Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#62422 aš sapnavau, kad pamečiau pasą ir dariausi jį iš naujo kažkaip privačiai pas tokį vyriškį. Ir pasikeičiau pavardę atgal į mergautinę. Labai buvau tuo patenkinta, bet iškilo problema, kadangi vaiką į mokyklą užrašiau viena pavarde būdama, o atvedžiau jau kaip kitas žmogus. Baisi problema buvo. Turėjau įrodyti kad aš esu aš.
Vartotojo avataras
Parašė nulis
#62425 Šiąnakt sapnavau karą. Man reikėjo kažkokiu tuneliu pračiuožt pro frontą, bet išlipau iš jo vidury. Ten pamačiau, kad toliau čiuožt nepavyks, nes tunelis išgriautas, ir bandžiau įlįst atgal ir grįžt atgal, bet tunelis susitraukė, o aš jį bandžiau kaip miegmaišį ant savęs užtraukt. Mane pamatė vienas kareivis, jie buvo bosniai kažkodėl, aš dar bandžiau jam rodyt ženklais, kad čia viskas gerai, aš esu iš jų, bet jis nepatikėjo ir mane sušaudė. Paprastai numirus pabundu, bet šįkart nebudau, turbūt tiesiog lioviaus sapnuot.
Po to sapnavau tą patį karą, kad mes esam apsupty kažkokioj saloj ir mum reikia iš jos pabėgti. Mes esam pasidalinę į kelias grupeles, bet man patinka vienas vyrukas ir aš iš savo grupelės pereinu į kitą. Iš salos mes gelbėsimės skirtingom priemonėm. Autobusais, plaukiančiais ant vandens, laivais, lėktuvais, plaukiančiais per vandenį. Aš toj kitoj grupelėj imu sumuštinius ir tepuos, kad būtų kelionei maisto. Prisimenu, kad namie turiu šokoladą (iš tikrųjų), ir kad pamiršau jį pasiimti. Susiruošiu maistą, ir mes einam į savo autobusą. Anoji grupelė pasišaipydami gieda mums laidotuvių himną, nes turim išplaukt autobusu pirmiau jų. Prieinam prie autobuso ir aš žiauriai nenoriu juo plaukti, nes priešų laivai visur aplink ir mus tikrai sušaudys. O anos grupelės autobusas turi dar ir gynybinių visokių dalykų. Gramatų ir pan. O mūsų nieko neturi. Tarp autobuso ir kranto baisiai didelės bangos, iki to autobuso dar reikia priplaukt. Pasakau, kad bijau, atsiranda kitas bijantis, ir aš neplaukiu, nors iš tiesų tiesiog noriu su savo senąja grupele plaukt ir tuo geresniu jų autobusu.
Dar sapnavau, kad vyksta kažkoks festivalis, ir aš su kažkokiais žmonėm įėjom į namą ir bandėm lipt ant stogo pagert, bet išlindo žmogus ir puolė mum kviest policiją, o po to nuo tos policijos mes bėgom. Atsisėdom ant suoliuko, lyg niekur nieko, kai jie mašina lėkė pro šalį, ir mūsų policija nesusėmė.
Dar sapnavau, kad einu į parduotuvę, į kurią jau buvau ėjus sapne prieš kelias savaites. Muzikos prekių parduotuvė, bet senam senam name. Įeinu su kažkuo, draugu kažkokiu, užlipam į antrą aukštą, o visas namas medinis, senas, toks paveldinis, bet visas kiauras, visur plyšiai ir supuvusios lentos. Mes pamatom, kad ten tos parduotuvės seniai nėra, o namas ima griūti. Aš užsikabinu už šakos ir kabau taip ant beržo kamieno ir bijau nulipt. O namas jau sugriuvęs, tas žmogus irgi medyje.
Čia po tiek sapnų kasnakt susapnuoju, bet neaprašinėju visų kažkodėl. Nenoriu tavęs, Žuvele, perdaug apkrauti. =)
Vartotojo avataras
Parašė nulis
#62429 Oi, pamiršau pirmojo sapno tęsinį. Susapnavau po to, kad vėl išlendu iš to tunelio. Ir pasirodo, kad reikėjo nelaukt, kol mane sušaudys, bet tiesiog čiupt nuo sienos veidrodį ir rodyt jį tiems kareiviams. Ir aš bėgau per frontą su tuo veidrodžiu, o visi kareiviai į jį pažiūrėję ir pamatę save su šautuvais kariaujančius, mesdavo viską ir pasidarydavo taikūs. Taip perėjau pavojingą frontą ir atsidūriau ten, kur turėjau būti, taikioj vietovėj.
Vartotojo avataras
Parašė nulis
#62740 Šviežias sapnas, tik pabudau:
