Moderatorius: Astro-Meška

Parašė Black_Crow
#71017 Del tu pasilinksminimu... Manau, kad tai taip yra visko dalis, menas yra viskas, man pvz patinka teatras daugiausiai del pacios vaidybos, tiesiog patinka ziuret kaip gyvai zmones vaidina , taspats kas klausyti gyvai atliekamos muzikos, aisq , tai kas atliekama yra taip pat svarbu... Manau, kad linksmi spektakliai, skirti tiesiog atsipalaiduoti ir pasimirsti tikrai nera blogai, cia tiesiog skonio reikalas, kaip ir sitam mene, taip ir kituose yra visko ir kiekvienas zmogus renkasi tai, kas jam labiausiai artima ir reikalinga. Vieni nori tu dvasiniu isgyvenimu, kiti ne, as - kaip kada...

Siaip manau, kad visi spektaliai turi buti pritaikyti paprastam zmogui ir suprantami, cia juk valstybinis dramos teatras, manau, kad siuo metu tai ir stengiamasi daryti, menas turi duoti zmogui tai, ko jam reikia (sava forma aisq).

Manau, kad zmones puikiai suvokia, kad teatras yra menas, visgi i kino seansa nueiti kainuoja daug pigiau, negu i teatra, taciau bent jau Kaune yra beveik visada surenkama pilna sale, taip, kad negalima sakyti, kad tai nera vertinama ar nera populiaru. Nereikia noreti, kad visi be isimties tai vertintu ir pripazintu, to niekada nebus, o jeigu ir butu, tai jau reikstu, kad tikrai ne viskas yra tvarkoje...
Parašė Black_Crow
#71021 Siaip kas del tu dvasinius isgyvenimu dar, tai man asmeniskai isvis lb patinka tokia busena kuri vadinama "unemotional", tiesiog kai visiskai nieko negalvoji, sedi sau ramiai ir stebi aplinka, lb gerai prasivalo visos smegenys ir kunas nuo bereikalingu minciu.

Siaip nemegstu lb liudno ir depresuojancio meno (Na muzika klausau liudna,bet vistiek tai buna su kazkokia mintim, kad viskas yra taip, turi susitaikyti , turi gyventi ir tt), gyvenimas juk ir taip yra pakankamai sudinas, tai norisi gauti kazko teigiamo bent jau is meno, o ne eilini karta po visko sau pasakyti "Taip, gyvenimas is tikruju sudinas"
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#71022 na, matai, as apie tai mokiaus universitete ne vienerius metus ir per ta laika suzinojau ir pati suvokiau nemazai apie tai, kas yra teatras. pasilinksminimui yra skirti kiti dalykai. kada pagaliau Lietuvoj zmones supras? cia man panasu i tai, kaip mano bobute pasakojo, jog per kara atsirado graziu naktinuku ir damos jais pasipuosusios eidavo i teatra ir pobuvius.
prasau atleisti uz kategoriska nuomone, bet teatras ir tiesu yra menas, o menas nera pramoga. jei reikia pramogu - yra naktiniai, klubai, akropolis, kinas, cirkas ir isgertuves su draugais.
o kadangi nuejote i siaubingus spektalkiu ir vaidybos, ir rezisuros prasme, tai jums gali ir visas teatras toks pasirodyti. Tik keista, kad po Tolimos Salies nieko neupratote apie teatra. tikslas yra ne suteikti pramoga, bet pamazu atlikti perversmus zmogaus sieoje. normaliuose spektakliuose kalbama apie vidinius isgyvenimus - tam tarnauja viskas, nuo aktoriaus iki garso operatoriaus. jei spektaklis nepaliecia sielos, apie ji net spauda vengia rasyti. tik del tos priezasties, jog nenori iskaudinti kureju. Taip pat ir su Varno spektakliais, kuriuos jis pastate per pastaruosius metus - viesai pripazinta krize ir jis pats to neslepia. bet yra nuostabiai kurybinga asmenybe ir nykus laikotarpis praeis.
jei jus nesuprantate " Nusiaubtos salies", uztenka minimaliai pasidometi istroja, truputeli filosofija, ir viskas tampa aisku.
nepiimkit asmeniskai. jei tuoj pat istrins ka pasakiau, tai tebunie. eikit i nepavykusias lietuviu komedijas (ietuviai neturi jumoro jausmo) arba dar geriau - yra toks sriubos teatras dramteatry. ten rodo dviraciu ziniu lygio spektakli ir dykai duoda sriubos (skanios, beje). Ir pivas sotus, ir pasikulturinta :)

