Moderatorius: Astro-Meška

Parašė DeepCoffee
#406213 Sveiki. Man 33 metai. Vyras. Puse gyvenimo pasportuodavau sporto saleje, nebuvau kaciokas, bet eidavau su pertraukom. Ir dvirati lauke ismindavau normaliau. Paskutinius 3 metus nebesportavau saleje. Dvirati retai beismindavau. Baimindavaus del sveikatos. Baliavodavau daug, nejudedavau, sededavau namie, i darba nereikia.
Visada turejau problemu su nervais, panikos, nerimas. Paskutiniu laiku isvis kritine nervu bukle, nebegaliu nei filmu ziuret kurie jaudina nei zaidimu zaisti, nes itampa kelia visa tai. Iskart reaguoja kunas, isitempia, galvos virsugalvi pradeda spausti ir t.t. Labai labai jautrus esu. Tirpimai atsirado kaires puses zando, issigandau dar labiau del sveikatis. Visas uzburtas ratas.
Pradejau sportuoti, bet kaip niekad gyvenime, sporto saleje darant net su labai mazais svoriais, man padarius pratima bet koki uzspaudzia galva biski ir su kiekvienu pratimu tai vis dideja, be to apsvaigsta ir galva. Man prakaitas net nevarva ant kiek sumazines kruvi esu, bet tie simptomai yra ir vis dideja sportuojant. Namie spaudima kai matuojuosi tai buna puikus, dabar kai sveikai valgau, tai isvis 110/65 spaudimas. Geriu xanaxa ir brintelixa. Galvojau del brintelix. Nutraukiau. Bet taspats. Nu paskutinem dienom siek tiek jau atrodo geriau, bet vistiek kovoju su tuo ir sportuoju su baime. Labai skauda kakla, spaudzia nerva. Sake slankstelis vienas paslankus yra, gali buti, kad kraujagysle uzspaudzia. Tai galvoju, ar cia del sirdies ar del kraujagysliu taip, ar cia delto, kad fiziskai apsileidau ar delto, kad esu nerviskai visiskai issekes ir tas itakoja? Siaip panasus jausmas atsiranda kaip kad nuo itampos. Kai jauciu itampa, man pradeds virsugalvi irgi spausti panasiai. Siaip turiu ismanuji laikrodi. Nu sirdies pulsas atrodo normalus, net nesidauzo sirdis, bet visi sie pojuciai yra ir jie dideja kuo ilgiau sportuoju. Ir buna kartais po treniruociu islieka kol namo grystu toks silpnumas ant galvos virsugalvio ar kaktos, spaudimas. Kazka skaite mano mergina, rado panasiu dalyku pas zmones, kurie irgi su nervais bedu turejo. As tai kazkaip issigandes esu del sveikatos rimciau. Nors sirdi tyriausi vasara. Dvirari myniau. Viskas gerai buvo. Bet as nuolat strese gyvenu, nuolat sukasi mintys blogos del tos sveikatos. I paranoja varo visi blogi dalykai susije su ja.
Parašė DeepCoffee
#406238 Nu vakar pilnai visa treniruote irgi padariau. Aisku buvo ant galo jau nekazka, kentejau, bet padariau. Tada tiesiai i baseina,pirtis, dziakuzi. Ir viskas iskart gerai vel. Kai tik iseinu is sales jau pagereja. Gal tikrai psichologiskai kazkaip dar veikia, gal sportuojant kyla kazkokia itampa. Nors turetu kaip tik pasileist. Bet kazkaip i kruvi reaguoja. Pas neurologa esu buves, bet del nutirpimo. Kaklo kraujagysles paziurejo, ataugu yra, bet kraujotaka gera. Viena kraujagysle uzsirietusi, bet normos riboje. Kazkas cia neaisku. Sakot gali buti del jautrios nervu sistemos? Issekes gal? Kaip elgtis?
Parašė DeepCoffee
#406240 Ar cia rimta? Issetine skleroze gali buti paskaicius. Ar tiesiog reikia atsigauti fiziskai ir psichologiskai? Siaip gereja sporto saleje paskutines dienas. Bet nera tikrai gerai. Su baime ant galo darau ir kentedamas. Kartais net krutine biski atrodo uzspaudzia. Ir taip pergyvenu del sveikatos, o tokie dalykai is baimes dar labiau drozia nervus, uzburtas ratas :(
Parašė Tuštuma
#406241
DeepCoffee rašė:Ar cia rimta? Issetine skleroze gali buti paskaicius. Ar tiesiog reikia atsigauti fiziskai ir psichologiskai? Siaip gereja sporto saleje paskutines dienas. Bet nera tikrai gerai. Su baime ant galo darau ir kentedamas. Kartais net krutine biski atrodo uzspaudzia. Ir taip pergyvenu del sveikatos, o tokie dalykai is baimes dar labiau drozia nervus, uzburtas ratas :(


