Moderatorius: signs

Parašė vitamin9
signs rašė:Ir man būna taip :) žmogaus biologija žymiai sudėtingesnė nei visokios vaistų koncentracijos. Kad ir pastovi, brt vaistą ryte išgėrus ta koncentracija pakyla, paskiau sumažėja.

Puikiai suprantu tave, Zoloft jau geriu apie 10 mėn

Tai po 10 menesiu dar kabina tas isgerus nerimas?
Parašė vitamin9
Deividas rašė:Labai abejoju kad nuo zolofto įkalimo tau nerimas pakyla. Juk jis pas tave visą parą kraujyje, ta pati koncentracija. Kad tu ryte jo įkali tai nereiškia kad padidės koncentracija. Tiek vakare tiek ryte ta pati dozė jei ilgai ir pastoviai vartoji.

Beje jo,bet esme jog visi vaistai veikia po 20 30 40 50 valandu. Isgerk xanano jo veikimo laikas 2 valandos bet kune lieka kol iki 0 dasiskaido po 10 valandu turbut nesnekant apie relaniumus lorezepamus ir taip toliau bet realiai isgerus kazka jauti 8 valandas o ten tie gabaliukai kur jau plaukioja per puse skaidosi 20 ar 30 valandu tai nieko nesijaucia nebent ten pirmus kartus geri. nu rimtai logikos biski ijunk....
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420171 Na zoloft half-life yra 26 valandos. Bet juk tu pastoviai ir ilgai jį imi. Tarkim pusę metų jau vartoji. Tai tikrai abejoju kad per kokias 8 valandas (nuo ryto iki vakaro) jis tau išsikvepia. Na gal po kokių 14-16 valandų kažkiek sumažėja koncentracija. Nžn.. aš asmeniškai niekad nejaučiau skirtumo tokiam mažam laiko tarpe. Pajausčiau gal ką nors jei neimčiau pora dienų.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#420183 moksliškai remiesi, man pirmas 4h po zoloft buna toks aktyvumas, paskiau jis sumazeja. Geriau ne wikipedia remkis, bet tais zmonemis, kurie tau sako kaip juos veikia :)
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420185 Ok :) na kažkaip man nesijaučia nieko. Ir šiaip apskritai per visus tuos 14 metų kiek vartojau ssri tai nejausdavau skirtumo tarp ryto ir vakaro. Tai pamaniau kad nėra skirtumo. Na gal jums ir jaučiasi, kiekvienam skirtingai čia viskas..
Parašė Edita z
signs rašė:moksliškai remiesi, man pirmas 4h po zoloft buna toks aktyvumas, paskiau jis sumazeja. Geriau ne wikipedia remkis, bet tais zmonemis, kurie tau sako kaip juos veikia :)