o vaidyba jusu minetuose spektaliuose (isskyrus TŠ) yra siaubinga. aktoriai vaidina taip, kaip juos moke pries 30 metu ir is tu pamokeliu jie vis dar semiasi medziagos, taip pat nepasiduoda rezisieriaus sumanymui, kai tuo tarpu rezisierius ta spektakli nesioja savyje ilga laika ir tai is esmes yra jo kurinys - na, teatrologai dar vis gincijasi delto, bet otkoia yra tendencija ir niekur nuo jod nepabegsi), arba bando prajuokinti publika primytyviais metodais.
nuosirdziai nesupratau, kaip paziurejes tokiu siaubu ir salia ju Tolima sali, neatskyrete kokybes vaidyboj, pacioje kurinio koncepcijoje, rezisuroje... Tiek to, sito galima ir nepastebeti. Bet vaidyba tai jau tikrai matosi kaip uzpakalis per suplysusius dzinsus.

kadangi labai myiu teatra, noreciau, kad ir kiti zmones atrastu jame tuos nuostabius dalykus, kurie apvalo siela ir sudelioija i savo vitas kas svarbu is tiesu, o kas ne. Svarbiausia pamatyti geru spektakliu, o po to jau eiti i masines gamybos produktus.

Neisizeidziam :flo Jei nezinote po teisybei i ka eiti, patareja galiu buti as arba Nulis (mes su Nuliu neblogai raukiam apie tai ) :D
Paskutinį kartą redagavo Medeja 2008 09 19, 16:13. Iš viso redaguota 1 kartą.
Parašė Black_Crow
#71024 Tegul netrina, man patinka su zmonemis diskutuoti, kartais ir kategoriskai !

" o menas nera pramoga. jei reikia pramogu - yra naktiniai, klubai, akropolis, kinas, cirkas ir isgertuves su draugais. "

Visiskai visiskai nesutinku, menas tai yra viskas, kas grazu, ty suteikia jausmus kazkokius. As pvz puikiai suprantu muzika , tiek is klausytojo, tiek ir is atlikejo puses ir tikrai tau galiu pasakyti, kad tai yra visas gyvenimas, muzika gali tave nudziuginti, nuliudinti, tai yra tiesiog gyvenimo dalis, kartu ir pramoga, kartu ir atsipalaidavimo budas, zodziu viskas...

Tave tai matau moke labiau is kritiko poziciju ziureti i visa tai, lb jau kategoriskas tavo poziuris, na aisq as irgi kartais bunu kategoriskas, kai kazkas man bando paaiskinti, kad pvz lietuviskas popsas yra lb gera muzika. Mano poziuris i teatra is tikro yra pavirsutiniskas gan, nes as to dalyko neismanau, bet jeigu matau, tai kas man patinka, suteikia geras emocijas, tai ir sakau ka galvoju :) Reikia gerbti kitu nuomone.

"tikslas yra ne suteikti pramoga, bet pamazu atlikti perversmus zmogaus sieoje. "

Na, mano sieloje tuos perversmus atliko muzika , bet zinok tikrai negaliu pasakyti ar visa tai isejo i gera ar i bloga...

