Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419924 Na aš norėjau sužinot kaip jums. Bet niekas neatsako. Tai ką jums visiems tipo per 5-6 mėnesius pagerėja ir taip lengvai pasiekiat remisijas?
Vartotojo avataras
Parašė emar
#419925 man visgi reikėjo padidinti dozę, bet ne iki maksimalios. užtraukau išlipti pusantrų metų. Tris kartus bandžiau mesti (darydama nedidelę pertrauką), bet iš karto būdavo aišku, kad ne, dar ne laikas, nes iš karto pablogėdavo. Bet tam, kad neatkrisčiau pastoviai verčiu viską aukštyn kojom. Bet kokia nors menkiausia suicidinės mintelės užuomina man kelia paniką, kad "jau vėl prasideda". Ir yra ką veikti dar.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419926 Tai tuos visus pusantrus metus gerėjo vis sveikata ar vartojai tik tam kad neatkristum? Nes aš irgi pvz vartojau paroksetiną kažkada 8 metus. Bet realiai tai vartojau taip ilgai tik tam kad neatkrisčiau, bet kažkokių pokyčių tai jau nejaučiau kai tiek ilgai vartoji. Pokyčiai būdavo tik pirmus metus max.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419927 Anyway, aš apie metimą net negalvoju. Vartosiu visą gyvenimą. Daktarė irgi sakė kad matyt teks vartot visam gyvenimui. Su tuo jau susitaikiau. Tik va įdomu man ar dar gerės ar čia jau viskas, taip ir bus visada. Nes jei taip ir bus tai nžn.. kažką reikės keist tikrai.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#419932 Vartojau 15 mg cipralex'o, bet aš visą laiką gan intensyviai aiškinaus, kame šaknys: keičiau santykį, reakcijas. Šiaip nuėmiau socialinius tinklus kai kuriuos, kur stipriausiai veikė mano reakcijas. Vaistų nustojo reikėti, kai 2 savaites visiškoje nuošalumoje stengiausi laikytis režimo ir dirbti - ne per daug, beje :) Tai yra, tada dar gėriau savo 15 mg. Ir grįžus Cipralex'as pradėjo labai migdyt. Išgeri - ir nulūžti. Tada pradėjau nuiminėt.
Bet galiu pasakyti, kad švelni depresija pas mane nuo paauglystės. Ir tiesiog neprotingi mano pačios sprendimai ir "išbuvimas" situacijose, kuriose būti nereikėjo, tai tik spaudė žemyn.

