Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#416068 Kokias sertralino dozes geriate, gėrėte?
Aš dabar geriu 150mg ir galvoju ar ne per didelė dozė, nors skaičiau, kad skiriama ir 200mg, bet ar tokios dozės nebūna skiriamos laikinai? :bloga Kol nepraeina ta blogoji būsena ar nemažinama po to? :bloga Nes man pasirodė, kad mano psi- norėtų skirt man 100mg, bet aš bijau, kad negrįžtų depresūcha, tai ji tokia... ai nu ok... gerk kaip išeina. :D :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#416074 Aš pakolkas 50mg, bet tuoj didinsiu iki 100mg :D Manau ir liksiu prie 100mg, bijos daktarė kad mane per daug aktyvintų didesnės dozės.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#416075 O kaip jums su miegu? Ar pradžioje kai pradėjot vartot viskas ok buvo? Nes aš nors ir imu quetiapine+mirtazapine nakčiai, vistiek su Zoloftu miegas pasidarė kažkoks negilus ir vietoj 8 ryto atsikeliu 6 ryto. Su paroksetinu miegodavau daugiau. Ar čia skaitos šalutinis kuris per kiek laiko praeis?
Parašė vitamin9
#416076 Nu man isgerus nerimas dar kaip ir nepraeina,ne tai kad jo labai daug sukeltu bet tikrai ir ne nuema,arba tiesiog gal kaip jo negerciau,per kiek laiko kazkam jis padejo? cia poros men reik ar daugiau? nuo paroxetino atsimenu 20d gal siektiek geriau jau pasijauciau bet tai ir bbs visiskai nulinko o sitas tai neaisku ar ka gero daro,miegas irgi sudinas nors jis visada sudinas bet kad zoloftas butu padejes tikrai ne. visu tu aprasymu "nerima sutvarko,miegas pagereja" tai as dar tikrai nepajutau :D sekso taip nesinori bet kai pradedi tai tikrai viskas neblogai :D reik laiko gal daugiau...
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#416077 As miegu geriau be zolofto. Ir sapnu maziau blogu sapnuoju
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#416079 Aha, aš pastebėjau irgi kad blogai miegot pradėjau ir kažkokie vien tik košmarai. Na bet tiek to, pakentėsiu, reik pravartot bent kelis mėnesius pažiūrėt ką jis čia gero duos.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#416080 Sertralinas - vienintelis vaistas, kuris sukele stipru salutini - pykinima. 100mg vartojau, mest visiskai nebuvo sunku. Tik nuo saves pasakysiu, kad nerimui nuimti jis is SSRI vaistu turbut maziausiai tinka. Geriau veikia depresines formas, kur jegu stygius, na gal ne 50mg doze, o ties 200mg. Skaiciau nemazai atveju, kai 400mg sunkiai depresijai sukele psichoze, matyt dopaminerginis poveikis bei sigma-1 antagonizmas (vietoj kitu SSRI agonizmo) pasireiskia konkreciai didelese dozese.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#416084 Na man asmeniškai paroksetinas kaip vanduo buvo, tai va bent kažką naujo išbandysiu. Nepasakyčiau kad blogai veikia nerimą, bent panikos atakos tai išnyko lyg ir. Nerimas gal 5/10 balų. Bet sakau.. kas ten žino. Pas mane kai keturi vaistai ir dar penktas tuoj atsiras tai gal tas zoloftas nieko ir nedaro :D Ką tik internete radau tai zoloftas tinka panikos priepuoliams, tai gal padeda kažkiek ir su nerimu ne tik depresija.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#416086 Gali nuimti nerima bet nenuimti PA ir atvirksciai. Cia nebūtinai abu eina. Man escetalopramas nueme PA, bet nerimo ne. Plius dave kazkoki egzsitemcini liudesi, gyvent nesinorejo. Kazkaip man ssri tik dar daugiau liudesio duoda.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#416088 Na man su SSRI panašiai labai. Bent jau nuo paroksetino tai labai pagilindavo suicidal thoughts. O liūdesį patį tai užglušindavo, pasidarau toks be emocijų visai. Dažniausiai SSRI man praeity nuimdavo nerimą, bet tikrai pagilindavo depresiją ir padarydavo biškį zombiu. Juokinga biškį.. žmogus gydaisi nuo depresijos, o ją dar labiau pagilina, suicidą bent jau tikrai padidina. Va nuo zolofto tai tikrai galiu pasakyt kad depresiniai simptomai apmažėję. O nerimas.. na yra vistiek kažkiek. Vis dar vengiu tiek kavos, tiek nikotino stengiuos kuo mažiau vartot. Teko reddit'e žmonių atrast kuriems zoloftas labai gerai nuimė panikos priepuolius. Tai bent jau tiek. O įtampa/nerimas gal su laiku mažės ir mažės, svarbu panikos nebūtų. Escitalopramas tai pamenu man irgi kaip vanduo buvo.. tuomet ir keičiau jį į paroksetiną nes niekaip manęs escitalopramas neįveikdavo :D Man asmeniškai matyt svarbu kad būtų ssri + mažos dozės neuroleptikų, nes vien tik ssri tai nekas.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#416130 na pasirodo sertraline accord neina uzsisakyti i palanga, nes jo net nera. teks kita gamintoja rinktis.. o kaip zinom pakeitus prasideda salutiniai vel is naujo.

kuris gamintonas geresnis? ar su maziau salutiniu, ar labiau veiksmingas, ar galbut jums sumazino nerima?

labai dekingas jums!
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#416150 Aš geriu Asentra. gėriau sertraline actavis, bet gyd sakė tik jau ne actavis... :bloga šalutinių jokių nejaučiau nei su vienais, nei su kitais. Bet aš ir šiaip šalutinius nuo vaistų retai jaučiu, tai... ne rodiklis, kaip sakoma. :)
Parašė vitamin9
#416572 Su miegu ir taip visada nestebuklai bet dabar galiu pasakyt jog yra galimybe kad setralinas padeda labai labai sudinai miegot. Zodziu neuzmiegu belekiek laiko,nebuvo nakties kada neatsikelciau vidury nakties cia jau nenormalu. Paskaiciau internete kad ir kitiem su miegu buve,daug kas neiskencia as jau kai patyriau ilgiausia quetiapino puses metu salutiniu praejima tai net neisterikuoju o tiesiog suprantu kad sitam meslui gali reikt irgi puses metu. Nerimas jum apsitvarke ir miegas nuo jo? Pora menesiu geriu mazas laiko tarpas kazka pasakyt. Kad jis ten stebuklu nedaro tai faktas kolkas,blogai pamiegi ir nerimas ir viskas iskarto siknoj. Baisiu salutiniu nera bet kad kazka padetu super o su tuo miegu kai pora dienu nemiegi tai kosmaras isvis.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#416579 Na man depresiją nuėmė... Nerimas man būna tarp žmonių, tai jis ir būna tarp jų. O depresijos keturis metus neturiu, būna blogesnių dienų, bet šiaip viskas gerai su tuo.
Dėl miego taip... ne kas... Ir pradžioj labai visokius durnus sapnus sapnuodavau, nemalonius... Tai gyd. sakė, kad gali būti nuo AD. :bloga Prabusdavau gal dešimt k. per naktį. Bet čia gali būti ir dėl to, kad namie sėdėjau. Nes dabar kai išeinu į DS ir reik keltis puse šešių, tai mažiau k. prabundu, bet aš nesikeliu iš lovos... Tiesiog pasivartau ir vėl užmiegu. :)
O tu visai negali miegot kaip supratau? :bloga