisiversti ir pamilti Jėzų ir gyventi toliau. Savižudžiai nekeliauja į skaistyklą, o tiesiai pragaran. Nenoriu tokios lemties, nes esu vadinasi dievobaiminga, todėl tempiu savo laiką kaip nuodemingas žmogus . Parodoksali mano gyvenimo filosofija, tačiau kažkaip laiko mano vėžias :D
Nebediskutuosiu apie Krikčionybės kilmę, nes manau ne tame esmė. Esmė tame kaip tu laikaisi Dievo Žodžio ir ar myli Jėzų Kristų.
Aš negaliu pasakyti ar myliu, nes turbūt pastoviai jį nuviliu :achtung Kartais kai esi prisisunkęs purvo, maldos tave išvalo.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#336182 Matai, tas krikštijimasis tik suaugus, šiaip jau yra naujas išradimas atėjęs su kai kuriomis protestantizmo atšakomis. Iki tol visuotinai iniciaciją į bendruomenę vykdavo vos gimus ir kirkščionybė šiuo klausimu niekuo nebuvo ypatinga.

Kas dėl visų religijų vedančių į Dievą, tai ne visos jos veda į jį. Veda tik tos kurios siekia gėrio. Tarkime satanizmas, na tirai neveda į gėrį, kaip ir įvairios sektos, kurios paprastai sužlugdo žmogaus gyvenimą.

Taip ir neatsakei į du mano klausimus:
Jehovos liudytojai?
Kas yra tie patys tikriausi krikščionys? :)
Parašė Deode
#336184 Kas tas satanizmas? Nesu girdėjusi.
Jehovos liuditojai, tie kurie tiki į Dievą, bet ne į Kristų, taip supratau?
Tikrieji krikčionys, krikčionys išsaugoje pirmines tradicijas. Jie nesiremia kunigų mokymu ar pamokslais, o mokosi tiesiogiai iš knygos Dievo Žodžio, kita raštija neegzistuoja.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
Deode rašė:Kas tas satanizmas? Nesu girdėjusi.

Satanimas yra relgijos garbinančios šėtoną

Jehovos liuditojai, tie kurie tiki į Dievą, bet ne į Kristų, taip supratau?

Ne, čia tie kurie iškraipo Kristaus mokymą ir Šventojo Rašto tekstus lyginome per graikų kalbos paskaitas jų vertimą su originalu. Klaikuma kažkokia) :)
Vienok baisu kaip jie žmones klaidina. Turėjau panelę buvusią Jehovos liudytoją. Varge tu mano kaip susuktos jai smegenėlės buvo. Ir kai išeidinėjo iš tos sektos, tai ją persekiojo dar penkis metus. Buvo visiškas psichologinis teroras ir prievarta naudojama prieš ją.

Tikrieji krikčionys, krikčionys išsaugoje pirmines tradicijas. Jie nesiremia kunigų mokymu ar pamokslais, o mokosi tiesiogiai iš knygos Dievo Žodžio, kita raštija neegzistuoja.

Na tada čia apie kažkokį naujadar kalbi kuris nieko bendra su pirmine kriščionybe neturėjo :) Pirmieji krikščionys vadovavosi Bažnyčios tėvų raštais ir apaštalų laiškais (iš kurių dalis buvo pripažinti Dievo įkvėptais, bet tai buvo daug vėliau), na ir Septuaginta. Tik IV a. susiformavo Šv. Rašto kanonas, tad techniškai kalbant, jei nori vadovautis pirminės krikščionybės pavyzdžiu, tada ta Biblija kuri turime dabar neturėtų būti pagrindinis tikėjimo šaltinis :)
Vartotojo avataras
Parašė comes
#336206 Insomnia - as zaviuosi Jusu kantrybe. Is tiesu, va cia ir pasireiske Tikejimas, Meile, tolerancija... O tokie dalykai tik is Dievo malones :) Stai ir visa krikscionybes esme :)
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
comes rašė:Insomnia - as zaviuosi Jusu kantrybe. Is tiesu, va cia ir pasireiske Tikejimas, Meile, tolerancija... O tokie dalykai tik is Dievo malones :) Stai ir visa krikscionybes esme :)

Na dėkui :)
Tik kad nesijaučiu labai kantrus :(
O ir meilės norėčiau daugiau turėti... kasdien prašau to Dievo, meilės.

Iš tiesų labai gerai pasakė šv. Augustinas:
Mylėk ir daryk ką nori.

Sakyčiau tobula krikščionybės santrauka...
Tik kai prasideda aiškinimaisi tarp tikinčiųjų tą patį Kristų Jėzų Dievą ir Atpirkėją, kuris čia labiau krikščionis, o kuris nepažįsta dievo, tada liūdna pasidaro.

O kas dėl sektantų, tai man dėl jų labai liūdna. Ne vieną žinau kuriam visokie Jehovos liudytjai ar mormonai sugriovė gyvenimą, išardė šeimas ir be pinigų paliko. Dabar po truputėlį renku medžiagą knygai kuri turėtų būti praktinis vadovėlis, ką daryti jei sektantai bando tave ar tavo artimuosius indokrinuoti.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#336221 Būtų labai šauni knyga ir labai labai reikalinga.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
Agni rašė:Būtų labai šauni knyga ir labai labai reikalinga.

