Moderatorius: signs

Parašė Baran
#419698 Rasoma daug kur ir gydytoja kazkaip sake, kad doze pakelus reikia, kad praeitu ~ 10 - 14 dienu. Jau 10 praejo nuo pakelimo iki 50 mg, isviso Zolofta geriu 17 dienu. Nerimas yra ir tokia depresine nuotaika. Siaip pas gydytoja uzrasytas 9 dienai, tai vaistu uztektu jeigu kelti iki 75 mg. Ar kenteti ar kelti? Siaip pastoviai sokineju is vienos vietos i kita. Gal per maza doze? O gal kaip tik Zoloftas aktyvina. Nezinau. 50 mg Zolofto, tai cia skaitytusi 15 mg Paroksetino? Jeigu skaityt pagal Seroxata.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419700 Pamiršk apie tuos vaistus. Klausyk daktaro ir viskas, pats nieko nebedaryk. Susakyk simptomus ir ką tu galvoji, bet dozes tegul daktaras reguliuoja. 50mg yra gan maža dozė, bet nerimui visai gerai veikianti. 75-100 gali biškį jau labiau aktyvuot, pabūk pakolkas ties 50. Leisk organizmui apsiprast pagaliau, nekeitinėk nieko be daktaro. Aš pvz nuo 50mg iki 75mg kėiau mėnesį. Nuo 75 iki 87.5 dar mėnesį. Nuo 87.5 iki 100mg dar mėnesį. Aš labai lėtai keliu kad nebūtų šoko per daug organizmui.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#419703 Hmm, aš nuo 100 iškart prie 200 perėjau. Buvo šokas apie savaitę, bet dirbt galėjau, greit praėjo ir apsipratau :)
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419704 Na aš labai jautrus visiems vaistams kartais, tai pasirinkau saugesnį kelią. Buvo irgi šoko biškutį pirmom dienom pakeliant dozę, bet per pora dienų praeidavo. Vat tik kad nepatinka kad vistiek miegu prastai, vistiek negaliu atsisakyt kvetiapino/mirtazapino. Dažniausiai pakakdavo tik pusmetį pasėdėt ant kvetiapino ir poto likdavau ant SSRI tiktai. Dabar jau metai praėjo kaip gydausi ir vistiek dar toli gražu iki likimo tik ant SSRI.. Matyt taip jau ir bus šį kartą, teks sėdėt ant daugiau vaistų ir ilgesnį laiką žymiai.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#419708 Nereikia neigiamai nusiteikti :) dar tik apsipranti prie AD, keli dozes, duok laiko sau apsiprasti. Mane aktyvina, bet miegui nebetrukdo
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419709 Na bet jei viską sudėjus tai jau ant SSRI, mirtazapino. kvetiapino metus sėdžiu. Skirtumas tik tas kad pakeičiau paroksetiną į zoloftą. Tai nežinau.. iš dalies dar reik apsiprast, bet iš kitos pusės jau matyt apsipratęs pakankamai organizmas prie SSRI. Nežinia kodėl čia taip, matyt vistiek nerimas per didelis ir jis aktyvina mane nuolatos. :D aišku gal ir zoloftas kažkiek aktyvina. Na reik tikėtis kad kada nors užsimanysiu miegot ir pajausiu nuovargį.
Parašė Baran
#419711 Sitas vaistas turbut aktyvinantis, visus aktyvina kiek skaitau. Jis gal panasus i Prozaka?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419715 Gal ir aktyvinantis, bet aš šiaip nepajaučiau didelio skirtumo tarp 50mg ir 100mg. Viskas +- taspats, nepasakyčiau kad aktyvina daugiau.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#419727 Ne visi, yra ir slopinantys, paroxetinas, citalopramas. kitų nežinau.

Mane labiausiai pradėjo aktyvinti kai pasiekiau 200mg.Gerąja prasme, kadangi man labai jau padeda darbus pasidaryti, dirbti, bendrauti, išeiti pasivaikščioti ir taip toliau: :)

tik aišku gydytoja pridėjo escitalopramo, kadangi man zoloft nesutvarko nerimo, tik socialinį nerimą
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419728 Aš tai manau nerizikuosiu keist SSRI jau. Zoloftas nėra stebuklas, bet tikrai nėra taip ir blogai. Gal net geriau nerimą nuėmė kaip paroksetinas arba tiesiog laikas nerimą nuėmė. Įdomu aišku būtų irgi escitalopramą pabandyt, bet manau liksiu prie Zoloft. Tikiuos su laiku susitvarkys viskas, gal vieneri metai dar per mažai man.
Parašė Baran
#419837 Labai miegas suprastejo geriant Sertralina, sunku uzmygti, bet prabundu 5:30 valanda, siaip miegas negylus, visiskai, gydytoja sake, todel kad aktyvina, del, to miegas toks. Nakti normaliai neeina pamiegot. Visa laika delnai prakaituoja dienos metu ir kojos. Geriu tik 50 mg, bet jauciasi aktyvinimas ( blogaja prasme ), ramiai sunku isbuti.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419840 Tai pas tave visada juk miegas prastas buvo ir aktyvinimas jautėsi. Ilgiau reik pavartot, Aš dabar jau kelinta savaitė kaip pakėliau iki 100mg, tai jau kartais pradedu jaust slopinimą pagaliau. Bet aktyvinimo tai taip ir nejaučiau nuo zoloft. Man jei nerimas didesnis tai sunkiai užmiegu, jei nerimas mažesnis gan lengvai užmiegu. Gal tau taspats, gal nerimas čia viską daro.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419883 Žinau, kad durnas klausimas, bet gal kas Vilniuj galit vieną tabletę 100mg "paskolint"? Penktadienį pas daktarę, o tabletės užsibaigs ketvirtadienį. Blogiausiu atveju aišku nepaimsiu vieną dieną, bet būtų gerai to išvengt.