" eikit i nepavykusias lietuviu komedijas (ietuviai neturi jumoro jausmo) arba dar geriau - yra toks siurbos teatras dramteatry. ten rodo dviraciu ziniu lygio spektakli ir dykai duoda sriubos (skanios, beje). Ir pivas sotus, ir pasikulturinta "

Kodel sakai, kad neturi? Jeigu per tv rodo suda, tai dar nereiskia, kad neturi jumoro jausmo, tai galima sakyti, kad ir muzikos pas mus geros nera, nes per tv ir radija taip pat vien suda rodo.

O naktiniuose klubuose, akropoliuose ir pan visiskai nesilankau ir man tokios vietos yra nepriimtinos, jeigu ka. Su draugais kartais megstu isgerti, alkoholis tinkamoj kompanijoj kartais gali praskaidrinti nuotaika, bet jo perdaug tikrai nevartoju. Is viso esu buves tikrai lb daug spektakliu, praktiskai seniau i menesi nueidavau net i kelis, todel esu tikrai mates visko, tame tarpe Nusikaltimas ir bausme, Ivanausko darbu ir pan...
Vartotojo avataras
Parašė Rėja
#71028 Medėja, man "užkliuvo" vienas tavo teiginys... Necituosiu, bet paklausiu "offtopic": o cirkas - ne menas? Aišku, nekalbam apie "Ąžuolyno meškučius" :)
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#71033 matai, as kai stojau i menus, nebuvau nuejusi i ne viena spektakli. nesuvokiau apie teatra nieko absoliuciai. stojau ten del dailes irtorijos. kadangi pirmam kurse pritruko kreditu, pasiemiau viena is teatro dalyku. ir kad geriau suvociau apie ka eina kalba, eidavai i visus spektaklius. ir pradziu galvojau taip, kaip tu. man patiko viskas, kas neliudna. sededavau paskutinej eilej ir esdavau sokolada arba trakucius, nes budavo nobodu. paskui taip isejo, kad pamaciau Nekrosiaus spektakliu, pamaciau Varno Heda Gabler, pradejau skaityti tas knygas - apie teatro istorija, apie mitologija, teatro kaipo tokio istakas, filosofija, siek tiek psichologijos (nes tai butina, norint suvoti, kas yra kas), recenzijas, straipsnius, pati rasyti turejau, kalbetis su teatro menininkais... ir kai atejo didziulis kieis informacijos - pradejau atskirti s. nuo sviesto. kai baigiau univera ir parasiau diplomini, i spektaklius ziuriu kaip paprastas zmogus. taciau zinodama sitiek info apie tai, jau niekdada rimto spektaklio apie rimtus dalykus nebesupainiosiu su komedijos su Jimu Keriu per tv ar lekstos komedijos, kurios paziureti ateina zmones per klaida arba pensininkai, kuriems tai vis dar aktualu.
beje, niekas univere mums nepirso nuomones apie tai, KAS YRA TEATRAS. kiekvienas turejom galimybe priimti tai kaip mums primtina.
taciau. tiesa yra viena.
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
Rėja rašė:Medėja, man "užkliuvo" vienas tavo teiginys... Necituosiu, bet paklausiu "offtopic": o cirkas - ne menas? Aišku, nekalbam apie "Ąžuolyno meškučius" :)