Bet kaip visus skirtingai, nes man išgėrus ryte 50 mg Zolof dar miegu kokias 3-4 val. Per pietus geriu dar 25 mg tada lyg aktyvumas pradeda jaustis, toks banguojantis ty tai migdo tai judėti norisi. Bet svarbu man kitus simptomus nuima - nerimą, galvos svaigulį, dusulį ir kt. Tai kiek vartotojų ,tiek patyrimų. Aš maniau keisti vaistus, bet gydytojai patarus susilaikiaui, nes ji paaiškino, kad kiekv vaistai turi + ir -. Jei yra daugiau + ir įmanoma toleruoti tuos - , tai geriau nesokineti nuo vienų prie kitų. Dabar po 11 mėn vartojimo pradėjo lyg nemiga kabintis, nemiegu sav . Tai liepė mažinti Zoloft iki 50mg pamažu , nuo įkyrių minčių pagal poreikį Tiapridal 1/4 ir miegui Tritico po 1/6 tabl iki 1/3 Max. Tai pralaukiau , tai Melotonino 3 mg pageriau, tai Relanium naktį ir va šiąnakt be vaistų oki buvo. Gal pilnatis tą siaubinga ale paveikė miegą, tikiuosi nereiks nieko miegui. Kaip suprantu tuos, kurie su miegu vargsta. Laikykimes visi. :)))
Parašė Mersas
#420194 Tai zoloftas nuo nerimo? As tai nesuprantu kartais kuo visi jie skiriasi, tie vaistai? Visi nuo nerimo tipo , depresijos ir tt, o veikimas skirtingas.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420195 Na taip Zoloftas nuo nerimo, bet jis kažkiek ir stimuliacijos turi. Labiausiai raminantys tai arba paroksetinas arba cipralex. Veikimas panašus, bet kiekvienam skirtingai visi tie vaistai suveikia... Dėl to kartais reikia paieškot kuris tau vaistas geriausiai limpa.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Edita z rašė:Bet kaip visus skirtingai, nes man išgėrus ryte 50 mg Zolof dar miegu kokias 3-4 val. Per pietus geriu dar 25 mg tada lyg aktyvumas pradeda jaustis, toks banguojantis ty tai migdo tai judėti norisi. Bet svarbu man kitus simptomus nuima - nerimą, galvos svaigulį, dusulį ir kt. Tai kiek vartotojų ,tiek patyrimų. Aš maniau keisti vaistus, bet gydytojai patarus susilaikiaui, nes ji paaiškino, kad kiekv vaistai turi + ir -. Jei yra daugiau + ir įmanoma toleruoti tuos - , tai geriau nesokineti nuo vienų prie kitų. Dabar po 11 mėn vartojimo pradėjo lyg nemiga kabintis, nemiegu sav . Tai liepė mažinti Zoloft iki 50mg pamažu , nuo įkyrių minčių pagal poreikį Tiapridal 1/4 ir miegui Tritico po 1/6 tabl iki 1/3 Max. Tai pralaukiau , tai Melotonino 3 mg pageriau, tai Relanium naktį ir va šiąnakt be vaistų oki buvo. Gal pilnatis tą siaubinga ale paveikė miegą, tikiuosi nereiks nieko miegui. Kaip suprantu tuos, kurie su miegu vargsta. Laikykimes visi. :)))

Aš tai jaučiu bandysiu kažką kito. Arba cipralex'ą arba išvis kažką kito. SNRI gal net kokį, niekada neteko SNRI bandyt. Nžn kažkaip nusivyliau. Nei paroksetinas man padėjo, nei tas zoloftas kažką ypatingo daro. Nieko konkretaus ir apčiuopiamo nejaučiu. Jei tik numetu kvetiapiną su mirtazapinu iškart ragai. Tai man net kyla klausimas gal išvis tie SSRI man nieko nedaro.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
signs rašė:moksliškai remiesi, man pirmas 4h po zoloft buna toks aktyvumas, paskiau jis sumazeja. Geriau ne wikipedia remkis, bet tais zmonemis, kurie tau sako kaip juos veikia :)

Siaip rytais kortizolio kiekis yra didziausias, todel, kadangi geri ryte, gali buti, kad tiesiog cia tau rytinis stresas.
Parašė Mersas
Deividas rašė:
Edita z rašė:Bet kaip visus skirtingai, nes man išgėrus ryte 50 mg Zolof dar miegu kokias 3-4 val. Per pietus geriu dar 25 mg tada lyg aktyvumas pradeda jaustis, toks banguojantis ty tai migdo tai judėti norisi. Bet svarbu man kitus simptomus nuima - nerimą, galvos svaigulį, dusulį ir kt. Tai kiek vartotojų ,tiek patyrimų. Aš maniau keisti vaistus, bet gydytojai patarus susilaikiaui, nes ji paaiškino, kad kiekv vaistai turi + ir -. Jei yra daugiau + ir įmanoma toleruoti tuos - , tai geriau nesokineti nuo vienų prie kitų. Dabar po 11 mėn vartojimo pradėjo lyg nemiga kabintis, nemiegu sav . Tai liepė mažinti Zoloft iki 50mg pamažu , nuo įkyrių minčių pagal poreikį Tiapridal 1/4 ir miegui Tritico po 1/6 tabl iki 1/3 Max. Tai pralaukiau , tai Melotonino 3 mg pageriau, tai Relanium naktį ir va šiąnakt be vaistų oki buvo. Gal pilnatis tą siaubinga ale paveikė miegą, tikiuosi nereiks nieko miegui. Kaip suprantu tuos, kurie su miegu vargsta. Laikykimes visi. :)))

Aš tai jaučiu bandysiu kažką kito. Arba cipralex'ą arba išvis kažką kito. SNRI gal net kokį, niekada neteko SNRI bandyt. Nžn kažkaip nusivyliau. Nei paroksetinas man padėjo, nei tas zoloftas kažką ypatingo daro. Nieko konkretaus ir apčiuopiamo nejaučiu. Jei tik numetu kvetiapiną su mirtazapinu iškart ragai. Tai man net kyla klausimas gal išvis tie SSRI man nieko nedaro.