Manau, kad taip. Dabar skaitau, kaupiu medžiagą, rašausi mintis. Ech, jei turėčiau daugiau
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
insomnia rašė:Satanimas yra relgijos garbinančios šėtoną

Kiek zinau satanizmas nera religija :) ir satanistai netiki nei dievu nei setonu!!! Jie tiesiog gana priesiskai nusiteike krikscioniu atzvilgiu kaip Lietuviai priesiskai nusiteike Rusu atzvilgiu.
Prasom neklaidinti skaitytoju :) Is esmes jei tu mane pavadintum satanistu as toks ir buciau :) brrrr.. bijokite manes nes as "garbinu" setona kurio nera ir niekada nebuvo :D
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
Morpheus rašė:Kiek zinau satanizmas nera religija :)

Deja esi blogai informuotas :) satanizmas yra pati tikriausia religija. Negana to tai kvazikrikščioniška religija. Satanizmas kaip toks turi visus religijos atributus. Žinoma, čia nelabai tinka vulgausis satanizmas, a la jaunimėlis kuris save vadina satanistais nes klauso metalą ar panašiai.
ir satanistai netiki nei dievu nei setonu!!!

Kad judėjimas būtų religinis, jam visiškai nebūtina tikėti dievu ar dar kuo nors, taip pat nėra būtinas ir tikėjimas anapusybe ar transcendencija. Geras pavyzdys yra raeliečiai.
Kas dėl satanistinio tikėjimo, tai yra kelios satanistų grupės kurios atmeta tikėjimą ir dievu ir šėtonu, tačiau jos laiko žmogų dievu ir kartais šėtonu. Jų satanizmas pasireiškia krikščioniškų apeigų niekinimu ir žmogaus kaip dievo-šėtono garbinimu.

Prasom neklaidinti skaitytoju :)

Prašom neklaidinti skaitytojų ;)
Is esmes jei tu mane pavadintum satanistu as toks ir buciau :)

Tai jei pavadinčiau traktorimi, tai eitum laukų arti, nes traktorius būtum? :) ne tiek svarbu kuo tave vadina ar kuo pat save vadini, svarbiau yra tai kuo iš tiesų esi.

brrrr.. bijokite manes nes as "garbinu" setona kurio nera ir niekada nebuvo :D

Tai vadinama ateizmu (tik reikėtų daugiau paklausyti tamstos kad nustatyti kurios krypties ateizmas,nes jų irgi gyvas galas :)
Vartotojo avataras
Parašė comes
#336683 Diskusijos dalykas geras :) Bet mano nuomone, su setono "garbinimo" juokeliais reiketu buti atsargesniems... Nes fraze - "Ir zodis tapo kunu" labai realus. Nematerializuokim blogio... ka? :dream:
Parašė Deode
#336695 Nepagavau kodėl žmonės klausantis metalo yra satanistai? Taigi klausiau anksčiau... :achtung
Ateistai, yra tie kurie nepriima nematerializuotų dalykų kaip pasakų, stebuklų, astrologijos, religijų ir kt. Tai tesiog judėjimas.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
Deode rašė:Nepagavau kodėl žmonės klausantis metalo yra satanistai? Taigi klausiau anksčiau... :achtung

Aš nesakiau kad tie kas klauso metalą yra satanistai :) tikrai ne. Kalbėjau tik apie nedidelę grupelę žmonių kurie yra tokie pseudosatanistai. Tai dažnai būna jaunimėlis, kuris klauso metalo ir galvoja, kad apsirengę juodai ir klausydami šia muziką bei graulindami yra patys tikriausi satanistai.

Ateistai, yra tie kurie nepriima nematerializuotų dalykų kaip pasakų, stebuklų, astrologijos, religijų ir kt. Tai tesiog judėjimas.

Na matai, judėjimas nėra toks paprastas dalykas. Didelė dalis ateistinių judėjimų turi visus religijos bruožus, tu net ateizmo šventiku gali tapti.
Ateizmą religijotyrininkai tiria kaip religinį fenomeną
Parašė Deode
#336739 Na jei ateistai tikina, kad nėra Dievo ir dievybių, tai kaip jie gali kurti šventyklas ar kultą. Kažkaip nesiriša su religija. Vikipedijoje domėjausi, kad tai yra filosofinis požiūris ir tiek.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
Deode rašė:Na jei ateistai tikina, kad nėra Dievo ir dievybių, tai kaip jie gali kurti šventyklas ar kultą.Kažkaip nesiriša su religija.

Kaip jau sakiau, religijai visiškai nebūtina tikėti kokia nors dievybe. Štai pvz. konfcionizmas tik neseniai pradėjo įsileidinėti dievybes, bet šiaip tai buvo religija ptstatyta ant etikos per protėvių kultą. Raeliečiai kurie atmeta bet kokią dievybę, ją pakeičia ateiviai. Kopimizmas ir gi jokių dievų nepripažįsta O čia va pirmoji atezimo bažnyčia http://firstchurchofatheism.com/
Religijai net nėra būtinos apeigos ir maldos.
Vikipedijoje domėjausi, kad tai yra filosofinis požiūris ir tiek.

Šiaip wikipedia labai prastas šaltinis. Tos temos kurias išmanau, labai dažnai joje randu klaidų ir daug.
Net ir grynasis ateizmas nėra filosofinis, jis labiau pasaulėžiūrinis. Na o ten tada skyla į įvairias kryptis: mokslinis, filosofinis, ideologinis ir t.t.