O tai tarkim aš pasakysiu, kad nerimta, tai jau tada viskas ok bus? Tikrai tikėtina, kad čia tiesiog psichinės būsenos nulemta, bet gal vis tiek reikia specialistais pasikonsultuoti... Šiaip galiu rekomenduoti gerą psichiatrą, kurio viena iš specializacijų neaiškios kilmės sveikatos sutrikimai.
Parašė DeepCoffee
#406243 Jei pasakysi nerimta, man bus ramiau. Jei rimta, gyvensiu dar didesneje itampoje, o ir taip bandau kazkaip ja nuvyti. Parekomenduok. Siaip rytoj einu pas psichoterapeute. Bet neispudinga ji ten jauciu
Parašė Tuštuma
#406244
DeepCoffee rašė:Jei pasakysi nerimta, man bus ramiau. Jei rimta, gyvensiu dar didesneje itampoje, o ir taip bandau kazkaip ja nuvyti. Parekomenduok. Siaip rytoj einu pas psichoterapeute. Bet neispudinga ji ten jauciu


Mindaugas Jasulaitis, Romuvos klinika Kaune, konsultuoja ir per skype
Parašė Tuštuma
#406245 Šiaip nereikia leistis į hipochondriją, bent jau nesportuok, jeigu tai darydamas prastai jauties....
Parašė DeepCoffee
#406247 Reikia sportuoti. Ilgai nesportavau. Nugara skaudu. Baisiai. Kakla. Pradejus sprortuot ir eit i baseina daug geriau paliko kaklui, nugarai. Ir pats noriu sportuot kaip niekad. Taip gera sportuot. Dabar tikrai sportuociau rimtai. Degu noru. Bet sveikata kazkokia keista. Ziuriu gal pramus po biski. Reikes siaip eit pas neurologa vel. Bet pirmiau galvos kaklo magnetini pasidarysiu sausi.
Parašė NOM
#406248
DeepCoffee rašė:
NOM rašė:Siaip panasus jausmas atsiranda kaip kad nuo itampos. Kai jauciu itampa, man pradeds virsugalvi irgi spausti panasiai. :(

Ka cia tuom norejai pasakyti?



na aš pati panašiai jaučiuosi ir šios savijautos nesu išrišus, be to , vienodų žmonių nėra, gali būti tik panašūs simptomai. tai patarti negaliu.
tiesiog manyčiau , kad, panašiai gal kaip šiam aprašyme :
vaikams knyga, 4-6 metų, o suaugusiems skirto aprašymo neradau, todėl sorry,tenka pasinaudoti ,

" Įsitempęs kaip gumytė

Ar buvai kada taip įtempęs gumytę, kad ji tapo standi ir daugiau nebesidavė tempiama? Kartais , pajutus įtampą ir stresą, mano raumenys įsitempia ir pasidaro kieti. Paprastai taip nutinka ,kai tenka eiti pas dantų gydytoją ir jaučiuosi truputį išsigandęs ir susinervinęs.
Gilus kvėpavimas padeda raumenims atsipalaiduoti."

30 PSL.

Autorius: Jennifer Moore-Mallinos

Originalus pavadinimas: A WHOLE BUNCH OF FEELINGS. What do they Mean?

tai man būtų panašu į sukietėjusius raumenis nuo ilgalaikės emocinės įtampos.