Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#399895 Bandyk vitaminų pagert, kokių D3 pvz, žuvų taukų, valerijono, jonažolių, papratojo kiečio, gauromečio arbatų.
Relaksacijas irgi, pažiūrėk kokių ultra HD vaizdų youtube... Muzikos klausykis kokia patinka. Skambės baisiai, bet pradėk nuo balto popieriaus, t.y. užsibrėžk nedidelius tikslus ir juos vykdyk. Man irgi užknisa, kai reik vėl viską nuo 0 pradėt, bet reikia dėl arimųjų, dėl Savęs.
Parašė Mėta
#399908 Sveiki, žinokit šiandien atsikėliau ir kažkaip šviesiau galvoje buvo pasidarę ir perskaičiau tą patarimą, kad užsirašyti kažkokius tikslus ir jų pasiekti. Taip ir padariau! Užsirašiau super lengvus 5 tikslus, ką šiandien turiu padaryti ir va, diena jau pasibaigė, o aš juos visus ir padarius. Tikrai kaip malonu, taip gerai jaučiuosi. Galvoju, va, dabar užsirašysiu dar kelis tikslus rytojui, kad galėčiau kažkaip išsijudinti. Smagus tas jausmas, kad gali užsirašyti, o kai padarai-išsibraukti.. Žinot, kai pagalvoju, kartais taip savim nusivili, taip viskas atsibosta, atrodo ir vėl.. ir vėl aš tokia, ir vėl man blogai ir pan pan. Bet o ką daryt. Kai pagalvoji, na, nieko čia nepakeisi. Pasiduot, nu juk nepasiduosi, reik kabintis ir viskas. Pasidarė blogai, sukandi dantis ir vėl bandai iš naujo ir iš naujo kiek tik reikės kartų. Mažais mažais žingsneliais vėl bandysiu judėt į priekį.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#399921 Šaunuolė, Mėta. :)
Man patiko kažkada skaitytas pasakymas apie mažą vaiką, kuris mokosi vaikščioti... Jiems nekyla mintis "ai... nebebandysiu stotis, nes 10k nukritau". Arba tas su Edisonu berods "Aš nesusikirtau. Aš atradau 10000 būdų, kurie neveikia." :DD
Parašė Mėta
#399928 Eik tu, tokios geros mintys, viskas nuo požiūrio priklauso, kaip į tas nesėkmes žiūrėsi :) reik nepasiduot! Nors kartais taip viskas užknisa ir atrodo visai nėra jėgų judėt į priekį, norisi taip ir likt tam mirties taške. Aš vis dar mirties taške, bet bandau vis bandau po biškį krutintis. Šiandien išverčiau visą drabužių spintą ir išmečiau krūvas rūbų, kurių nenešioju, bet visada gailėdavau. Pasielgiau šiandien taip, kaip visiškai man nebūdinga, bet labai gerai, gerai dėl to pasijutau :)
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#399931 visiem rekomenduoju perskaityti knyga geros nuotaikos vadovas. tikrai del depresijos padeda. ten taikomi kognityviniai pratimai.https://www.knygos.lt/lt/knygos/geros-n ... -terapija/
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#399933 Kad nebutu depresijos reikia buti nors truputi egoistu, daugiau savim rupintis, maziau kitais. Tureti teigiama poziuri i save, nesivaikyt sociumo madu. Zodziu viska kas tave veikia neigiamai atsikratyt ir pritaikyt teigiama poziuri i savo problemas.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#399935
Mėta rašė:Eik tu, tokios geros mintys, viskas nuo požiūrio priklauso, kaip į tas nesėkmes žiūrėsi :) reik nepasiduot! Nors kartais taip viskas užknisa ir atrodo visai nėra jėgų judėt į priekį, norisi taip ir likt tam mirties taške. Aš vis dar mirties taške, bet bandau vis bandau po biškį krutintis. Šiandien išverčiau visą drabužių spintą ir išmečiau krūvas rūbų, kurių nenešioju, bet visada gailėdavau. Pasielgiau šiandien taip, kaip visiškai man nebūdinga, bet labai gerai, gerai dėl to pasijutau :)

jap, pažįstamas jausmas, kai nieko nenori ir negali, todėl ir rašiau apie tuos mažus žingsnelius, džiugu kad pavyko, jei kurią dieną nepavyks, nebausk savęs, užsibrėžk dar mažesnius žingsnius. Tikrai labai padeda kai susirašai mažus gal dalykus, išbrauki, ir juos įveikus nuotaika visai kitokia... :)))

Mėta, tu gali!!!

maumau15, taip tikrai gera knyga yra "Geros nuotaikos vadovas". Įsigijau ją, kad esant krizei visad turėčiau po ranka. :king
Parašė Mėta
#399936 Šiandien vėl su sąrašiuku pradėjau dieną, nu tikrai taip paprasta, bet veikia! Buvau pradėjus skaityti tą knygą "Geros nuotaikos vadovą", bet kažkaip pradėjau ir nepabaigiau, bet atsimenu, kad tikrai tokių gerų minčių buvo, reikės pabandyti susikaupti ir paskaityti :)
Vartotojo avataras
Parašė Lifelover
#399957 sveiki. na, ne depresija man atkrito, o psichozė vėl reiškiasi. esmė ta, kad nuo šeštadienio gyvenu be neuroleptikų ir stogas važiuoja jau konkrečiai, nemiegu kelinta para beveik. dalykas tas, kad pas psichiatrę vizitas tik antradienį. o iki jo kažkaip išgyvent reikia. ar įmanoma kaip nors gauti tų nelemtų neuroleptikų kad ir tarkim iš kokios nors kitos psichiatrės? ar kaip nors? nes čia blemba rimtai gali vėl ligonine pasibaigt, o man dabar sesija tuoj ir bakalaurinis darbas, tai nelabai gerai būtų...
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#399960 Manau, išrašytų bet kuris psichiatras tavo poliklinikoj. Jei eini privačiai, tai bandyčiau į ligoninės priimamąjį kokį varyt ir paaiškinus situaciją, paprašyt kad išrašytų vaistų. Bent vieną lakštą tablečių...
Vartotojo avataras
Parašė Lifelover
#399963 mhm, good game. ką tik pasitrankėm po vietines įstaigas. visi vieni pas kitus nukreipinėja, niekas nieko dorai paaiškinti nesugeba... o pagalbos tokioje situacijoje bent mano kaime nelabai galima tikėtis. nuvažiavom pas vietinę psichiatrę, tiksliau net ne su ja kalbėjom, o jos klapčiuke, nukreipė į ligoninę. ten nukreipė pas šeimos daktarą (šimtą kartų matytas manevras, nieko nestebina...), o šeimos daktarė... atostogauja. yra tik kita, ją pavaduojanti. registratūroje palikome kompensuojamų vaistų pasą, bet gi neišrašys tokia daktarė neuroleptiko. ji man greičiausiai tik išrašys siuntimą pas vietinę psichiatrę, o siuntimo teks laukti iki popiet, kai ji jau nedirbs, o rytoj šeštadienis, taip kad gal man jau metas krautis daiktus ir ruoštis į ligoninę. išsilavinimas palauks! :)