Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419889 Jo, zoloft. Pfizer gamybos? Ar toli labai nuo vln?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419893 Tai manau nieko tokio, vieną dieną kad pakeisiu iš Pfizer į Orion nieko nenutiks. Plius ta pati cheminė medžiaga anyway. Parašysiu į PM
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419907 Klausimas: ar nuo SSRI būna pagerėjimas per 4-6mėn ir poto vartojasi tik kaip palaikomasis vaistas? Ar gerėjimas pastebimas ir vėliau? Tarkim metai, du, trys ir t.t. Manau tikėtis jau kažkokių teigiamų pasikeitimų po metų vartojimo naivoka jau? (turint omeny visada vartojant tą pačią, jau stabilią dozę, nekeliant jos)

Aš kiek pastebėjau tai man per 5-6mėnesius kiek pagerėja tiek ir viskas, daugiau nebegerėja. Poto tik metų metus vartoji kad palaikyt sveikatą, neatkrist.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#419911 man pakeitus is accord i orion labai blogai buvo. Buvau streso ligų skyriuje. sekančią dieną visi pastebėjo, ir mylimas žmogus, suorganizavo extra vizitą pas gydytoją ir iškart gamintoją atgal atkeičiau. viskas susitvarkė per 2 dienas. O seno gamintojo tabletes atidaviau.

Ta pati medžiaga, tačiau skaiciausi, kad kiekvieno gamintojo medžiagos, jų pasisavinimas, priedai, koncentracija skiriasi nuo originalaus vaisto. Vieno gamintojo vaistai gali turėti vienų šalutinių, kiti kitų. Su accord man nėra sunku lovoje, kaip tik pagerina. O actavis gamintoją prilyginu kaip optima linija, nes taip ir yra, ne vienas gydytojas sakė. atsargiai su gamintojų kaitaliojimais, sakau iš patirties :)
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419912 Tai šitą tai aš suprantu, visada tik Pfizer Zoloft vartoju. Kvetiapino tik gaila šį kartą neradau KRKA, tai teko imt orioną.

Bet esmė ne tame. Esmė ar dar galima tikėtis pagerėjimo po metų vartojimo? Ar jau dabar tik palaikomasis laikotarpis ir jau visas darbas padarytas? Nes sakau, anksčiau pastebėjau kad kiek pagerėja per pirmus 5-6 mėnesius tiek ir išlieka. Poto tik vartoji kaip vitaminus, bet nieko jau nebejauti. Nes gal man metas pradėt kažkokių kitų vaistų ieškot, nes jau metai kaip gydaus, o remisija dar tikrai nepasiekta.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419914 Gal tik tiek vaistai ir gali padaryti, kitka turi pats pasidaryti.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419915 Tai o kaip jums? Nebuvo skirtumo tarp pusės metų vartojimo ir metų tarkim? Pats tai aš nieko nepadarysiu, psichoterapijos mane daugiau žaloja nei padeda.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419921 Neklausiau, tiesiog pats tik dabar susimąsčiau kad gal vis dėl to per lėtai progresas vyksta arba jau daugiau nebebus progreso. Reikės paklaust, bet jaučiu pasakys "nu sunki depresijos forma, reikia daugiau laiko". Bet aš kažkaip įsitikinęs kad laikas čia nepadės, jau kiek padarė vaistai tiek padarė. Šiaip man sunki ir diagnozuota, bet velniai žino.. vistiek turėtų būt įmanoma remisiją pasiekt.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419922 Jei ką tai nežinau.. vėl viską tėkšiu į šoną ir pradėsiu su kitais vaistais. Dabar beliko escitalopramas iš ssri. Gal net reikės bandyt kokius triciklius ar gal net pora SSRI kartu, neįsivaizduoju. Blem nebūtų man akatizijos tai apsifaršyruočiau neuroleptikais ir gerai man būtų, bet kad negaliu ir jų vartot.