Reziumuojant - vartojant vaistus jaučiausi taip pat. Bet man pasisekė, nes šalutinių nebuvo. Žinojau, kad teks tęsti, kai darant "pertraukas" pablogėdavo. Dabar tai tik jei jaučiu bent kokį pablogėjimą, mikliai lendu iš situacijos, dėl kurios jis atsiranda.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419934 Na aišku. Aš dar iki šiol normaliai negaliu užmigt. Matyt kažką reikės keist, visgi jau metai praėjo. Tik neįsivaizduoju ką keist, daug kas jau išbandyta. Zolofto kelt irgi nelabai noriu, nes aktyvuot pradėt gali. O dėl miego kažką kito reikia pabandyt turbūt, kvetiapinas jau nebemigdo manęs, nebent vėl užsikelt kvetiapino dozes reikės. Nežinau žodžiu. Kantriai pralaukiu pusę metų ir jei nėra progreso keičiu kažką. Tai jau bus trečias keitimas matyt. Kažkaip tie vaistai biškutį suveikia, bet realiai jie negydo manęs, tik kažkiek palaiko.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#419935 Po pirmo vizito pas psichiatrę man išrašė bromazepamo ir liepė gerti tris kartus per dieną, didesnę dozę nakčiai. Turbūt pakankamai buvau įsidirginusi, nes funkcionuoti galėjau, nesijaučiau kaip zombis. Buvau įsibaiminusi prirasti, tai jau kai pavyko pasiekti išsimiegojimo ribą, žaisdavau kitais būdais užmigti, muzika, etc. Kartais suveikdavo, kartais ne, kai vėl prisikaupdavo nemigos - išgerdavau bromazepamo. Įdomiausia, kad aš prieš vizitą nemaniau, kad mane kankina nerimas :achtung
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419936 Na aš kažkaip nevartoju beveik niekad raminamųjų. Nebent kai labai labai blogai gydymo pradžioj. Stengiuos vengt, nes bijau priprast. Tai nežinau, reikės kažką kito bandyt dar prie kvetiapino.
Parašė vitamin9
#420120 Rezume sudas tas setralinas,nebent cia dar puses metu reik. Kazkokia vidine busena,depresija ar kaip,vidini nerima toki kaip ir nueme bet grynai nerimo kad stebuklingai sutvarkytu tai ka zinau. Miegas baisei blogas pasidare buvo lyg viskas ok ir bam turek is niekur. Antidepresantas ka noreti ne tai kaip neuroleptikai iskarto poveiki duoda po menesio koki toki daug jauciamesni.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420121 Na va dėl to aš ir mėgstu neuroleptikus. Jie bent jau konkrečiai kai kala tai bent kažką realaus pajauti. Su SSRI tai vis lauki ir lauki ir nesupranti realiai ar jie kažką daro ar ne. Manęs vis klausia daktarė ar padeda man zoloftas, tai visad atsakau kad nieko nejaučiu, nei blogai nei gerai, nulis emocijų, jokio konkretaus poveikio. Kažką naujo jaučiu bandysiu. Gal pagaliau reikės pabandyt iš SNRI ką nors.
Parašė vitamin9
#420159 Supratau kas negerai su setralinu,jis kaip ir padeda viskas gerai,tikrai su juo kazkiek geriau,pagerejo apetitas,nerimas gereja irgi manau gal ne ekstremaliai bet gereja yra progresas ( nu neskaitant nesamoniu kurie man prasidejo su miegu darytis ) BET yra mazas TIK tas TIK kad jo isgerus susiktas nerimas pasoka iki pat vakaro. Atsikeli ikali raminamo jo viskas neblogai visai po miego ( po tiek h turbut jau tas setralino nerimas buna praejes ) bet ikali jo ir vel "moteriškas lytinis organas" iki vakaro kol neissimaudai neikali vel ko nuramint ir tada jau nieko. NU TAI NX galiu pasakyt ir tiek. Kas isto jei tvarko ale nerima bet jo ikalus kaskart nerimas visai diena padideja,ar cia laukt reik tiek metus ar dar daugiau kol jo gydomasis efektas permus jo nerimo sukelima nes man su nerimu tai nieko gero,neturiu jokiu minciu daug metu apie zalios arbatos arba kavos gerima. Zodziu nesamone vaistas kaip ir nieko,salutiniai nieko labai baisaus tik jei negeri raminamu pirmam menesiui geriau turet nes kai nerimas paims,kaip man buvo nuo escitalopramo kai ant didelio nerimo uzmeciau dar ji tai susuko skrandi belekas buvo po puses metu tik atsistate. Zodziu nesuprantu su tuo nerimu isgerus cia jauciu nepraeis niekad jeigu cia jo "aktyvinimasis" poveikis. Arba pas ka mazesnis nerimas gal suliptu tiesiog aktyvumas be nerimo jaustusi bet man galiu pasakyt nesamone. Tikrai nenubukintas,tikrai nenunestas nuo jo kad butu nuotaika bloga ar panasiai jauciuosi gyvas normalus zmogus pakankamai kaip galima jaustis su vaistais,klynas stovi ne taip kaip ant nerimo bet reikalus atlieki viskas ok. Nu bet tas nerimas isgerus kartais nejauti o kita diena sakes padirbi ka ir isryskeja greitai jis. ZODZIU.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420160 Labai abejoju kad nuo zolofto įkalimo tau nerimas pakyla. Juk jis pas tave visą parą kraujyje, ta pati koncentracija. Kad tu ryte jo įkali tai nereiškia kad padidės koncentracija. Tiek vakare tiek ryte ta pati dozė jei ilgai ir pastoviai vartoji.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#420163 Ir man būna taip :) žmogaus biologija žymiai sudėtingesnė nei visokios vaistų koncentracijos. Kad ir pastovi, brt vaistą ryte išgėrus ta koncentracija pakyla, paskiau sumažėja.

Puikiai suprantu tave, Zoloft jau geriu apie 10 mėn
Parašė vitamin9
Deividas rašė:Labai abejoju kad nuo zolofto įkalimo tau nerimas pakyla. Juk jis pas tave visą parą kraujyje, ta pati koncentracija. Kad tu ryte jo įkali tai nereiškia kad padidės koncentracija. Tiek vakare tiek ryte ta pati dozė jei ilgai ir pastoviai vartoji.

Nu ka tu abejoji jeigu VISI antidepresantai taip daro nu blemba galvok ka sneki receptini lapeli paskaityk wtf atrodo pirma diena vaistus geri kad tokias visiskas nesamones rasyt.ner zodziu rimtai.