Moderatorius: signs

Parašė Baran
LBJ rašė:
Baran rašė:Bandysiu, bet dar viena problema geriant Sertralina ( man ), kad isgeriu ir raminamuju, nerima nuima, bet toks pastovus aktyvinimas, kad kazka norisi daryti, ar skaityti, ar ziureti ka nors, ar dar kazka, sunku ramiai guleti. Nerimo nera, bet aktyvavimas kazkoks, aisku, kad jeigu nebutu depresijos ir butu noras ir malonumas skaityti, ziureti kazka, tai butu kitaip. Dabar gaunasi, kad per prievarta tai darau. Gal su laiku nebus tokio aktyvinimo.

Nera tokiu antidepresantu, kad isgertum ir kaifuotum viska darydamas, cia jau narkotiku reiktu nebent. Antidepresantai ir turi aktyvuoti
kazkiek ir duoti motyvacija daryti dalykus, o ne tik lovoj guleti ir i siena ziureti. Jeigu pradejai daryti dalykus - ziureti filmus ar skaityti ar dar kazka, nerimo nera - valio, sveikinu, tau veikia antidepresantai.

Malonumo negavimas is dalyku, vadinamas anhedonija yra net salutinis poveikis antidepresantu. Kadangi nujautrina tavo emocijas, nebejauti ir malonumo.

Sveiki, vat giriausi, giriausi, kad mane aktyvuoja ir kazka veikiu, dabar prasidejo kitaip, mieguistumas diena, jegu truksta,jauciu pastovu nuovargi. Gal vartuoti Zolofta nakciai? Jau antra diena tokie salutiniai.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419599 Vartok ryte. Ir džiaukis kad pagaliau mieguistas, gal pirmieji raminimo ženklai lenda. Man buvo panašiai nuo paroksetino. Nuo paroksetino vaikščiodavau žiauriai žiauriai su dideliu nuovargiu, visiškai jėgų nebūdavo. Praeidavo man per pora savaičių tas jausmas. Vat super kad bent mieguistas jauties, aš mieguistas nesijausdavau, vistiek jausdavaus pilnas nerimo ir neužmigdavau.
Parašė Edita z
#419608 Laba, man su Zoloft 50 mg buvo tas pats, slopinimas, miegustumas ir jėgų neturėjimas,bet dingo nerimas ir panika, o aš to ir siekiau. Čia kaip visada žmogui- norisi kažko ale stebuklingo, taip ir man norėjosi nuimti nerimą ir būt energingai. Bet psich paaiškino, kad to ir siekeme, tad dabar nusprendėme padidinti iki 75 mg ty 50 mg ryte ir 25 mg per pietus, galiu pastebėti , kad man miegoti ryte norisi, bet diena jau energingesni, aš dar geriu žalią arbatą su imbieru, tai energijos jau daugiau. Aš nenoriu skubėti keisti vaistus, nes kiti gali būti su kitais šalutiniais, tai man gydytojos patarimai labai svarbu, linkiu ir jums bent 2-3 mėn panaudoti ir leisti sau pailsėti, nes Jūs Baran esate išvargintas nerimo, suteikite sau atostogas ir duokite laiko, Jūs labai nekantrus, aš suprantu, bet čia ne išeitis. Laikas labai ir kantrybė reikalinga mūsų atvejais.
Parašė Baran
Edita z rašė:Laba, man su Zoloft 50 mg buvo tas pats, slopinimas, miegustumas ir jėgų neturėjimas,bet dingo nerimas ir panika, o aš to ir siekiau. Čia kaip visada žmogui- norisi kažko ale stebuklingo, taip ir man norėjosi nuimti nerimą ir būt energingai. Bet psich paaiškino, kad to ir siekeme, tad dabar nusprendėme padidinti iki 75 mg ty 50 mg ryte ir 25 mg per pietus, galiu pastebėti , kad man miegoti ryte norisi, bet diena jau energingesni, aš dar geriu žalią arbatą su imbieru, tai energijos jau daugiau. Aš nenoriu skubėti keisti vaistus, nes kiti gali būti su kitais šalutiniais, tai man gydytojos patarimai labai svarbu, linkiu ir jums bent 2-3 mėn panaudoti ir leisti sau pailsėti, nes Jūs Baran esate išvargintas nerimo, suteikite sau atostogas ir duokite laiko, Jūs labai nekantrus, aš suprantu, bet čia ne išeitis. Laikas labai ir kantrybė reikalinga mūsų atvejais.

