Moderatorius: signs

Parašė Ramunyte
#426216
Astro-Meška rašė:O, Ramunyte, džiugu girdėti. :))) Laikykitės taip ir toliau. :DD

Ačiū labai,taip tikrai tai dydis džiaugsmas, kai vaikas gali gyventi pagaliau gali gyventi pilnaverti gyvenima,psichologe ,taip pat sakė, jog sūnui dar keli kartai pas ja ir bus nutraukti vizitai nes nemato reikalo ,psichiatre taip pat kas du men pasirodyti bet galima ir nuotuoliniu jai viskas ok telefonu.Zodziu labai tikimes, jog tai einam prie remisijos B) Labai ruošiasi ir tikisi dėl teisių laikimo,ar visi turite vairuotojo pažymėjimą labai idomu?kai gydemes Kaune klinikose sūnaus gydytoja sakė jog jis galės laikyti teises,atradęs efektyvu gydima, tad labai tikimes jog viskas bus ok.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#426261 Aš neturiu teisių. Man sakė gyd., kad negaučiau teisių. Bet tas seniai buvo. Dabar lengviau gauti teises. Gal ir gaučiau, bet bijau vairuoti po Vilnių. :D Nes bele kaip važinėja. :bloga
Parašė Ramunyte
#426321
Astro-Meška rašė:Aš neturiu teisių. Man sakė gyd., kad negaučiau teisių. Bet tas seniai buvo. Dabar lengviau gauti teises. Gal ir gaučiau, bet bijau vairuoti po Vilnių. :D Nes bele kaip važinėja. :bloga

O blemba nu,o kodel jums neleido?Kaip baisu kai išskiria ,taip esu girdėjus jog dėl dideliu vaistų kiekio neduoda laikyti ar pan.Chm …Oi butų didelis nusivylimas jam…Jis dabar tuo gyvena.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#426331 Jei jums gyd. sakė, kad galės vairuoti sūnus, tai neturėtų būt problemų. :bloga Nes kiekvienu atveju sprendžiama dabar individualiai.
Parašė Ramunyte
#426402
Astro-Meška rašė:Jei jums gyd. sakė, kad galės vairuoti sūnus, tai neturėtų būt problemų. :bloga Nes kiekvienu atveju sprendžiama dabar individualiai.

Čia Kaune klinikose,mūsų gydytoja kur gydė taip sakė,tai labai tikimes :)))
Vartotojo avataras
Parašė arpanetas
#428951
Redulė rašė:https://youtu.be/uQKR7OUUOQo

Filmas apie pasveikimą nuo šizofrenijos. Angliškai, bet yra lietuviški titrai. Įdomios istorijos, daug pozityvių minčių. Geros visiems kloties. B)


Vasaros ligoninės vaizdo įrašas:
https://www.youtube.com/watch?v=Om5Qfq3No_M

Šiaip straipsnis:
https://www.delfi.lt/sveikata/sveikatos ... a-58706179

Šiandien lankiausi pas psichiatrę, tai juokais paklausė ar baigiam gydymą? ir paaiškino, jog vaistus teks vartoti visąlaik.
Parašė Aldona Julita
#428952 Pažiūrėjau vaizdo įrašą)))

Gydytojas pasakė, kad po antro paūmėjimo vaistus teks vartoti labai ilgai.
O vedėjai pasakė "Valio! Psich. Ligos pagydomos :P"

Aš tai pesimistiškai žiūriu į psichines ligas. Tokio gyvenimo koks buvo iki susirgimo-jau nebus :da
Parašė zazule
#429037 Gal ir nebebus tokio gyvenimo, kaip anksčiau, bet nereiškia, kad reikia viską nurašyti ligai. Svarbiausia rasti gerą gydytoją, kad paskirtų tinkamus vaistus ir galėtum normaliai jaustis. Yra ir daug sunkesnių fizinių ligų, kai žmogus išvis nieko nebegali. Kadangi aš turėjau jau du paūmėjimus, žinau, kad su laiku viskas susitvarko B) . Didžiausia bėda, kad visuomenė dar nėra subrendusi priimti šizofrenija sergančius ir dauguma laiko mus bepročiais, neprognozuojamais, pavojingais asmenimis. Norėtųsi, kad būtų daugiau supratingų žmonių, bet tikriausiai niekada apie šizofreniją nebus tiek daug kalbama per medijas, kaip apie depresijas, bipolinius ir kitus ,,lengvesnės" formos sutrikimus.
Parašė Aldona Julita
#429044 Galima bet kokias sau nuostatas įteiginėti
Bet jeigu jėgų nebėra ir su galva negerai-aukščiau bambos nešoksi.
Psichologas sako, kad viskas gerai.
Dirbu, nors darbe sako, kad liga išsigalvojau. Požiūris kaip į sveiką.
Bet bloga savijauta-tai permanentinė mano būsena :verkiu
Vartotojo avataras
Parašė arpanetas
#429104 Iš angliško forumo, pasidalino savo patirtim žmogus ir parašė knygą "Surviving schizophrenia: from death to life. Again" Ten nėra pasveikimo recepto, o tiesiog memuarai kaip "Auštant aš virsdavau liūtu". Kaip tam žmogui, Michael, sunkiai sekėsi priimti, kad jam kažkas negerai, kaip jis bandė gyventi be vaistų, piktybiškai jų vengė ir panašiai. Elektroninė kindle versija angliškai, kurį laiką bus nemokama. Dalinuosi, nes tokių knygų nėra daug.

https://www.amazon.com/Surviving-Schizo ... d833fa9e21
Parašė goldensky
#429464 Sveiki, mielieji, galiu džiaugsmingai pasakyti, kad šizofrenija yra tikrai išgydoma. Danų mokslininkas, psichiatras Peter Gøtzsche tai pats pasakė. Jis taip pat pasakė, viename savo intervių, kad šizofrenija praeina net ir jos negydant vaistais. Šis mokslininkas yra labai įdomus, sako tiesą apie visus neuroleptikus. Mielieji, jeigu jaučiatės gerai, tik nesugalvokite staiga nutraukti vaistų, nes juos reikia nutraukinėti po truputį.

Aš pati turiu simptomų rinkinį, kurį labai mėgstama vadinti šizofrenija. Vaistus vartoju trejus metus. Su vaistais buvo tikrai sunku, nes didžioji dauguma man visiškai netiko. Dabar vartoju Escitalopram'ą ir Haloperidol'į - 1,2mg. Šis derinukas man labai tinka. Šiaip jaučiuosi kaip jokia psichine liga nesergantis žmogus. Taigi, po truputį nutraukinėsiu Haloperidol'io vartojimą, nes nenoriu savęs nuodyti neuroleptikais ir norėčiau numesti svorio. mol

O šiaip, jūs, mielieji, tikrai pasveiksite nuo šios ligos, tik pasikartosiu, staiga nenutraukite neuroleptikų, gerai? Jeigu tarkime, jūs geriate vieną tabletę, tai po kurio laiko padalinkite ją per pusę, vėliau, po mėnesio, ar poros savaičių, į ketvirtį. Aš tikiu mumis, kad viskas su mumis bus gerai. O šiaip, tikrai, kas liečia psichiatriją, pasak Peter Gøtzsche, ją reikėtų keisti iš pagrindų.