Namuose nakvojo giminės. Mama kažkodėl norėjo, kad visi miegotume vienoj lovoj, vienam kambary, o aš niekaip nesupratau, kodėl negaliu miegoti kitam kambary. Čia buvo kažkoks mandagumas ar kažkas. O su jais kambary man reikia miegoti ant kėdės. Nu niekaip negalėjau suprasti. Galiausiai išsikovojau leidimą kitam kambariui. Klojuos ten lovą, girdžiu, kaip tokiam mažam atitvertam kambariuky močiutė šaukia: "Netriukšmaukit. Miegu". Ir pan. Galvoju, vaidenas, nes močiutė seniai mirus. Kadangi bijau vaiduoklių, einu į tą kambariuką ir drąsiai atidarau duris, nes ten nieko neturėtų būti. Po mirties močiutė man panašiai sapnuodavos tol, kol neužpirkom kelių mišių. Atidariau duris, pamačiau močiutę baisiu veidu gulinčią lovoj. Siaubingai išsigandau. Šaukiau, kviečiau tėvus. Norėjau pabėgti nuo dvasios, bet ji mane laikė. Buvau ore įsikabinus į duris. Atbėgo tėvai, viskas baigės, atrodo, sapnas nutrūko. Pabudau, nusiraminau, vėl užmigau.
Tęsinys. Po šio įvykio visi nuėjo miegot į kitą kambarį, o aš ir tėvas likom anam. Sklandžiau po kambarį, žaidžiau visaip, kol pamačiau kažkokią dėžę. Ir man jos niekaip neleido paimti. Buvo negalima. Visi saugojo. Tėvas irgi. Supratau, kad ten kažkas baisiai vertingo, o aš esu vagis. Čiupau dėžę, nusitaikiau ranka į tėvą, ranka virto mano noru į pistoletą. Pabėgau iš buto. Prie buto durų stovėjo kažkoks juodaodis to daikto, kurį pačiupau, sargybinis, ir aš jį nušoviau ta pačia savo ranka. Laiptais niekaip nesibėgo, tai šokau iš šešto aukšto ir nusklendžiau žemyn. Išskriejau laukan pažeme taip. Skraidė bitės. Aš buvau labai maža ir turėjau tą daikčiuką pavogtą, jau išimtą iš dėžės. Nežinau, kas ten per daikčiukas. Bėgau, o mane vijosi kažkoks šunytis, nes galvojo, kad aš koks nors drugelis ir pan. Pažiūrėjau aukštyn į savo balkoną, ten stovėjo tėvas ir mane stebėjo. Supratau, kad dėdė išbėgo to daikčiuko atimti ir tuoj mane pasivis. Žinojau, kad esu pusiau nematoma ir jei susiliesiu su aplinka, manęs nepamatys. Tad apsikabinau medį, ir kol laukiau dėdės, pati buvau medis. Dėdė priėjo prie pat, bet manęs nematė. Nuėjo. Užtat man pargriuvus ant sniego, mane nematomą pamatė Kalėdų Senis. Ir mes puolėm kovoti, jis norėjo tą daikčiuką atimti, aš nedaviau. Taip ir kovėmės iki sapno pabaigos. Norėjau tą daikčiuką paversti medžio šakele ir paslėpti sniege, bet niekaip nesisekė, kad Kalėdų Senis nematytų. Galiausiai buvom su juo veidu i veidą, ir aš jam kandau į nosį. Taip ir pabudau. Bet ten buvo ne Kalėdų Senis, jis tik apsimetė juo. Norėjo iš manęs tą daikčiuką pagrobti. :)
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#62774 O aš vis sapnuodavau ir neatsimindavau, žinau tik kad susije su įtampa kurią paskutiniu metu jaučiu ir nerimu ir šiandien pagaliau atsiminiau jog sapnavau, kad verkiu.. Ech, vis į tuos pačius vartus.. jo, nieko nuostabaus žinant kad sunkus metas laukia..
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#63594 Dideli daugiaauksti pastata be langu ir duru (tipo nebaigtas statyti) viduj visur labai svaru,net sterilu,bet spalvos tamsios...ir laiptai laiptai laiptai....susitinkam ivairiuose aukstuose,o kartais tave matau keliais aukstais auksciau,kartais zemiau.....Po to tokia tipo vaiku darzelio muzikos sale,sedi daug moteru ant mazu keduciu ir labai siltai ir draugiskai bendrauja.As sedejau pries tave,o ne salia (nes viena grupe sedejo priesais kita grupe....
o ant savo darbo stalo radau labai keista tusinuka-keistos formos,keistos spalvos-lyg is kokiu akmenu padarytas.Paemiau ir pabandziau parasyti-labai maloniai JUODAI gule tekstas.....Zinau,kad jis ne mano,bet seimininko tai nera.Pasiimti ar ne? Nepamenu kaip pasielgiau....

