Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#63517 Vienas ka matau is sono, tai nesusivokima kas yra Dievas, tikejimas ir religija, is ko kyla visi pikti, neigiami ir "sunkus" skaityti pasisakymai.Bet dekui uz tai, kad dalinates
Vartotojo avataras
Parašė Untanis
#64118 Žuvele, kas tau yra Dievas?
Vartotojo avataras
Parašė Untanis
#64440 Keista... Dar lyg ir nebuvau sutikęs žmogaus, kurio nuomonė apie Dievą yra kaip manoji.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Untanis rašė:Keista... Dar lyg ir nebuvau sutikęs žmogaus, kurio nuomonė apie Dievą yra kaip manoji.

Viskam pirmas kartas... :)))
Vartotojo avataras
Parašė era
#66408 Užmačiau vienoj knygoj knygoj sufijų mintį, kad "Jei Dievas palankiai nusiteikęs žmogui, jis apdovanoja jį didžiule kančia, o jeigu jis laiko jį savo priešu, apdovanoja nesuskaičiuojamomis žemiškomis gėrybėmis"

Kaip manote, kodėl taip yra?
Ir... Dievas turi priešų?
Paskutinį kartą redagavo era 2008 08 23, 08:12. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
era rašė:Užmačiau vienoj knygoj knygoj sufijų mintį, kad "Jei Dievas palankiai nusiteikęs žmogui, jis apdovanoja jį didžiule kančia, o jeigu jis laiko jį savo priešu, apdovanoja nesuskaičiuojamomis žemiškomis gėrybėmis"

Kaip manote, kodėl taip yra?
Ir... Dievas turi priešų?

Tai tik filosofinis zmogaus poziuris i Dieva>
Pirmoje pazinimo stadijoje, kai zmogus issigasta, jis arba bega arba puola.Tokio zmogasu toks ir Dievas.
Kaip tai siejasi su tavaja issakyta mintimi, manau paprastai - jei zmogus suvokia, ta kazka kas ji puola kaip priesa - tokio puolancio zmogaus Dievas tampa puolanciajam priesu.Ka manai apie tai?
Vartotojo avataras
Parašė era
#66546 Manau, kad žmogus gali pulti Dievą kiek nori. Bet Dievas jo nelaiko priešu.
Panašiai kaip aš žiūriu į jau pernelyg skausmingai su mano ranka žaidžiantį mažą kačiuką. Nei aš ant to kačiuko pyjstu, nei ką..

Tiesiog Dievas gali parodyti kelią link to, ko žmogus gali norėti labiausiai.
"priešą" įsivaizduoju kaip tą, kuris Dievą neigia. Neigia Jo vertybes. Vadinasi, materialinė gerovė jam svarbiau. Puiku-siek.
O "palankiai nusiteikės" tam, kuris ieško kelio pas Jį. Tad tokį kelią Jis ir parodo.
Mano manymu Dievas kišasi į žmogaus gyvenimą tik tiek, kiek mes patys leidžiame. Ir tik ten, kur leidžiame.
Nors man ir sunku įsivaizduoti, kaip galima Jį įsileisti tik į kažkurią gyvenimo sritį.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#66581 Va butent ir dar daugiau - Dievo yra tik tiek, kiek mes juo tikime
As tikiu visa sirdimi, visu protu, visa savimi, tad man Dievas egzistuoja ir egzistuoja kaip visuma.Manyciau esi teisi sakydama, kad jis veikia tik tiek, kiek mes jam leidziamia ir kiek mes ji isileidziamia
Vartotojo avataras
Parašė consvela
#66586 O man Dievas yra Meilė ir Laisvė. Vienas nuo kito neatsiejami dalykai, kurie iš esmės sudaro absoliučią visumą. Jis visur kur, aš Jame. Dievas - tai mano Žmogiškoji esmė.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
consvela rašė:O man Dievas yra Meilė ir Laisvė. Vienas nuo kito neatsiejami dalykai, kurie iš esmės sudaro absoliučią visumą. Jis visur kur, aš Jame. Dievas - tai mano Žmogiškoji esmė.

