- 2008 06 10, 22:42
Sveiki, noriu ir aš pasidalinti savo kažkur prieš metus sapnuotu, bet palikusiu didžiulį įspūdį sapnu. Iki šiol atsimenu visas smulkiausias detales, tad atsiprašau už ilgą ir turbūt nuobodoką aprašymą. Bet man labai įdomu, koks tas mano sapnas pasirodys ekspertams.
Veiksmą stebėjau iš šono, nors dažniausiai sapnuoju savo akimis.
Sapnavau moterį – kovotoją su monstrais ir pabaisomis.
Siuo atveju tai proto simbolis
T. y., jos toks darbas ar užduotis, na, lyg kokiam fantastiniam filme. Bet ji atrodo moteriškai – su sijonu, bateliais, šviesiais banguotais plaukais, t. y., ne kokia nors lateksu apsitempusi raumeninga stipruolė. Stebiu iš šono, kaip ji su iškeltu ginklu (negaliu tiksliai įvardinti, kokiu) išspiria duris į rūsį ar kažkokią požeminę slėptuvę.
Metafizikoje/moksle apie visata tokio pobudzio simboliai aiskinami kaip pasamone ir intuicija.Mane suneramino tamsa ir issokusi gyvate, todel, kad tokia kokia rusio padetis, tokia padetis tavosios pasamones ir pasitenkinimo savyje gyvenimu lygmuo.Tamsa simbolizuoja pasimetima ir baime, poreiki atsirinkti kas ir kur, taip pat simbolizuoja tavo trukumus ir seseline tavaja puse
Iš ten iššoka milžiniška juoda gyvatė, skrieja aukštyn į dangų ir lanku nusileidusi neria į šalia esančią juodą jūrą. Žemę nuo jūros skiria toks lyg ir molas ar šiaip kažkokia betoninė tvora. Viskas vyksta tamsoje, bet vaizdas matosi aiškiai. Gyvatė yra labai didžiulė, bet su žmogaus veidu, tik akys – du dideli juodi apskritimai. Ir juose kažkas sukasi, t.y., jos nepastovios, mainosi, bet išlieka juodos. Gyvatė pasideda savo galvą su žmogaus veidu ant tos tvoros, o toliau - pusiau jūroj, pusiau ore rangosi didžiulis jos gyvatiškas kūnas. Milžiniškas. Nuo jos sklinda įžūlumas ir netgi panieka moteriai. Ir man, stebinčiai iš šono, labai aišku, kad toji gyvatė – Blogis. O moteris labai silpna, bet tokia jau jos užduotis – kautis su monstrais. Ji virsta į kokį tai angelą, gal net nelabai konkrečios fizinės formos. Bet ji tikrai nebe žmogus, o Gėris. Na, ir prasideda Gėrio/Blogio kova kaip kokioj pasakoj. Gyvatė turi užduoti tris klausimus, angelas – į juos atsakyti. Esmė klausimuose ir atsakymuose. Konkrečios žodžių formuluotės jie neturi. Klausimai - sukti, bet teisingi, t.y., atitinkantys kažkokius visuotinius egzistuojančius dėsnius. Atsakymai turi irgi būti teisingi, t.y., atitikti tuos visuotinius dėsnius, bet tuo pačiu angelas ir negali sumeluoti sau. Angelas turi atrasti teisingą dėsniams ir kartu teisingą sau atsakymą į teisingą, bet labai suktą ir sunkų gyvatės klausimą. Jei neatsakys ar sumeluos prieš save - žus, ir laimės gyvatė. Užduodamas pirmas klausimas. Angelas atsako, gyvatė suvirpa ir išdega jos kairioji akis.
Visi mes isgyvenam gerio ir blogio kova, kol gyvenam dualybeje.
Apsisprenidimui reikalinga informacija, o jos trukumas issaukia abejones, todel gyvate pakimba ore pusiau pasinerdama i vandeni, kas simbolizuoja musu emocijas. ISdegusi kairioji akis zymi moteriskaji prada, desinioji - vyriskaji.
Akys siejamos su sugebejimu matyti, izvelgti.Neveltui Biblijoje sakoma, kad mes turim akis, bet nematom, turim ausis, bet negirdim
Lieka tuščia akiduobė. Užduodamas antras klausimas - angelas atsako, gyvatei išdega dešinioji akis. Užduodamas trečias klausimas. Šiaip veiksmas vyksta pakankamai ilgai, angelui į klausimus atsakyti neįtikėtinai sunku. Angelas kovoja. Maniau, kad į trečią klausimą jau neatsakys. O įtampa visą tą stebint – lyg kokiam geram trilery. Atsakys? Neatsakys? Bet vis tik atsakė. Tada gyvatė suvirpėjo, skriejo vėl aukštyn į orą, persivertė aukštielninka, nėrė toli toli jūron ir dingo. Žodžiu, Gėris triumfavo.
Labiausiai man patiko tokie mitologiniai, archetipiniai sapno motyvai, turbūt todėl jį taip ir įsiminiau. Vienas mėgstamiausių mano sapnų.
Labai lauksiu interpretacijų.
Moteris virtusi Angelu yra nekas kita, kaip tavasis Angelas sargas.Ar bandei kada su juo susisiekti? Ar klausei kada kuo jis vardu?
Isbandyk, lauksiu nekantarudama ka suzinosi :jap
sleep with a dog and rise full of fleas