Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė pasipoginam
#337496 Aš jau beveik mėnesį esu atkritusi ir per tą laiką vos kelias dienas sugebėjau tinkamai valgyt (kiek tai įmanoma tokioje būsenoje). Gal kažkam taip irgi būna, būdavo ir kaip tai bandote įveikti, nes man jau krenta svoris ir kartais užeina silpnumas, kai paprasti darbai pareikalauja daug pastangų ir nuėjimas, pvz. nusipraust, verčia jaustis lyg po bėgimo.
Parašė Deode
#337500 Kai nevartojau vaistų ir sirgau prieš 5 mėnėsius, man nebuvo jokio apetito. Nevalgydavau ir porą dienų. Teko nekartą kristi iš pado. Kraujo tyrimai rodė, kad man išsekimas. Psichiatras prirašė AD. Tie vaistai greitai atitaisė apetitą, pagerino miego kokybę. Dabar apetitu nesiskundžiu.
Apetito stoka, apatija viskam, seka kartu su depresija.
Vartotojo avataras
Parašė pasipoginam
#337519 Dėkui už atsakymą. Suprantu tai... Jau kelias savaites geriu AD. Pirmą kartą tai užteko gan neilgo laiko, kad pradėtų gerėti apetitas, bet dabar kažkaip vis neužeina man jis. Galvoju gal kas kažkokiais būdais tai įveikinėja.
Parašė Deode
#337520 Lauk ilgiau. AD pradeda veikti po 2-4 savaičių. Kitaip, gali pasidaryti jei netingi savo dienos valgiaraštį, pažiūrėsi, ką kiek suvalgei.
Vartotojo avataras
Parašė pasipoginam
#337522 Nelabai yra ką daryt:D Dažnos dienos būna, kad tiesiog prariju 4 tabletes, kadangi dar vitaminus geriu ir vanduo. Kai kada įsiterpia koks bananas ar sūrelis, kurią dieną.
Parašė Deode
#337533 Na tikrai, mažai valgai...
Yra tokie jogurtai keliantis apetitą. Dažnai juos išrašo segantiems mitybos sutrikimais. Nežinau ar tai receptiniai. Tačiau, ką aš čia siūlau, nesu daktarė juk.
Vartotojo avataras
Parašė pasipoginam
#337535 Na vistiek informavai. Už savaitės pas gydytoją, tai reikės paklaust jos gal kažką išrašys, jei per šitą laiką neatsiras apetitas.
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#337539 As tai kaip be kompo nieko nemaciau tai ir nebuvo noro valgyt , budavo ,kad is vis per diena nepavalgau . Nu o kaip jau atsitraukiau , fizines veiklos uzsimeciau , tai va ir viskas susitvarke ir dar ne tik su mityba , stoga pataise siek tiek :)
Vartotojo avataras
Parašė pasipoginam
#337580
no name rašė:As tai kaip be kompo nieko nemaciau tai ir nebuvo noro valgyt , budavo ,kad is vis per diena nepavalgau . Nu o kaip jau atsitraukiau , fizines veiklos uzsimeciau , tai va ir viskas susitvarke ir dar ne tik su mityba , stoga pataise siek tiek :)


Smagu girdėt, kad susitvarkė reikalai;D aš be kompo ne ir priversta esu matyt daugiau. Gal fizinės veiklos tikrai nepakanka...
Vartotojo avataras
Parašė Zaza
#337817 Irgi esu nevalgiusi parom. Atsimenu iš vis jausdavausi per daug apgailėtina kad valgyčiau.
Vartotojo avataras
Parašė pasipoginam
#337830
Zaza rašė:Irgi esu nevalgiusi parom. Atsimenu iš vis jausdavausi per daug apgailėtina kad valgyčiau.


O dabar kaip? Valgai?
Vartotojo avataras
Parašė Emocija
#337869 Man apetitas ima mažėti ir aplamai maistas darosi kančia, nes nežinau ką valgyti, suvalgyti, o valgyti reikia.
Vartotojo avataras
Parašė pasipoginam
#337886
Emocija rašė:Man apetitas ima mažėti ir aplamai maistas darosi kančia, nes nežinau ką valgyti, suvalgyti, o valgyti reikia.


Tai bandyk naujus dalykus, naują maistą, ko nelabai valgai šiaip. Arba blogus kokius kulinarinius pavartyk, naujų idėjų pasigaudyk;D
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#337890 Man ilgą laiką buvo su valgymu didelė problema. Visas maistas buvo kartono skonio. Tai tekdavo prisiversti valgyti. Sunku buvo.
Tiesa, tada valgydavau labai aštrų maistą, nes jo skonį bent jau jausdavau. Taip pripratau prie aštrumo, kad dabar vis bandau kavinėse užsisakyti ką nors aštraus, draugai tokio aštrumo negali valgyti, o aš vos jį jaučiu :) tai galvoju ar čia pripratau ar susigadinau skonio receptorius? :D

Šiaip geriau nebadauti, o prisiversti nors kiek pavalgyti. Badaujant krenta gebėjimas mąstyti, su juo gali pastiprėti depresija ir šiaip visokių bėdų nutikti. Nors apetito ir nėra, nors maisto skonio nejauti, vistiek prisiversk pavalgyti.
Vartotojo avataras
Parašė Emocija
#337892 Verčiu, bet gaunasi nebe malonumas, o prievarta, tikrai puikiai suprantu, kad jei nevalgysiu gali išsivystyti aibe ligų, ko mažiausiai norisi, bet labai sunku kai pavalgai nuramint įkyrias mintis, norisi gero šviežio sveiko maisto, o man atrodo kad parduotuvėse šviežio nebegausi, atrodo kad jis man kenkia, atrodo kad jis nesveikas, ir tuomet atrodo kad nebėra ką valgyti, žinau tai proto išdaigos, bet tokios mintys mane valdo.