Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė LBJ
antidepresantass rašė:o kaip jums atrodo, del mano demesio nesukonsentravimo, darbu praradimu, milzinisku klaidu darymo, yra tikimybe, kad man ADHD?

Tokius simptomus ir depresija ir nerimas ir ocd, asmenybes sutrikimu, daug ligu gali sukelti. ADHD turi but nuo mazos vaikystes visa laika.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Spartan rašė:Skaiciau, kad vaikams pakeitus bei subalansavus mityba dingo ADHD pozymiai. Jums gali tik daktaras pasakyti ar Jums ADHD. Manau daug kas issiblaskes gyvenime jau geriau buciau issiblaskes negu ritalina koki ryciau.

Ritalinas nera vienintele ADHD gydymo priemone. Buvo atomoxetinas, kuris yra NRI - dingo. Kazkada reboxetinas buvo - dingo. Modafinilas nera klasikinis stimuliantas. Nortriptylinas kazkada buvo naudojamas, kol neisejo "svaresni" vaistai. Suaugusiems labiau linke daktarai boostinti noradrenergine sistema, kad nepiktnaudziautu dopaminergine. Vaikams turbut tevai dalina tas tabletes, tai gal mazesnis abuse'as.
Parašė vstung
#426766 Aš vartojau nemažai metų.
Kai Lietuvoje pasirinkimo nėra, tai yra turbūt geriausias variantas. Bet yra nemažai bet:
I. Reikia visada kažką pavalgyti prieš naudojant. Skaičiau aš tyrimus ir jų instrukcijos claim, kad beveik vienodai stabiliai koncentracija plazmoje pasiekiama, bet taip tikrai nėra.
Aš negaliu pakęsti pusryčių, bet suvalgau riekę minkšto batono per prievartą. Tikriausiai yra sveikesnių pasirinkimų :)
II. Vėlgi, priešingai nuo gamintojo teiginių, Concerta turi tą vadinamą crash, kai kažkur po 4-6 valandų vaistai tarsi sustoja veikti, pradedi jausti nuovargį, nerimą, tt. Sumažinti galimą ryte pavalgius arba su instant metifenidato forma, bet kiek žinau Lietuvoje gydytojai to nepraktikuoja, o pushinti nesinorėjo , nes ir taip jautiesi laimingas, kad ADHD kažkas suaugusiems gydo.
IIa. Paradoksiškai, teko labai trumpai naudoti instant metifenidato formą, kai geri 3 tabletes per dieną, man buvo mažesnis crash, nei nuo Concertos ir ypač nei nuo Medikinet XL, gal dėl to, kad žinai, kad išgėrus tą instant tabletę pradės veikti per pusvalandį, veiks 2.5+ valandos ir viskas.
III. Geriau sumažinti kitų stimuliantų (kavos, cigarečių) naudojimą, nes dažniau jausis šalutiniai, ypač tiems, kurie linkę nerimą
IV. Jei lyginti su lisdexamphetamine (Elvanse), kurį naudoju dabar, tai Concerta, bent jau man, daug mažiau smooth. Čia, žinoma, kiekvienam skirtingi vaistai tinka skirtingai, bet man Elvanse turi visus Concerta pliusus, bet neturi 50% minusų.