sitaip sapnavo mane. ar gali paaiskint?
Vartotojo avataras
Parašė era
#63888 Čia net ne sapnas.. Čia vaizdinys iškilęs spoksant į vieną tašką.. Akimirksniu atsirado. Ir pranyko su pėdsakais.

Vidury upės tingiai plūduriuoja tulpių sala. Vanduo karts nuo karto užlieja žiedus, o jam atsitraukus dūstančios žuvys ieško kelio į krantą. Savo slidžiais, gleivėtais kūnais jos pliaukši tulpių žiedais nusėtą žemę. Pasiekusios vandenį neria į gelmę arba taip ir lieka plaukioti prie kranto, rodydamos mėnuliui savo sidabrinius pilvus. Pro šalį skrenda nakties maitėdos. Pajutusios mirtį, sparnais apgaubia nebylius kūnelius ir tolsta, tolsta, tolsta..
Rytas... Vidury upės tingiai plūduriuoja tulpių sala.. Vanduo karts nuo karto užlieja žiedus.. Savo švara ir gaiva ji džiugina poilsiautojų akis..
Vartotojo avataras
Parašė nulis
nulis rašė:Tai va mieloji... pasidarbuok ir tai kas nebetinka be dideliu emociju sudek i maisa ir palik galiniame kieme, kompsoto kruvoje perdirbimui:)

Oi, nemačiau, kad atrašei. Žuvele, tau didelis dėkui, tu auksas! B)
Vartotojo avataras
Parašė Stewie
#64225 Maciau nuoga mama ir dar viena mergina....dar maciau draugytes mergaites zaidziancias nakti uz gatves prie namu....mama pasake ar ne per velai jos zaidzia....
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#64362 dabar toks periodas, kai nuolat sapnuoju jura ir tiltus be tureklu, o gale tilto namas, kuriame turiu gyventi. sapnai pilni vandens baimes. vanduo juodas ir bangos kyla netiketai
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Agni rašė:Dideli daugiaauksti pastata be langu ir duru (tipo nebaigtas statyti) viduj visur labai svaru,net sterilu,bet spalvos tamsios...ir laiptai laiptai laiptai....susitinkam ivairiuose aukstuose,o kartais tave matau keliais aukstais auksciau,kartais zemiau.....Po to tokia tipo vaiku darzelio muzikos sale,sedi daug moteru ant mazu keduciu ir labai siltai ir draugiskai bendrauja.As sedejau pries tave,o ne salia (nes viena grupe sedejo priesais kita grupe....
o ant savo darbo stalo radau labai keista tusinuka-keistos formos,keistos spalvos-lyg is kokiu akmenu padarytas.Paemiau ir pabandziau parasyti-labai maloniai JUODAI gule tekstas.....Zinau,kad jis ne mano,bet seimininko tai nera.Pasiimti ar ne? Nepamenu kaip pasielgiau....

sitaip sapnavo mane. ar gali paaiskint?