cirkas tikrai ne menas :D oi prajuokiinai :D o telikas irgi ne menas :) anei zoologijos sodas :D anei kovinis filmas :D
Parašė Black_Crow
#71035 Suprantu tave, bet siuo atveju tau galiu pasakyt, kad tu sakydama kitiems zmonems, kad pvz "ziuri suda, nieko nesupranta" ir tik tu zinai, kas yra gerai, kas ne - nieko gero nepasieksi. Siuo atveju tikiu, kad tu tiesiog norejai is geros valios parodyti man kas yra profesionalu ir grazu, o kas pigu ir primityvu, taciau taip su zmonemis neverta kalbetis, is to nebus nieko. Geriau jau pati parekomenduotum kanors ir viskas arba bent jau gerbdama kito nuomone kazka pasakytum. Buvo ir man toks noras, kad pvz visi aplinkui manes nustotu klausytis pigaus popso ir pradetu klausyt kazka rimtesnio, bet sakydamas "Jus visi suda klausot, eikit klausyt vat to" nieko visiskai nepasiekiau ir tau manau nereikejo cia taip arsiai ginti pozicijos. O siaip suprantu tave, bet tu siuo atveju pabandyk suprasti ir kitus, juk pati sakei, kad kol nepradejai mokytis buvai tokia, kaip ir visi kiti...
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#71036 Dar norejau pasakyti, kad tikro meno tikslas nera suteikti primityvu pasitenkinima. tarkim, galima nusipirkti Palangos dentrineje gatveje is dieduko paveiksla, pasikabinti virtuveje ir dziugauti, kad isigijai sedevra. taciau tai nebus tiesa, ka besakytum. gal tarp puodu ir tinka, bet menu to nedrisciau pavadinti. dabar, postmoderno eroje, menu galima pavadinti viska ( cia kaip vienas bicas pries simta metu parodoj pastate kozeta ir pareiske, kad masine prdukcijasiais laikauis taps menu), taciau vertetu islaikyti savigarba.

beje, jei norite pasijuokti ir tuo paciu uzkrimst tikro meno, tai yra rezisierius Oskaras Korsunovas. Man jis nelabai patinka, bet tai neobjektyvu, tai tikrai geras rezisierius, turi ir jumoro jausmas, ir giliu minciu. Ir labai gerai surezisuoja, ismustruoja savo aktoriu taip, kad jie nesavivaliautu. tai nor kazkas gaunasi. galima ten nueit. i bet kuri spektakli. rekomenduoju "Meistra ir Margarita". tik knyga reiketu perskaityt pries tai
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
Black_Crow rašė:Suprantu tave, bet siuo atveju tau galiu pasakyt, kad tu sakydama kitiems zmonems, kad pvz "ziuri suda, nieko nesupranta" ir tik tu zinai, kas yra gerai, kas ne - nieko gero nepasieksi. Siuo atveju tikiu, kad tu tiesiog norejai is geros valios parodyti man kas yra profesionalu ir grazu, o kas pigu ir primityvu, taciau taip su zmonemis neverta kalbetis, is to nebus nieko. Geriau jau pati parekomenduotum kanors ir viskas arba bent jau gerbdama kito nuomone kazka pasakytum. Buvo ir man toks noras, kad pvz visi aplinkui manes nustotu klausytis pigaus popso ir pradetu klausyt kazka rimtesnio, bet sakydamas "Jus visi suda klausot, eikit klausyt vat to" nieko visiskai nepasiekiau ir tau manau nereikejo cia taip arsiai ginti pozicijos. O siaip suprantu tave, bet tu siuo atveju pabandyk suprasti ir kitus, juk pati sakei, kad kol nepradejai mokytis buvai tokia, kaip ir visi kiti...