:))) Bet yra kam is vis ad netinka, tiesiog netinka.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420204 Galbūt. Man tai būdavo anksčiau labai veiksmingi. Dabar jau kai turiu "stažą" 14 metų tai beveik nieko nebedaro. Tik nežinia ar šiaip jau "imunitetas" atsirado ar tiesiog liga stipriai pagilėjo.
Parašė Edita z
#420210 Vaistus AD geriu pirmą kartą, ty Zoloft. Liga atrodo sluoksniuojasi, banguoja. Man vaistai panaikino kūno simptomus, bet emociniai ir nervų negalavimai tokie besivalantys, net nežinau, kaip apibūdinti, pradžioje kiek atbukino nuo baimių, neramių minčių, dabar lyg vėl pradeda karts nuo karto kankinti, tai nežinau aš to tikro jausmo tinka AD ar ne, patirties neturiu. Kaip Jūs suprantate , kad ne vieni netinka, nes vaistai ligą lyg sluoksniuoja, ty gydo etapiskai, nežinai kada reikalinga bus korekcija gydymui. Ėmiau gydyti nerimą, išlindo po to lyg depresija, paskui lyg valgymo sutrikimai, paskui lyg nerimukas grįžo, bet ne toks gilus ir vėl lyg nieko nėra ir atrodo vaistai neveikia, bet gydytoja pasakė, kad net nesvaigciau....gydysimes dar kelis metus. Tai va, gal ji žino kas turi vykti ir mato, kad padeda. Tik sau kantrybės palinkeciau ir vilties, kad bus pabaiga tai ligai.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420216 Na aš tarkim kai pastebiu kad visiškai viskas sustoję, niekas neprogresuoja, o kartais net kaiptik nerimas padidėja tai vėl pradedu kažką galvot, keist ar į ligoninę gult. Man kai atitaikydavo vaistus tai viskas labai tolygiai progresuodavo, visiškai jokio bangavimo nebūdavo. Praktiškai per pusę metų jau jausdavaus gan normaliai, po metų jau tik imi vaistus kaip vitaminus bet jau nieko nebejauti naujo. O dabar jau metai ir vistiek kažkokioj duobėj sėdžiu. Tai nežinau.. neturėtų taip būt jei vaistai atitaikyti, turėtų gerėt ir gerėt. Aš labai abejoju jei tarkim per metus nesijauti normaliai tai dar per metus ant tų pačių vaistų ir dozės pasijausi geriau.
Parašė vitamin9
#420270 Man tai sikna kazkokia su tuo zoloftu pasidare geriau geriau norm laiko viskas +- ok vis islenda kasnors praeina,bet kas dabar nx pasidare. vienodai kad zolofta kali diena vakare ikali quetiapino ir CUKRAUS. cia yra salutinis quetiapino poveikis bet jis praeina po kokiu poros menesiu ar daugiau maziau zdz praeina tai blt zoloftas po kokiu puses metu va imete toki salutini ir nusisauk jei nori ir kiekviena nakti taspats sudas,atsiguli,tada edi edi edi ir dar sudinai issimiegi,o buvo lyg viskas visai nieko.....nxnxnxnxnx jau mane daede sitos nesamones,po 5 men blt islenda kaledine dovana,butu iskart buciau keites ka kita,sakyciau kad su miegu ikalciau dar koki suda bet tai kad cia est nori kaip koks maniakas. neisgeri kaip ir gerai. nu tai blt........siandien vel po tokio miego kad nx tai biski sveikesniu uzkimsanciu "menu" pasirinkau bet tai ir tai nesamone taip. kad bent miegotum kaip kudikis issiedes.... tai ir tas nixuja....krc DAP*SO. vaistas kaip ir nieko bet cia kas per salutinis,negerciau quetiapino taip nesidarytu,aisku jie turi kokia panasia tendencija ir kai dar quetiapina ikali jau tada 100% isijungia NORIU VALGYT.dejau galvoju gersiu kolkas kas antra diena nes kai negeriu pamiegu tai bent kas antra diena uzmigt kaip zmogui.