Moderatorius: signs

Parašė vicyokz
vitamin9 rašė:Paroxetinas blemba atsimenu jokio nerimo nesukeldavo o kaiptik kazka su juo pradejo daryt bet greit nutraukiau nes iskastravo mane. Galetu but koks kaip paroxetinas bet be kastracijos :)

Žinoma paroxetinas stipriai kala per libido, bet man kažkaip vistiek gerai "stovėjo" gal čia dar priklauso nuo testosterono kiekio organizme :)
Parašė Elas
#423648 Sveiki,vartojau 8 menesius Zolofta,pajutau,kad negaliu sufokusuot zvilksnio ir kazkokia dezorientacija pasidare, plius galva pasvaikdavo.Perejau ketvirta diena ant Cipralex,bet galva vistiek kazkokia svaikstanti.Zolofto vartojau po nedaug,po 25mg.Cia abstinencija ar kas gali but del to galvos pasvaiguliavimo ?
Parašė Vaidabal
#423851 Sveiki, ar buvo kam pradėjus gerti setraliną ( geriu Orion) galvos svaigimas, mirguliavimas, sumišimas, irzlumas? Geriu tik 25 mg, kad priprast, ar praeis kazin tie simptomai, kaip zinoti ar tiks vaistas. Gal geriau butu originalas Zoloft, bet dave Orion
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Vaidabal rašė:Sveiki, ar buvo kam pradėjus gerti setraliną ( geriu Orion) galvos svaigimas, mirguliavimas, sumišimas, irzlumas? Geriu tik 25 mg, kad priprast, ar praeis kazin tie simptomai, kaip zinoti ar tiks vaistas. Gal geriau butu originalas Zoloft, bet dave Orion

Priprasi, aisku. Nekreipk dėmesio į gamintoją, neturi reiksmes
Vartotojo avataras
Parašė signs
#423857 Originalas visad geriausias :) Generinai yra pakaitalai. O visa sudetis, dazikliai, kitos medziagos, plevele gali skirtis. Neperseniausiai skaiciau mokslini tyrima, kad generinius vaistus patvirtina jei jo efektyvumas 80-120%.

Ir dar atliko įvairius tyrimus su originalais ir generiniais vaistais. Tirpimo, koncentracijos, tankio, luzio, sudeties, tirpimo chemikaluose, liekanas ir tt. Tai sokiruojantis dalykas, jog generiniai gali visai neatitikti originalo, ir pvz jei skirta ocd, gad, sad tai gali tikti tik gad. Salutiniai taip pat gali skirtis, bet aisku ir panasiu yra. Intensyvumas taip pat..

Generiniai tam ir buvo sukurti, kad butu kaip pakaitalai originalams ir pigesni.

Man juoka kelia Actavis vaistai. Jie tiek prigamina, kaip maxima optimos liniju produktu. Labai abejoju kokybe :D
Vartotojo avataras
Parašė signs
#423858 Zoloft originalas geriausiai man veike, labai mazai salutiniu. Su asentra iskart libido krito. Pakeiciaunes nebeipirkau originalo. reikia 300mg per diena, tai 6 pakuotes per men...
Vartotojo avataras
Parašė biggie
signs rašė:Generiniai tam ir buvo sukurti, kad butu kaip pakaitalai originalams ir pigesni.
:D

Netiesa. Vienintele priezastis kodel originaliu pavadinimu vaistai brangesni yra ta, jog gamintojas turejo ikisti dideles sumas vaisto rinkodarai, generikai su sita problema nesusiduria.
Parašė Aura90
Vaidabal rašė:Sveiki, ar buvo kam pradėjus gerti setraliną ( geriu Orion) galvos svaigimas, mirguliavimas, sumišimas, irzlumas? Geriu tik 25 mg, kad priprast, ar praeis kazin tie simptomai, kaip zinoti ar tiks vaistas. Gal geriau butu originalas Zoloft, bet dave Orion

Man geriant zoloftą paintensyvėjo galvos svaigimas. Gerdavau po ketvertuką, po 4 d. sumišusi jausdavausi, nerimas, raumenų įtampa. 5d. Nebedrįsdavau išgerti. Ir taip du kart bandžiau :D bet negėriau jokių slopinančių ir mažinančių šiuos pašalinius, nors buvo man dar lyrika paskirta.
Man atrodo neįmanoma priprasti prie ad bet vaistų, mažinančių adaptacijos sunkumą.
Tai bandysiu iš naujo su lyrika ir zoloftu vėl. Jaučiu kaip lyrika nuima tą nerimą, kaip gera jaustis normaliai, bet tai turnka tik gerą pusdienį :D nes aš ir jos labai mažom dozėm geriu, bandysiu turbūt didinti kai sertraliną pradėsiu
O galima dar bromazepamo išgert jei labai sukils nerimas ar panikos ataka prasidės?
Man kai naujokei baisu tie vaistai ir kaip jie saveikauja :bloga
Parašė Vaidabal
#423940 Ar kas nors esate nuo escilatopramo bandę pereiti prie setralino, kaip sekėsi? Kada galima tikėtis pagerėjimo geriant zoloft? Ačiū
Parašė Aura90
Vaidabal rašė:Ar kas nors esate nuo escilatopramo bandę pereiti prie setralino, kaip sekėsi? Kada galima tikėtis pagerėjimo geriant zoloft? Ačiū