Pastas metafizikoje simbolizuoja zmogus kaip visuma.Langai simbolizuoja poziuri i pasauli.Siuo metu matyt ne kas sioje srityje, o gal viskas kitime. Laiptai siuo atveju simbolizuoja paieskas vidines tiesos, todel tamsa nors ir nera naturali busena, gali buti, kad "issivalius" spalvos ims keistis, ko linkiu visa sirdimi.Tu- gali buyti jog esi arba pavyzdys arba zmogus, kuris turi panasiu savybiu su sapnuotoju.Vienu ar kitu atveju tai rysio simbolis
SImboliskai manau, jgo zmogus turi poreiki isikalbeti, issipasakoti, bendrauti, tik kazkas sulaiko.Kas, siuo metu negaliu pasakyti.tUSINUKAS IR STALAS AKYVAIZDZIAI BYLOJA, KAD YRA SURINKTAS NEMAZAS "KRAITIS" ISGYVENIMU IR JIE NE TO ZMOGAUS.jIE ARBA PRIMESTI ARBA ATSINESTAS "KRAITELIS " IS PRAEITU GYVENIMU. taD BANDYMAS KAIP IR SIULOMA SAPNE TIESIOGIAI RASYTI GALI BUTI LABAI IR LABAI NAUDINGAS.dAZNAI PASAMONE PATEIKIA TIESIOGINI . RAsiprasau, netycia isijunge didziosios, bet dabar neturiu laiko pakeisti.Mazdaug taip

Likusius pamazu pasivysiu sapnelius ir aprasysiu, vis ta pilnatis, ka daugiau belieka sakyti.Atsiprasau ir iki susitikimu eteryje :)))
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
era rašė:Labas rytas. Štai mano visai šviežias sapnas, kuriame pati matau daug simbolių, tik man sunkoka juos susieti. Prašau pagalbos..

Sapnavau, kad pakeičiau mokyklą.
Mokykla vos netiesiogiai siejasi su gyvenimiskomis pamokomis, tad vykstan pokyciams nenuostabu kad tokia simboliak

Mano pirmoji diena ten. Ji tokia milžiniška. Viename pastate ir klasės, ir parduotuvės, ir gyvenamieji butai.
Sapne gal kokius tris kartus lipdavau šoniniais-avariniais laiptais. Pirmą kartą iš pirmo aukšto į trečia.
NEnuostabu kad lipi soniniais laiptais, ir greiciausiai tai vyksta del to, kad truksta pasamones itakos tavajame mastyme.Todel ir is pirmojo i treciaji auksta pataikai

Ten susitikau su kažkokiomis kalbančiomis gyvatėmis.

Gyvates as megstu sakyti kad naujo pradzia, kaip , kad atejus laikui jos keicia oda, taip ir zmogus atejus laikui randa savyje isteklius , kuriu anksciau nesuvoke esant.

Iš pradžių su jomis buvo visai įdomu, smagu, bet kai jos pradėjo mane persekioti, o vieną jų (buvo dvi) net čiupau už kaklo, kad man nekąstų, tapo kiek nefaina. Pradėjau lipti žemyn, nešdamasi ją rankoje.
MAnau jog is baimes to kas tau nepazinta ir nauja tu pasielgei butent taip, atsisakydama saves intymesnio pazinimo, todel simbolika rodos jau kaip atitrukimas nuo tikroves ir zingsnelis atgalios, lipimas zemyn
Bjaurybė, priešinosi. Antro aukšto laiptų aikštelėje numečiau ant žemės.
NA ir gerai, kad numetei antrame aukste, cia tau reiketu ilgesniam laikui apsistoti, isiklausyti i save ir savus poreikius, butu lengviau gyventi

Kaip tik tuo metu pas mane lipo kažkoks pažįstamas. Dabar jau nelabai pamenu, koks. Berods, mama. Lipdama laiptais, netyčia užmynė tos laikytos gyvatės galvą. Girdėjau kaip trakštelėjo kaukolė. Mačiau, kaip ištižo geltonos smegenys. Antroji gyvatė pati pasiplovė mestelėjusi kažką panašaus į "žudikės..". Antram aukšte nuėjom į parduotuvę. Man išrinko raudonus batukus. Gražius tokius, lakuotus.
Greiciausiai per dideles prieraisos prie zemiskumo neleidzia tau atsivereti, bijai prarasti ko ir taip mes neturim - kontrole,

Parduotuvės salės gale vyko banketas. Ar kažkas tokio... Ant visų stalų nematyti valgiai, tik ant vieno senos geros lietuviškos mišrainės.