Paaiskink kaip cia taip nutiko, kad Dievas tapo tavo zmogiskaja esme.O ir laisve - kam ir kieno? Laisve dayri ka nori ar Myleti artima kaip patys save mylime?
Vartotojo avataras
Parašė lorke
#68270 nezinau nuo ko pradeti kaip vel tiket dievu, man atrodo, kad jis mane pamirso :oops: noreciau kazko tiketi gal ir lengviau butu? visi sako. kad jis yra rupinasi visais, bet kazkodel as netikiu, galbut bijau tiketi, nezinau nuo ko pradeti :(
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
lorke rašė:nezinau nuo ko pradeti kaip vel tiket dievu, man atrodo, kad jis mane pamirso :oops: noreciau kazko tiketi gal ir lengviau butu? visi sako. kad jis yra rupinasi visais, bet kazkodel as netikiu, galbut bijau tiketi, nezinau nuo ko pradeti :(

Rasai, kad jis tave pamirso.Gal tada bandyk pasiaiskinti kodel jis tave pamirso?
Juk buna ssusibegimuose , kad nutinka kai daug zmoniu, o tu nedrasi ilendi kur i kamputi ir jautiesi nelaiminga, nes taves "niekas nepastebi"... O gal tu nedrasi ? Gal tu nesamoningai slepiesi, nes nesijauti verta demesio ir draugu bei normaliu santykiu su aplinkiniais? Gal taip ir su Dievu...? Tad gal vertetu pradeti nuo pacios saves - pradek ruointis ir jei ko truksta, dekok uz viska ka jau turi, o tada dar pridurk prasyma, kad noretai to ar ano ir paleisk i visata, pamatysi kaip tavimi rupinamasi...pabandyk.O kai pajusi ta urpinimasi, noresis vis daugoiau ir daugiau jo susilaukti, tad imsi pamazu keisti savo mastyma, kas sugrazins tave i tikejima:)
Parašė egle
#68985 Ieskojau,kurioj temoj geriau paklausti senai nesiojamo klausimo.
Auksine Zuvele, kazkada vienoj diskusijoj esu uztikusi Tavo klausima,nesu tikra ar tiksliai perfrazuosiu,bet man isliko atminty: kam Tau reikalinga Tavo depresija?
zinai, sitas klausimas neislenda is galvos.
ir dar as daznai saves klausiu: ka Dievas man nori pasakyti duodamas gyvenima su depresija? kur riba:tarp fiziologines depresijos kilmes ir sielos busenos...
butu idomu isgirsti Tavo nuomone: kas Tau yra depresija? del ko ji atsiranda, ka manai?
Vartotojo avataras
Parašė Rėja
Auksinezuvele rašė:
consvela rašė:O man Dievas yra Meilė ir Laisvė. Vienas nuo kito neatsiejami dalykai, kurie iš esmės sudaro absoliučią visumą. Jis visur kur, aš Jame. Dievas - tai mano Žmogiškoji esmė.

Paaiskink kaip cia taip nutiko, kad Dievas tapo tavo zmogiskaja esme.O ir laisve - kam ir kieno? Laisve dayri ka nori ar Myleti artima kaip patys save mylime?

Na, ji čia dabar nerašo, bet kadangi mano supratimas daug maž panašus, tai atsakysiu už save... Aš suprantu taip:
mano Žmogiškoji esmė yra siela - kūnas ir sąmonė apskritai priimtąja prasme yra būdingi Homo Sapiens kaip rūšiai. Dievas man davė sielą, davė aukštesniuosius jausmus - tai, manau, ir yra jo paties atspindys ir esmė. Laisvė - laisvė būtent mylėti, laisvė rinktis ir elgtis remiantis meile. Tikra meilė neįmanoma be laisvės - ji negali egzistuoti neturint galimybės rinktis, per prievartą. Atsiprašau consvela, kad pasinaudojau jos mintimi, bet man pačiai nesiseka jos suformuluoti :flo
Stai cia as bandau suvokti tai ka tu parasiusi, nes as primiausiai esu SIELA, kas yra mano DIEVISKOJI PRIGIMTIS ir tik paskui zmogus, kunas, protas , jausmai ir visa kita.
Dar - gal gali paaiskinti kas yra aukstesnieji jausmai? Man tai negirdetas terminas Dekui IR nesijaudink, kad mintys kazkipa ne taip reiskiasi kaip noretusi, kol turi ka paskyti, rasyk taip kaip geriausiai sugebi,tai ir yra viskas ko reikia bunant cia ir dabar :flo