Aš pradedu gerti zoloftą, šnd pirma diena kai gėriau vėl iš naujo. Vakare geriu lyrikos kokį 30 mg. Buvau metusi lyriką po savaitės gerimo, nes labai neblogai jaučiausi, bet po dvieju dienų negėrimo grįžo visas nerimas.
Išgėriau tik 4vertuką. Nžn, biški nerimukas yra, yra bjaurių minčių.
Man buvo išrašę escitalopramo, kurio nerpadėjau gert, kitas gyd sertraliną. Ir visąlaik graužiuosi, kad nepradėjau escitalopramo, nes sertalinas atrodė blogino būklę, nepakėliau...nors mano baimė vaistams, tikrai didina nerimą turbūt daugiau, nei realiai patys vaistai... :bloga

O Jums escitalopramas nesutvarkė nerimo?
Parašė Vaidabal
Aura90 rašė:
Vaidabal rašė:Ar kas nors esate nuo escilatopramo bandę pereiti prie setralino, kaip sekėsi? Kada galima tikėtis pagerėjimo geriant zoloft? Ačiū

Aš pradedu gerti zoloftą, šnd pirma diena kai gėriau vėl iš naujo. Vakare geriu lyrikos kokį 30 mg. Buvau metusi lyriką po savaitės gerimo, nes labai neblogai jaučiausi, bet po dvieju dienų negėrimo grįžo visas nerimas.
Man buvo išrašę escitalopramo, kurio nerpadėjau gert, kitas gyd sertraliną. Ir visąlaik graužiuosi, kad nepradėjau escitalopramo, nes sertalinas atrodė blogino būklę, nepakėliau...nors mano baimė vaistams, tikrai didina nerimą turbūt daugiau, nei realiai patys vaistai... :bloga

Escitaloprama geriau jau ilga laika, pradzioje, jis man tiko, ir nuotaika ir energijos buvo, bet per laika matomai veikimas visai sumazejo, nes nerimas didelis atsirado, teko papildomu vaistu naudot ir eglonyl, bromazepama. Tai ir bandau dabar keisti i zoloft, bet kol kas tai blogai jauciuosi, trecia savaite geriu, ir galvoju ar pageres..
Parašė Aura90
Vaidabal rašė:
Aura90 rašė:

Escitaloprama geriau jau ilga laika, pradzioje, jis man tiko, ir nuotaika ir energijos buvo, bet per laika matomai veikimas visai sumazejo, nes nerimas didelis atsirado, teko papildomu vaistu naudot ir eglonyl, bromazepama. Tai ir bandau dabar keisti i zoloft, bet kol kas tai blogai jauciuosi, trecia savaite geriu, ir galvoju ar pageres..

Na aš pagėriau dvi dienas ir metu vėl, nes belekaip slopina :DD porą valandų po išgėrimo, o poto kaip silpna pasidarė, sukosi galva, vakare net skaudėjo. :bloga Psichiatrė siūlo bandyt escitalopramą, gal mažiau šalutinių bus. Nors vakare geriu lyrikos, bet vis tiek nesmagiai tranko jis mane.

O kaip jūsų blogumas reiškiasi? Kiek laiko escitalopramas veikė?

Čia baisu jau patikėti, kad galima pasveikti nuo šitos baisumos :(
Parašė Vaidabal
#424031 Na aš pagėriau dvi dienas ir metu vėl, nes belekaip slopina :DD porą valandų po išgėrimo, o poto kaip silpna pasidarė, sukosi galva, vakare net skaudėjo. :bloga Psichiatrė siūlo bandyt escitalopramą, gal mažiau šalutinių bus. Nors vakare geriu lyrikos, bet vis tiek nesmagiai tranko jis mane.

O kaip jūsų blogumas reiškiasi? Kiek laiko escitalopramas veikė?

Čia baisu jau patikėti, kad galima pasveikti nuo šitos baisumos :([/quote][/quote][/quote]

Na bet kokius pradejus antidepresantus pradzioje bus salutiniu, bet nereikia nutraukti, reikia pakenteti, bent dvi savaites, kad organizmas priprastu, o siaip tik po menesio gali pasijausti pagerejimas. Galit bandyt escilatoprama, gal geriau bus, bet vistiek ne is karto
Parašė Aura90
#424040 Na bet kokius pradejus antidepresantus pradzioje bus salutiniu, bet nereikia nutraukti, reikia pakenteti, bent dvi savaites, kad organizmas priprastu, o siaip tik po menesio gali pasijausti pagerejimas. Galit bandyt escilatoprama, gal geriau bus, bet vistiek ne is karto[/quote]

Geriau zoloftą 10 d. anksčiau, siaubinga savijauta buvo, nesugebėjau ištvęrti. Girdėjau kas taip ir du mėn kankinosi, kol pagaliau sulaukė efekto.
Geriu cipralex jau kelias dieneles. Bijojau irgi, laukiau šalutinių, bet suveikė labai gerai. Pirmas ketvertukas suteikė energijos antplūdį, akyse prašviesėjo, jokio slopinimo, pykinimo, galvos svaigimo :super tikrai fainai suveikė, nesitikėjau net tokio rezultato.
Vakare vis geriu pregabalino mažytę dozę, reikia palaukti kol cipralex įsiveiks pilnai, nes dar tik po ketverktuką geriu, bet jau tuoj pusę imsiu.
Ar cipralex nuima ilgainiui ir nemalonius fizinius požymius: gerklės spazmus, kojų deginimą? Nes dabar šie požymiai tvarkomi pregabalino dėka, bet žinau, kad šio vaisto reikia kuo greičiau atsisakyti, nes pripratimą jis duoda, kaip gyd sakė. Net dvejoja, kas blogiau, benzai ar pregabalinas.

Eglonyl po 1/4 man išrašė dar, kad pakeisčiau pregabaliną juo...bet kažkaip nžn...pregabalinas jau neslopina manęs. Kaip jums šis vaistas veikė, ar greitai suveikia?