- 2008 09 06, 16:22
Auksinezuvele rašė:consvela rašė:O man Dievas yra Meilė ir Laisvė. Vienas nuo kito neatsiejami dalykai, kurie iš esmės sudaro absoliučią visumą. Jis visur kur, aš Jame. Dievas - tai mano Žmogiškoji esmė.
Paaiskink kaip cia taip nutiko, kad Dievas tapo tavo zmogiskaja esme.O ir laisve - kam ir kieno? Laisve dayri ka nori ar Myleti artima kaip patys save mylime?
Na, ji čia dabar nerašo, bet kadangi mano supratimas daug maž panašus, tai atsakysiu už save... Aš suprantu taip:
mano Žmogiškoji esmė yra siela - kūnas ir sąmonė apskritai priimtąja prasme yra būdingi Homo Sapiens kaip rūšiai. Dievas man davė sielą, davė aukštesniuosius jausmus - tai, manau, ir yra jo paties atspindys ir esmė. Laisvė - laisvė būtent mylėti, laisvė rinktis ir elgtis remiantis meile. Tikra meilė neįmanoma be laisvės - ji negali egzistuoti neturint galimybės rinktis, per prievartą. Atsiprašau consvela, kad pasinaudojau jos mintimi, bet man pačiai nesiseka jos suformuluoti
Stai cia as bandau suvokti tai ka tu parasiusi, nes as primiausiai esu SIELA, kas yra mano DIEVISKOJI PRIGIMTIS ir tik paskui zmogus, kunas, protas , jausmai ir visa kita.
Dar - gal gali paaiskinti kas yra aukstesnieji jausmai? Man tai negirdetas terminas Dekui IR nesijaudink, kad mintys kazkipa ne taip reiskiasi kaip noretusi, kol turi ka paskyti, rasyk taip kaip geriausiai sugebi,tai ir yra viskas ko reikia bunant cia ir dabar
Есть грань, за которой железо уже не ранит