Dekui. As skambinau siandien gydytojai, klausiau kaip ir kas, ka daryti. Man nerimas buna vistiek, bet daugiausiai toks nuovargis, silpnumas, nieko negali veikti, norisi miegot, bet negaliu uzmygti. As kai pvz.: pradejau vartuoti Zolofta ( 25 mg ), tai man pirmas ~ 2 - 3 dienas jis aktyvino, veliau silpnumas ir nuovargis, tada kaip gydytoja sake, po savaites padidinti iki 50 mg, tai ir gi, pirmas ~ 2 dienas aktyvino, o veliau, dabar prasidejo silpnumas, nieko nesinori veikt, nuovargis stiprus. Gydytoja pasake ir toliau gerti po 50 mg, nieko nedidint. As ir gi pradejau gerti zalios arbatos, ryte kavos isgeriu, tai truputi pramusa nuovargi, mieguistuma, silpnuma, bet neilgam, po ~ 2 - 3 valandu vel sitie simptomai sugryzta. Ziuresiu, gersiu ir toliau po 50 mg, svarbu, kad issilaikyciau, nes kaip visada kantrybes nebuna, nes ziauriai stiprus sitie salutiniai ar kas cia.. Gal istversiu, Sertralina pradejau vartuoti, nes jis gal ne taip svori augina, pries, tai Escitaloprama geriau, jokio poveikio nebuvo.
Parašė Edita z
#419620 Sveiki, Zoloft vartoju jau 10 mėn. Man tai pirmi vaistai aplamai, pradėjau nuo 12,50 mg , buvo 1 mėn sunkus žiauriai, tada pridėjo Eglonili , tada jau buvo geriau, antro mėn. pabaigoje aprimo nerimas ir dingo panika, po Eglonili šalutinių ty svorio šuolį ir prolaktino padidėjimą, jį keitem į Tiaprida ir liko Zoloft 25 mg. Po kokių 4-5 mėn pakelėse Zoloft iki 50mg po kruopelytę, nes bet kuris kėlimas davė šalutinius. Po 7 mėn vartojimo nuemem Tiaprida , nes slopino ir palikome 50 mg Zoloft.
Prieš 1,5 mėn ty po 8 mėn. esant energijos trūkumui svarsteme su gydytoja keisti į Brintelix arba Cymbalta, bet įvertinus tai , kad visi vaistai arba turi pašalinius, arba netinka, kol kas likome prie Zoloft , bet iki 75 mg. Mes taip mėginsime nesokineti nuo vaistų ant vaistų, nuo dozės ant dozės.
Kantrybė ir mažų pasiekimų būsenoje vertinimas šiuo atveju svarbiausia man.
Gydytojos žodžiais tariant, bėgte per gyvenimą su panika ir nerimu pavargote, duokite laiko sau pailsėti ty pabūti mieguista, aš sakau, bet taip ilgai, sako - tiek laiko reik jūsų smegenims ir kūnui, juk nežinome , kaip jie pavargo.
Tai , kad daviau sau ir kūnui laiko pailsėti, nors kartais erzina, aš Jus suprantu, bet neskubinkite savęs, duokite laiko vaistams , nes bėgioti ir šaukti ,niekas nepadeda ir ttt mes negalime , mes gavę tokius gyvenimo išbandymus, turime viską priimti kuo ramiau ir kiek mūsų būklės išvarginti galime - protingai viską pasverdami.
Per 10 mėn. priaugusi apie 4-5 kg,daugiausia pirmais mėn. Su Eglonil . Dabar būna plius minus tas pats.
Klausykite gydytojo, tarkites ir manau pavyks rasti geriausią variantą, tik nesavivaliaukite.Ogo kiek prisvaigau, ups nenoriu įkyrėti. Gražios dienos, ji puiki.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419621 Aš bet ką atiduočiau kad galėčiau mieguistas jaustis.. Tiek kvetiapino imu tiek mirtazapino ir zolofto jau 100mg užkėlė. Neatsimenu paskutinį kartą kada norėjau miegot, gal prieš kokius metus. Džiaukis kad mieguistas. Mieguistu žymiai geriau būt nei užsiaktyvinusiu nuo nerimo. Jau pradedu mąstyt kad vėl reikės kelt kvetiapiną su mirtazapinu, nes labai sunkiai užmiegu. Ir čia jau kaip metai beveik gydausi, tai taip, kantrybės labai daug reik, kartais metų ar dviejų.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419622 Baran, kad ir kaip bebūtų, iškęsk šalutinius. Imk raminamųjų jei ką. Prakentėk bent 3-4 mėnesius ir tikiu kad pagerės, bet nekaitaliok vaistų, kantriai sėdėk ant tų ant kurių sėdi ir klausyk daktarės. Kaitaliojimas tau tik blogina savijautą dar labiau, smegenys vis negali prisitaikyt prie vaistų, vis tu joms kiši vis kitus vaistus.
Parašė Baran
#419623 Bet del ko taip yra, kad sukelia silpnuma, nuovargi, jautiesi issekes, nieko nesinori veikti, atrodo miegot norisi, bet uzmygt be sansu, tik gulet ir i siena ziuret. Keista, nes pirmas dienas neblogai buvo, o veliau tokia busena. As negaliu guleti, noretusi veikt ka nors, nors filma ziureti, bet nera jegu. Jis anksciau mane ir gi taip veike, kazkada, tai as todel ilgai negeriau jo, nes is proto galima iseit. Zodziu visi sitie antidepresantai, visi skirtingai veikia, todel manau ir keicia pacia asmenybe, nesi toks kaip naturalus zmogus. Zmogus pasikeicia ir net labai.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419624 Jeigu tau čia skaitos sunkūs šalutiniai tai aš nežinau tada jau... Čia super šalutiniai, kad daugumai tokius. Manau pats suvoki kad čia visiškai nesunkūs šalutiniai dar. Ir išvis klausimas ar čia šalutiniai. Gal pagaliau pajutai nuovargį ir pradėsi ilsėtis. Kiti žmonės su depresijom praguli pusę metų ir pražiūri į lubas,nieko nedarydami tai dar nėra taip blogai kaip manai.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#419625 Tu juk nesiruoši visą gyvenimą jų gerti. Tau reika pailsėti, kad išmoktum pats tvarkytis su nerimu.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419626 Beje žmogus nuo ligos dar labiau pasikeičia jeigu ką. Vaistai kaip tik leidžia tapti ramesniu ir logiškensiu žmogum. Aišku kad jie keičia asmenybę kažkiek, pats gyvenimas irgi labai keičia žmogų.
Parašė Edita z
Baran rašė:Bet del ko taip yra, kad sukelia silpnuma, nuovargi, jautiesi issekes, nieko nesinori veikti, atrodo miegot norisi, bet uzmygt be sansu, tik gulet ir i siena ziuret. Keista, nes pirmas dienas neblogai buvo, o veliau tokia busena. As negaliu guleti, noretusi veikt ka nors, nors filma ziureti, bet nera jegu. Jis anksciau mane ir gi taip veike, kazkada, tai as todel ilgai negeriau jo, nes is proto galima iseit. Zodziu visi sitie antidepresantai, visi skirtingai veikia, todel manau ir keicia pacia asmenybe, nesi toks kaip naturalus zmogus. Zmogus pasikeicia ir net labai.

