- 2016 09 06, 13:17
Tomas2222 rašė:Ne. Religija - tikejimas į Dievą, bet jis toks primityvus tas tikejimas, ir nera išbaigtas.
Manai, per 2000 metų krikščionybė (dar galime pridėti praktiškai tiek pat metų kol formavosi biblija) žmonės nesugebėjo išbaigti teologinio mokymo? Tai ką tada visi teologijos studentai, daktarai ir profesoriai veikia? Už ką jie diplomus gauna?
Tikėjimas deja yra tokia sudėtinga sistema, kad vienur pakapsčius atsiveria dar begalė kitų sričių kurias pakapsčius dar tiek pat atsiranda. Teigti, kad religinis tikėjimas yra primityvus, nepyk už kalambūrą, bet yra labai primityvu
na arba papasčiausiai menkas susipažinimas su kritikuojamu objektu.
Tik as nesakau kad religija blogis bet visoki fanatikai ir bepročiai isdarineja is to visokias nesamones kaip islame, jie kaupia juoda karma, kencia vaikai, moterys, jauni zmones.
Fanatizmas su tikėjimu turi tiek pat bendra, kiek mano storas katinas su baletu
tad nederėtų pagal fanatikus vertinti tikėjimo sistemos. Fanatizmas yra iškreipta religingumo forma.
Visi religingieji kartoja koks ju Dievas vienintelis, jei netikesi ju Dievu tai bus batai ir visose tas pats per ta pati, dogmos grudamos gryni pagazdinimai ir tiek.
Jau vien tai, kad katalikai teigia, jog visos religijos nešančios gėrį ir meilę yra geros ir pažįsta tikrąjį dievą, tavo teiginį padaro niekiniu. Ar ne?
Tiki tik del nes bijo arba kazkas liepe.
Na aš nebijau ir man tikėti niekas neliepė. Prie tikėjimo priėjau grynai per logiką ir tokių žmonių milijonai. Taigi nemanai, kad tavo teiginys nepasvertas?