Moderatorius: Astro-Meška

ParašėKatinas
#73461 Paaiskinimas,geras,bet as jau kazkaip tingiu isvis apie tai kalbet ir kazka pasakot,be to tikiuosi kad praeis greit.........ir dar zmones nesupranta del ko susirgau,juk turiu namus,tevus ,apsirengus,pavalgius...tai tipo ku tu cia depresuoji
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
Minerva rašė: dar zmones nesupranta del ko susirgau,juk turiu namus,tevus ,apsirengus,pavalgius...tai tipo ku tu cia depresuoji

jo zinau kas tai yra...
Vartotojo avataras
Parašė smekla
Minerva rašė:hm as tai su mama bendrauju tokiam stiliui:"o tai snd ar rytoj makaronus valgysim?" ,bendraujam tik tokiom temom,ji nezino kad sergu ir galiu pasakyti,kad nelabai jauciu jai pagarba,zinau taip neturetu but,ji mano motina ,tiek metu del manes stengesi ir t.t. bet yra kaip yra,man geda.O tu savo mamai sakei,kad ribu nejaucia ar ne?visgi jau abi esat suauge zmones,tai kam kankintis

Tame ir esmė, kad ir sesuo(vyresnė) ir aš jau nuo paauglystės bandom jai išaiškint, bet ji labai meistriškai apsimeta durnele ir tipo viską pateisina, tai ji motina ir jai įdomu ir gali be jokių ribų lysti į dūšią ir iki tokio lygio jai viska visad smulkiai reik žinot ir kur kaip kiek su kuo, net ką apsirengęs.. Niekaip neina išaiškint, kad prieš ateinant reik paskambint, net raktus norėtu turėt, tipo įsižeidus.. Jos nesutrigdė, net kai kažkada įlindo man su vyru lovoj būnant.. Jokio supratimo. Jau su sese susitaikėm,kad nieko pakeist neina
Man lygiai kaip tau nesmagu, juk kaip sakai gi motina.. bet .bet..
ParašėKatinas
#73778 As jau nebesismulkinu,pasakau tiesiai sviesiai ka manau apie jos elgesi ir isterijas (nieko keista kad man depresija,jei nuo mazens vien isterijas girdziu ir panasios frazes kaip :"nesdinkis is namu ",siuo metu manes jau net nebejaudina ).As tavo vietoj jau turbut uztrenkciau duris pries nosi ir tiek.
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#73847 Tai žinok panašiai ir darau, nes kitaip nebeįmanoma.. Tada skambina sesei, skundžiasi, verkia vos ne alpsta.. ji jau amžiuj ir atitinkamai sveikata, tai va vistiek motina, turi kažkaip rūpintis, stengiesi nenervuot ir pan.. Bet kad dabar jau man gal labiau savo sveikatos reik žiūrėt, nes gal jau ir man prasčiau... O šiaip tai gal dėl depresijos, bet kažkaip paskutiniu metu labai išlindo senos nuoskaudos ir labai negera, nes atrodo kad negaliu jai atleisti.. Ech, juk ji jau sena, reik kažkaip kantriai..dar ir taip gerai, kad da slaugyt nereik, pagal metus palygint nebloga sveikata..
ParašėKatinas
#73859 Nu aisku visgi Motina,tai negali labai ziauriai elgtis,bet is tikro kai logiskai galvoji,kodel ji gali tave nervint,o tu turi ja saugot...
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#73867 Tai va va, būtent! Man irgi labai nelogiška ta jos mintis, kad tipo artimos(tai ką, tipo viskas galima?!), juk kaip tik, bent kaip artimą galėtu labiau gerbti ir skaitytis.. Ir išvis, man nesuvokiama, kaip žmogus mane pažįstantis 34 metus gali rodos nieko apie mane nežinoti, net tokių elementarių dalykų, kaip kad negaliu pernešti kai imami mano daiktai, juolab, kad kiekvieną kart jai tai pasakaui, o ji ir 3kart per savauitę tai girdėjus vistiek tobulai apsimeta durnele ir sako, tai žinai aš sena, ir išvis mano ta atmintis.. Šlykštu žiūrėti tokias senos moteriškės dramas.. O dar sako, kad kas savo vaiką geriau pažįsta, jei ne motina!.