Panasu jog jautiesi pasimetusi ir linkusi daryti ir gyventi taip kaip esi ipratusi.Kaip tau sekasi priimti tai kas nauja?> Ar turi su tuo problemu?

Mama, draugai pradėjo jas valgyti, o aš tiesiog pavargus kažkur kamputyje atsisėdau. Po kiek laiko visi išsiruošėm tvarkyti dokumentų dėl mano naujos gyvenamos vietos tam pačiam pastate.

IS sios dalies matosi, jog esi pasimetusi kas esi ir ka turi daryti.Kitaip tariant nesuvoki savo autentiskumo, nes labai pripratusi prie standartiniu ir sablonisku asmenybes bruozu - kaip visi taip ir as...

Pasirodo, už dyką gavau du butus. Tik jie buvo skirtinguose aukštuose. Antram ir trečiam. Pabudau stovėdama prie buto, esančio trečiam aukšte durų.

Manau , kad dabar susidarysi tikraja nuomone tiek apie save tiek ir apie Dieva, nes vistik norim to mes ar nenorim, jis yra ir jei kas tikrai yra - tai JIS

Iš anksto ačiū..

ERa , irasai zalia spalva yra mano, atleisk kad uztruko, tiesiog ne visada uztenka laiko, bet sapnas akyvaizdziai drasus ir daug zadantis:) laikykis :jap
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Medeja rašė:aš sapnavau, kad pamečiau pasą ir dariausi jį iš naujo kažkaip privačiai pas tokį vyriškį. Ir pasikeičiau pavardę atgal į mergautinę. Labai buvau tuo patenkinta, bet iškilo problema, kadangi vaiką į mokyklą užrašiau viena pavarde būdama, o atvedžiau jau kaip kitas žmogus. Baisi problema buvo. Turėjau įrodyti kad aš esu aš.

