Skyrius, skirtas diskutuoti apie skirtingas psichoterapijos kryptis, dalintis patirtimi, atsiliepimais apie psichoterapeutus ar psichologus.

Moderatoriai: Serpentskin, signs

Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#397622 Dėl dėmesio. Iš savo patirties galiu pasakyt taip, kad AD tai tvarko, bent man padėjo. Ne iš karto, lėtai. Ir žinoma pats turi įdėti pastangų. Jei anksčiau nesugebėdavau knygos skaityt ar filmo žiūrėt nenuklysdamas mintimis kažkur tai jau truputį geriau, bet dar ilgas kelias laukia. Kaip suprantu stebuklingų piliulių nėra. Aišku, Aderalio mielai išbandyčiau.

Dėl atminties nežinau, vėlgi manau AD. Kai kurie sako, kad suprastėja, bet aš asmeniškai manau čia dėl ligos. Vėlgi, tik mano nuomonė.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#397624 Visa tai daugiausia lemia dopamino/noradrenalino veikla frontalinese smegenu dalyse, todel tik serotonina veikiantys antidepresantai labai ribotai tai itakoja, net gi per kai kuriu serotonino receptoriu stimuliacija sitie reikalai gali suprasteti.

Kad ir kaip bebutu, tokie procesai yra is dalies treniruojami, o kaip tai jau cia kitas klausimas. Tie patys video zaidimai, kur yra strategijos ir analizes, vysto smegenu neuroplastika. Kurie psichoterapiniai metodai tai darytu nelabai zinau, bet kognityvine - elgesio terapija turbut arciausiai to.
Parašė Aldona Julita
#406333 Mane, kai ėjau komisiją invaludumui gauti, nukreipė pas psichologą. Kartu su psichologu atlikom testus, ir jis nustatė, kad atmintis labai bloga. Tai liepė kryžiažodius spręsti. Aišku nepadėjo.
Dietologė liepė gerti vit D, tai nuo jo biški pagerėjo atmintis (bet nedaug). Eisiu prašyti siuntimo pas neurologą
Parašė Aldona Julita
#406604 Buvau šiandien pas terapeutą. Prašiau siuntimo pas neurologą dėl blogos atminties. Pasakė, kad dar per jauna esu kad gerinti kraujotaką. Liepė treniruoti atmintį. Skaityti sudėtingas knygas. Daryti mankštą su pratimais apie kuriuos reikia galvoti, įsiminti per dieną 10 žodzių užsienio kalba. Užsiminti nauja meno terapija, spręsti kryžiažodžius. Bandysiu.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#406612 Aldona, daryk palaipsniui. pradėk nuo mažiau ir pamažu didink. Mokykis eilėraščius. Aš pati baigus vartoti antidepresantus pajutau, kaip suprastėjo atmintis. Bet man atrodo logiška, nes antidepresantai kai kuriuos procesus sustabdo, ir jie praranda lankstumą, todėl juos tenka lavinti taip pat kaip vaikystėje. O vaikystėje atmintį lavindavome mintinai kaldami eilėraščius, ar ne?
Vartotojo avataras
Parašė Ignition
#407713 As irgi dariau testus pas psichologe, tai labai greitai nusilpsta demesys. Sita kaip ir zinojau, anksciau net norejau vaistu demesiui, bet dabar manau kad gerejant savijautai , savaime viskas apsitvarkys.