Skyrius, skirtas diskutuoti apie skirtingas psichoterapijos kryptis, dalintis patirtimi, atsiliepimais apie psichoterapeutus ar psichologus.

Moderatoriai: Serpentskin, signs

Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#347688 Sakyčiau pagaliau, bet įdomu kaip tai veiks realiai

Vilniuje skubi psichologinė pagalba bus teikiama be išankstinės registracijos

Vilniaus poliklinikos įsipareigojo be išankstinės registracijos suteikti psichologinę pagalbą pacientams. Vilniuje skubi psichologinė pagalba bus teikiama be išankstinės registracijos. Tai vienas iš ketvirtadienį Vilniaus miesto savivaldybėje pasirašyto savižudybių prevencijos memorandumo punktų. „Konkretūs įsipareigojimai susiję su keliomis sritimis. Viena, kad psichologinių paslaugų prieinamumas būtų didesnis, jeigu žmogui reikia skubios psichologinės pagalbos, jis ją galėtų gauti be išankstinės registracijos atėjęs į polikliniką. Būtent poliklinikos konkrečiai šiuo memorandumu įsipareigojo užtikrinti, jog skubi psichologinė pagalba Vilniaus poliklinikose būtų prieinama“, – BNS sakė vienas iš memorandumo iniciatorių Vilniaus miesto savivaldybės narys Mykolas Majauskas. Susiję straipsniai: Psichologinės pagalbos tarnyboms skirta papildomai pinigų (3) Išgirdus, kaip bendrauja paaugliai, atėmė žadą (370) Nusižudžiusį tėvą neseniai palaidojęs politikas teigia, kad poliklinikoms užteks pajėgumų teikti papildomas paslaugas. „Nuo kitų metų keičiasi tam tikros tvarkos, kurios padidins psichologų etatų kiekį poliklinikose, bet labai svarbu ir paties darbo organizavimas. Tai iš tikrųjų nėra milžiniškos sumos, jeigu kalbėtume apie kelis papildomus etatus kiekvienoje iš poliklinikų. Bet žmonėms, kurie susiduria su krizine situacija, skubi emocinė parama gali padaryti stebuklus“, – dėstė M.Majauskas. Anot jo, savivaldybė taip pat įsipareigojo skirti didesnį finansavimą emocinės paramos linijoms. Savivaldybės pranešime pažymima, jog memorandumu įsipareigota siekti, kad savižudybių rodiklis Vilniaus mieste neviršytų 10-ies atvejų 100 tūkst. gyventojų. „Pagaliau susitariame dėl konkretaus veiksmų plano. Šis memorandumas – ne tik deklaracija – tai įsipareigojimas. Vilniuje šiandien mes duodame startą gyvybėms saugoti ir gelbėti“, – pranešime teigia Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Remiantis 2014 metų duomenimis, Lietuvoje 100 tūkst. gyventojų tenka 33 savižudybės atvejai. Šalies savižudybių rodiklis yra didžiausias Europos Sąjungoje ir vienas didžiausių pasaulyje.

Šaltinis: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuani ... d=69886004
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#401409 Kas nors išbandė kaip veikia ši sistema?
Aš pastebėjau, kad savo poliklinikoj galiu gan greitai užsiregistruot ir patekt pas psichologą, kartą kitą dieną pakliuvau, bet be registracijos nebandžiau eiti. Bandau iškęst iki vizito, jei jau kas... :roll: