Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Triskel
#304962 reikia, labai reikia veiklos, protas tai suvokia, bet..
Parašė Nematoma
#310820 Karšta vonia, mėgstama muzika, daug daug miego, pasivaikščiojimas, linksma kompanija.
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#311185 nuosirdi ir reali pagalba zmogui kuriam jos reikia ir nedrista prasyt
Vartotojo avataras
Parašė Namukas
#311443 Sportas,itraukiantis filmas,pokalbiai su zmonemis,miegas bent trumpam leidzia pasijusti nepriklausomam nuo ligos,laisvam:)
Parašė egle4
#311554 o ka daryt, jei kaip i vandeni dingo nerimas, baimes, PA, bet susimete skausmas ir silpnumas i desine koja ir ranka, jau ir taip buvodavo bloga nuo visko, visad sakydavau geriau jau kas skaudetu nei tas slykstus jausmas, prisiprasiau, tai ir turiu, nesuprantu kas gelia, ar raumenis, ar sanarius, vaistai nuo skausmo jokie nepadeda :bloga , pas gyd tik men gale, gal zinot kaip palengvint savijauta. Beto ir kraujo spaudimas pradejo kilt, ta dar numusu vaistais. Nebegaliu!!!!!
Parašė shybearr
#313684 mylimo žmogaus glėbys :heart
Vartotojo avataras
Parašė Adiavi
#318583 Miegas. Daaaaaug miego, ir kad niekas netrukdytų miegot su klausimais "o kas šiandiwn valgyt bus" :D
Vartotojo avataras
Parašė Body
#323310 Man asmeniskai tai padeda vienintelis dalykas - buvimas su savimi. Negaliu prisiversti iseiti i viesuma, negaliu prisiversti sneketi su zmonemis. Atsijungiu telefona, isjungiu laptopa ir isverkiu viska, sunaudoju 10 pakeliu serveteliu,rukau viena cigarete po kitos, dar kokia valanda paziuriu i viena taska, jeigu ir tai nepadeda - uzmiegu. Toliau ir vel sugriztu i pasauli viena koja.
Parašė gesualdo0
#336397 mano egzistencinis maldininkas, kurį auginu terariume
Parašėnemoku
#337412
sveikstu4u rašė:Sveiki,

depresinis šizoafektinis sutrikimas man diagnozuotas jau 10 metų. Per tuos metus turėjau daug gerų ir daug sunkių dienų. Todėl norėčiau su visais pasidalinti, kas man padėjo ir padeda susidūrus su ligos simptomais, dažniausiai tai yra depresijos simptomai, nors esu patyrus ir pora psichozių.
1. Labiausiai padedantis dalykas, ne tik užpuolus ligos simptomams, bet ir apskritai gyvenimo problemoms įveikti - tai turėti savo religiją arba filosofiją, kuri būtų kohorentiška (vientisa) ir duotų man atsakymus į tokius klausimus, kaip pvz.: kodėl aš sergu?, kodėl apskritai sergama? kodėl yra blogis pasaulyje? Taip pat religijos turi daug nemediciniškų pasiūlymų, ką daryti kad psichologiškai jausčiausi geriau. T.y.: melstis, medituoti, kartoti mantrą, jaustis dėkingam. Labiausiai man padėjo budizmo ir krikščionybės religijos, jas geriausiai pažįstu, bet kiekvienas turi rasti, kas jam rezonuoja su tiesa jo viduje, tai gali būti ir pvz. Senekos ar kt. filosofija.
Budizmas davė man tokias tiesas, kurios labai svarbios sergant: a) visi žmonės kenčia, tu ne vienas, galvok apie kitus, kurie kenčia ne tik apie save, taip būsi ne vienišas; b) Dvasinė kančia kyla iš neigiamų emocijų, todėl reikia rasti būdą ką su jomis daryti ar "išventiliuoti", ar transformuoti, ar rįžtis atleisti.
Krikščionybė yra mano tikroji religija, kuri viską sudėlioja mano psichėje į vietas ir iškilus klausimui, anksčiau ar vėliau randu atsakymą: a) Ieškoti tiesos (Jūs pažinsite tiesą ir tiesa padarys jus laisvus), tai rezonuoja su kognityvine terapija b) Aš nepriklausau sau - tai išplaukia iš loginio fakto, kad ne pats žmogus save sukuria, ne jis save atveda į pasaulį, ne jis save pagimdo, tai reiškia aš buvau sukurtas ir priklausau Kūrėjui.
2. Kitas dalykas kuris labai padeda tai saviedukacija, ypač medicinos ir psichologijos srityse. Mokslas dabar teigia, kad psichika neatskiriama nuo kūno, ir man tai atrodo tiesa, tik nežinia kas labiau veikia ar mintys ar neurobiologija.
Dar yra daugiau įžvalgų, jei buvo aktualu, mielai pasidalinsiu.
Parašė Tomas2222
#337420 Budizmas ne religija o mokymas, kas man padeda tai meditacija, rukymas, muzikos klausymas, sportas, bendravimas. Isgyvenau daug psichoziu ir sitie dalykai neatsiejami man.
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#337433 o kodel geris egzistuoja ...
Vartotojo avataras
Parašė anglis
#337490 remeronas :super
Vartotojo avataras
Parašė pieva
#337709 Šiaip mane labiausiai ramina ir džiugina kelionės. Bet jos yra trumpalaikis vaistas, grįžus namo gali dar liūdniau pasidaryti...:) tad manau, kad geriausias vaistas yra veikla, darbas. Tuomet ne tik turiu ne tik mažiau laiko save kaltinti ir tardyti, bet ir jaučiuos kažką prasmingo veikianti.
Vartotojo avataras
Parašė pasipoginam
#337735 Man, kai pradeda galvoj suktis nekokios mintys, tai aš imu kryžiažodžius ir sprendžiu. Šiaip filmus, serialus žiūriu. Pirmąjį kartą kai susirgau, tai geriausiai padėjo serialas "Twin Peaks". Kažkaip... Nuotaiką normalią palaikė.