Jūs ,Baran, keistai viską toleruojate, gal Jums reik save raminti ir turėti planą chuliganą, ty kiek atkreipiau dėmesį Jūs labai nekantrus , kas liečia medikamentus, jų dozes ir kt tai Jums aktyvinimas nepatinka, tai slopinimas... Manau Jūs pats dar nesusivokiate savo savijautoje ir labai daug reikalaujate iš AD ir neduodate nei sau nei vaistams laiko.... Aš galbūt žiauriai čia varau, bet :ubju suimkite save į rankas, jūs stiprus ir tikrai rasite tą stebuklingą kokteilį, tik pagulekit, pasvajokite, vertinkite kai ne asmenybės pasikeitimą, o atostogas, paklauskite savęs ar taip geriau, ar geriau kratytis nuo nerimo :? Tik būkite sau nuoširdus, čia Jums nuspręsti. Tiesa , o Jūs tik Zoloft geriate, nes man atrodo , kad pas jus yra daugiau vaistų, gal derinys netikęs, o gal dar nesusiniveliavo visi tarpusavyje. Optimizmo daugiau, bus visko, bet turėkite viziją su gera eiga... mažiau stenkitės įsijausti į kiekv organizmo signalą, žinau, sunku, bet bandykite nukreipti mintis į pozityvaus kažką, tai gal ir neatrodys viskas taip niūru, sorry jei uzgavau , bet niukso dažnam reik , kad pamatyti šviesą :kutikuti
Parašė Baran
#419676 Sveiki, nu as nezinau kas yra su mano organizmu, bet grynai sudu sudas. Vartojau 7 dienas Zolofta po 25 mg, siandien 9 dienos kai po 50 mg. Nezinau kas yra, bet negaliu ramiai ilgai isbuti, ar tai nerimas, ar kas ( galvoju gal nerimas, bet labai stiprus ), bet nepadeda net Cisordinolis, kuris turi mygdyt, nuimt nerima, nepadeda raminamieji ( gal padeda, bet silpnai, nors pries geriant Zolofta gerai nuimdavo nerima ). Svarbiausiai, kad miegu ant tiek prastai ir uzmygt labai sunku, praguliu po 4 - 5 valandas isgeres vaistus nakciai. Cisordinolio pradejau gert po 30 mg per diena. Galvoju gal po Leponexo jis man neveikia ar kaip suprast. Rasoma kitur, kad jis stiprus neuroleptikas, bet man beveik visiskai nieko. Diena ir nakti prakaitu ispyla, tai salta, tai karsta. Gal del Zolofto taip yra? Niekaip man netinka tie antidepresantai, nors verk, be ju ir gi blogai.
Parašė Baran
#419677 Dar i maista nelabai galiu ziureti, tokio stipraus pykinimo nera, bet ir apetito nera, gal del nerimo, depresijos, nezinau pats.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419678 Zoloftas mažina apetitą. Ilgiau turi vartot Zoloftą kad pamatytum ar padeda ar ne. Bent pora mėnesių ištrauk ir tada pažiūrėsi. O pakolkas kol trumpai zoloftą vartoji neuroleptikais užsislopink, kad bent kažkiek nerimas nuslūgtų.