as nebuvau tokia kaip visi :) as iseidavau is pamoku kada tik panorejusi, skaitydavau knygas apie mena ir piesdavau :) anaiptol ne kaip visi. tik teatro nebuvau atradusi :)
ir nesakau, kad niekas nieko nesupranta, ne tame reikalas visai.
Kaune dabar, kai Varnas isejo< nieko gero nevyksta kolkas, bet manau, tai laikina krize, nes dabartinis meno vadovas yra skystas kaip ta sriuba.
Vilniuj gal paziuret? :)
Vartotojo avataras
Parašė Rėja
#71038 Aha, aš irgi taip galvojau :) Medėja, matei kada kokius "Les Apostrophes"? :) Šiemet Lietuvoj kiek girdėjau buvo. Man po jų praėjo noras juoktis iš žodžių junginio "Cirko menas" :)
Parašė Black_Crow
#71039 O as manau, kad gerai kai menas suteikia primityvu pasitenkinima, nesakau, kad cia toks tikslas, bet manau daug geriau kai zmogus pvz nusiperka Palangos gatvej ta paveiksla ir jis jam atnesa ta pasitenkinima, negu lygiai taip pat praeidamas pro sali sau po nusim sumurma "Tusti piesiniai, kazkokios keverzones, kaip ir visur, durniai visokie pinigus ant tokiu keverzoniu meto, nuo to pilvas sotesnis juk nepasidarys"
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
Black_Crow rašė:Suprantu tave, bet siuo atveju tau galiu pasakyt, kad tu sakydama kitiems zmonems, kad pvz "ziuri suda, nieko nesupranta" ir tik tu zinai, kas yra gerai, kas ne - nieko gero nepasieksi. Siuo atveju tikiu, kad tu tiesiog norejai is geros valios parodyti man kas yra profesionalu ir grazu, o kas pigu ir primityvu, taciau taip su zmonemis neverta kalbetis, is to nebus nieko. Geriau jau pati parekomenduotum kanors ir viskas arba bent jau gerbdama kito nuomone kazka pasakytum. Buvo ir man toks noras, kad pvz visi aplinkui manes nustotu klausytis pigaus popso ir pradetu klausyt kazka rimtesnio, bet sakydamas "Jus visi suda klausot, eikit klausyt vat to" nieko visiskai nepasiekiau ir tau manau nereikejo cia taip arsiai ginti pozicijos. O siaip suprantu tave, bet tu siuo atveju pabandyk suprasti ir kitus, juk pati sakei, kad kol nepradejai mokytis buvai tokia, kaip ir visi kiti...

na, as nenorejau pasakyti, kad negerbiu tavo nuomones. norejau tik pasakyti, jog verta paziureti daugiau spektakliu - geru ir blogu - ir tada jau lengva bus atsirinkti ir nebereiks metyti pinigu uz bet ka. nepyk. neisizeisk :flo
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
Black_Crow rašė:O as manau, kad gerai kai menas suteikia primityvu pasitenkinima, nesakau, kad cia toks tikslas, bet manau daug geriau kai zmogus pvz nusiperka Palangos gatvej ta paveiksla ir jis jam atnesa ta pasitenkinima, negu lygiai taip pat praeidamas pro sali sau po nusim sumurma "Tusti piesiniai, kazkokios keverzones, kaip ir visur, durniai visokie pinigus ant tokiu keverzoniu meto, nuo to pilvas sotesnis juk nepasidarys"

zinoma, jei tau siuo metu norisi pasitenkinimo be jokiu giliu minciu, rinkis tokius spektaklius (imesiu tuoj nuoroda ir pakomentuosiu). bet anksciau veliau pamoresi is teatro gauti kazka daugiau. nes jis tam sukurtas.

beje. teatro istakos yra labai labai seniai, ateje is graiku apeigum skirtu savo dievams. taip pat ir sokis is tenai. mes ta jau turime genuose. todel malonuma teikia vien tai, kad AKTORIUS VAIDINA ZIUROVUI. sitoj vietoj mes sutariam, ar ne? ;)
Vartotojo avataras
Parašė Rėja
#71042 Menas ir pramoga ne visada adekvatu. Bet nemanau, kad reiktų brėžti tokią griežtą ribą tarp "meno" ir "ne meno". Ar pirksi "Alitą" ar "Reynal" - vis tiek bus brendis. Vienas gers ir supras tik tiek, kad abu su laipsniais ir abu brendžiai, kitas pajus ir įvertins skirtumą. Trečias pirks "Camus", nes tai - konjakas, kuris techniškai vis tiek yra brendis. Bet juk yra skirtumas, gert "Camus" ar "Alitą". Lygiai taip tarpusavy skiriasi ir spektakliai, knygos, filmai, cirkas, dailė ir. t.t.