Kaip gara išsisakyti B) nes viskas tiesiog virė viduj..
ParašėKatinas
#73904 Uoj as tai neistverciau ,jau dabar kaip zaraza kokia kartais pasakau,jei mano daiktus imtu,tai taip deciau kalbos,kad maza nepasirodytu.Gili uzuojauta Tau,Smekla
Priklijuok namuose lapeliu su uzrasu "Neliesti" :D
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#74161 Dėkui! Jau žinai tikrai reik kartais užuojautos.. Kad ir šiandien atėjo ir pradėjo, neiškenčiau ir normaliai sakau, žinok labai erzina, kai tu komentuoji kiekvieną judesį. O ji:"tai ką dabar padarysi, kad tu nervuota" !!Čia aš, aš, blin nervuota!?! Sveikiausią žmogų iš proto išvesti gali tas sekimas ir kiekvieno mažiausio judesio komentavimas....
ParašėKatinas
#74297 As neistverciau :bloga .Ka nors baisaus pasakyciau,kad po to man niekad neatleistu.
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#74354 Tai va, pastoviai ir laikau save ant pavadėlio, kad ir kaip viduj sprogtu.. juk motina, sena..tausot sveikatą reikia.. bet sunku..o dar kai ji naiviom akim aiškina, kad juk man padeda, tipo aš nedėkingoji!!.. Dar sesers žodžiai skamba galvoj, gaila jos senučiukės, o tu juk vėl pasidėsi kur ką nori, baisiai čia... Nors man tiesiog gyvybės klausimas buvo po ligoninės rast savo namus kokie buvo, nes baisu buvo suvokt, kad neprisimenu savo gyvenimo iki komos, ir buvo atimta paskutinė viltis nors savo namuos rast kažką pažįstamo ir taip kažką prisimint.. Joo.. gal dėlto ta depresija ir prasidėjo..
ParašėKatinas
#84317 Santykiuose su mama kas nors pagerejo? :angel
Vartotojo avataras
Parašė kukas
#84575 Man tai pačiai pradžioje buvo šokas kai sužinojau savo diagnozę, kažkaip tikrai nesitikėjau. O aplinkiniai labai įvairiai reaguoja. Kai kas ignoruoja ir nekreipia dėmesio,kai kas bando kažką patarti, bet kai pradeda šnekėti matau,kad nė velnio nenutuokia kaip aš jaučiuosi ir tai pradeda nervinti. Vyras pirmas savaites labai sunerimo ir padėjo, vėliau matyt nebeiškentė ir vėl grįžo prie seno- depresija tai tinginių išmislas. Teko ilgai ir nuobodžiai aiškinti kaip jaučiuosi ir ,kad dėl to nesu kalta. Buvo žmonių kurie bijo apie tai su manim kalbėti. Nuo to laiko kai sužinojau diagnozę(vidutinio sunkumo depresija) jie nebepaklausia kaip mano sveikata, nors anksčiau dažnai teiraudavosi. Kiek keistai atrodo :birst:
Vartotojo avataras
Parašė cleo
#84577 kukas, nesupratau, kaip gali būti "šokas" sužinojus, kad sergi depresija? Taigi depresija "neįvyksta" kažkaip staiga?

Ir kokios reakcijos tikiesi iš aplinkinių?
Vartotojo avataras
Parašė nulis
#84578 Sveika, čia rasi daug panašių į save. Ir niekas nesakys tau "susiimk, tinginio pantie", nes visi mes čia daug kartų esam tą girdėję iš kitų ir žinom, kad susiimti neįmanoma. =)