MEdeja, per laika ima rysketi viena savybe ir ji sakyciau unikali - sugebi atrasti problemu ten, kur ju nera, bet cia ne mano, cia tavo sapnu simbolika.PAsas kaip jau rasiau yra siejamas su asmenybe.Gyvendami tamprioje draugysteje su ego, daznas is musu pasimetam ir nebezinom kas esam ir ka su savimi reiketu daryti:) Ne tu pirma ir ne tu paskutine;) Dabar - tas vyriskis yra geruolis, kitaip sakanat tai tavosios pasamones atspindziai. man patinka, kad del paso kreipeisi privaciai, reiskia esi pasiruosusi savarankiskai tvarkytis savaji gyvenima.Tad ka cia dar be prisursi
:flo
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
nulis rašė:Šiąnakt sapnavau karą. Man reikėjo kažkokiu tuneliu pračiuožt pro frontą, bet išlipau iš jo vidury. Ten pamačiau, kad toliau čiuožt nepavyks, nes tunelis išgriautas, ir bandžiau įlįst atgal ir grįžt atgal, bet tunelis susitraukė, o aš jį bandžiau kaip miegmaišį ant savęs užtraukt. Mane pamatė vienas kareivis, jie buvo bosniai kažkodėl, aš dar bandžiau jam rodyt ženklais, kad čia viskas gerai, aš esu iš jų, bet jis nepatikėjo ir mane sušaudė. Paprastai numirus pabundu, bet šįkart nebudau, turbūt tiesiog lioviaus sapnuot.
Po to sapnavau tą patį karą, kad mes esam apsupty kažkokioj saloj ir mum reikia iš jos pabėgti. Mes esam pasidalinę į kelias grupeles, bet man patinka vienas vyrukas ir aš iš savo grupelės pereinu į kitą. Iš salos mes gelbėsimės skirtingom priemonėm. Autobusais, plaukiančiais ant vandens, laivais, lėktuvais, plaukiančiais per vandenį. Aš toj kitoj grupelėj imu sumuštinius ir tepuos, kad būtų kelionei maisto. Prisimenu, kad namie turiu šokoladą (iš tikrųjų), ir kad pamiršau jį pasiimti. Susiruošiu maistą, ir mes einam į savo autobusą. Anoji grupelė pasišaipydami gieda mums laidotuvių himną, nes turim išplaukt autobusu pirmiau jų. Prieinam prie autobuso ir aš žiauriai nenoriu juo plaukti, nes priešų laivai visur aplink ir mus tikrai sušaudys. O anos grupelės autobusas turi dar ir gynybinių visokių dalykų. Gramatų ir pan. O mūsų nieko neturi. Tarp autobuso ir kranto baisiai didelės bangos, iki to autobuso dar reikia priplaukt. Pasakau, kad bijau, atsiranda kitas bijantis, ir aš neplaukiu, nors iš tiesų tiesiog noriu su savo senąja grupele plaukt ir tuo geresniu jų autobusu.
Dar sapnavau, kad vyksta kažkoks festivalis, ir aš su kažkokiais žmonėm įėjom į namą ir bandėm lipt ant stogo pagert, bet išlindo žmogus ir puolė mum kviest policiją, o po to nuo tos policijos mes bėgom. Atsisėdom ant suoliuko, lyg niekur nieko, kai jie mašina lėkė pro šalį, ir mūsų policija nesusėmė.
Dar sapnavau, kad einu į parduotuvę, į kurią jau buvau ėjus sapne prieš kelias savaites. Muzikos prekių parduotuvė, bet senam senam name. Įeinu su kažkuo, draugu kažkokiu, užlipam į antrą aukštą, o visas namas medinis, senas, toks paveldinis, bet visas kiauras, visur plyšiai ir supuvusios lentos. Mes pamatom, kad ten tos parduotuvės seniai nėra, o namas ima griūti. Aš užsikabinu už šakos ir kabau taip ant beržo kamieno ir bijau nulipt. O namas jau sugriuvęs, tas žmogus irgi medyje.
Čia po tiek sapnų kasnakt susapnuoju, bet neaprašinėju visų kažkodėl. Nenoriu tavęs, Žuvele, perdaug apkrauti. =)

IS sapnu simboliu ir eigos, man jauciasi, kad tu ieskai giliai praeituose gyvenimuose kas tu buvai ir ka veikei.Tavyke slypi uzsimezges noras pazinti save iki pasaknu, kad yra nuostabu.Tik save pazinus galima ramiai ranka prie sirdies pridejus istarti "ATLIKTA" ir iskeliauti "ANAPILIN"
KAras rodo siaip jau vidini chaosa, nedarna, santykius, kurie nebetarnauja, todel nenuostabu kad namas senas , apluzes ir visur plysiai.Nebelopyk saulele, nebelopyk, geriau naujas statyk ant tvirtu pamatu, kad audrai uzejus turetum kur bprisiglausti, pasislepti
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
nulis rašė:Oi, pamiršau pirmojo sapno tęsinį. Susapnavau po to, kad vėl išlendu iš to tunelio. Ir pasirodo, kad reikėjo nelaukt, kol mane sušaudys, bet tiesiog čiupt nuo sienos veidrodį ir rodyt jį tiems kareiviams. Ir aš bėgau per frontą su tuo veidrodžiu, o visi kareiviai į jį pažiūrėję ir pamatę save su šautuvais kariaujančius, mesdavo viską ir pasidarydavo taikūs. Taip perėjau pavojingą frontą ir atsidūriau ten, kur turėjau būti, taikioj vietovėj.

Visa kita simbolika yra emocijos, baimes, kontrole, nenoras susitaikyti su situacijomis bei vidinis priestaravimas
VEidrodis siaip jau saves pacios atspindys - jei tiki kad veidrodis turi tokias gales, kodel neitiki savimi? Iveiksi tu visak, nepergyvenk, tik duok sau siek tiek laiko ir pamatysi, kad is po debesu visada sviecia saule :heart