Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#80307 nu ne, mes savo poelgiais ir mintimis irgi ji valdome. elementarus fdizaikos desnis - veiksmas lygus atoveiksmiui
Vartotojo avataras
Parašė linn
#80314 tai kodel gyvenimas valdo mus dabar o ne mes ji???????
Vartotojo avataras
Parašė leogirl
#80704 O kas sako kad mes jo nevaldome?
Vartotojo avataras
Parašė MiesteRuduo
leogirl rašė:O kas sako kad mes jo nevaldome?

o kaip, tamsta, jį valdote? :-)
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#80718 Aš tai priimu sprendimus ir juos įgyvendinu. Toks štai ir valdymas, man regis. =)

Pavyzdžiui, nusprendžiau kažkada tapti depresijos klubo nare. Įsileidau jį į savo gyvenimą ir priėmiau.

Kitas pavyzdys. Nusprendžiau studijuoti literatūrą. Tai va ir pakreipiau savo gyvenimą ta, o ne kita linkme.

Bent jau aš taip įsivaizduoju savo gyvenimo valdymą - kai kad aš nusprendžiu kur link noriu jį pasukti, ką į jį priimti, o ko ne, vadovaudamasi savo protu ir intuicija. =)
Vartotojo avataras
Parašė cleo
#80719 Kaži kaip čia su ta valdžia gyvenimui?.......... Galima jį bandyti pakreipti tam tikra linkme, daryti kažkokius pasirinkimus, bet visiškai jį valdyti ir kontroliuoti - vargu.... Yra gyvenime dalykai, su kuriais nori nenori tenka susitaikyti. O kai taikaisi, tai kaip ir nebevaldai?

Nebent galima valdyti save, savo mintis, bet ne gyvenimą...

Labai gera yra tokia malda:
Dieve, duok man jėgų pakeisti tai, ką galiu pakeisti, kantrybės - susitaikyti su tuo, ko negaliu pakeisti, ir išminties atskirti vieną nuo kita....
Vartotojo avataras
Parašė Agata
#80806 nera prasmes...jei nori - zmones ja visada susikuria, bet prasmes nera...
o gyvenam del aplinkos kaltes...aplinka mus yra pririsus...dar gyvenam, kad pamatytume, isgyventume tai, kas musu laukia ateityje...
Vartotojo avataras
Parašė MiesteRuduo
#80840 man patiko cleo mintys :-)

sprendimai nėra valdymas. tai pasirinkimo klausimas. valdymas, mano manymu, labiau susijęs su fizinais, psichologiniais ir pan. dalykėliais. tu negali savo valia prailginti gyvenimo daugiau nei tau skirta (ne ne dievo, arba nebūtinai;-)) gali pasirinkti nerūkyti, sveikai maitintis ir pan, o tada TIKĖTIS, kad tavo gyvenimas pailgės.
taip čia primityvus pavyzdėlis, bet manau mane supratote :-)
Vartotojo avataras
Parašė linn
#80842 gyvenimas valdo mus nes sergame,ir negalime pasveikti..jei mes valdytume gyvenima manau nei vieno sitam forume is musu nebutu..mes tiesiog pasirinktumeme nesirgti..o dabar yra visiskai kitaip..
Vartotojo avataras
Parašė leogirl
Manigrivette rašė:Aš tai priimu sprendimus ir juos įgyvendinu. Toks štai ir valdymas, man regis. =)

Pavyzdžiui, nusprendžiau kažkada tapti depresijos klubo nare. Įsileidau jį į savo gyvenimą ir priėmiau.

Kitas pavyzdys. Nusprendžiau studijuoti literatūrą. Tai va ir pakreipiau savo gyvenimą ta, o ne kita linkme.

Bent jau aš taip įsivaizduoju savo gyvenimo valdymą - kai kad aš nusprendžiu kur link noriu jį pasukti, ką į jį priimti, o ko ne, vadovaudamasi savo protu ir intuicija. =)

Mes savo gyvenima valdome. Kiekvienas musu darbas, ivykis pakoreguoja gyvenima
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
linn rašė:gyvenimas valdo mus nes sergame,ir negalime pasveikti..jei mes valdytume gyvenima manau nei vieno sitam forume is musu nebutu..mes tiesiog pasirinktumeme nesirgti..o dabar yra visiskai kitaip..

Ar tu sakai, jog depresija yra gyvenimas?
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
Auksinezuvele rašė:
linn rašė:gyvenimas valdo mus nes sergame,ir negalime pasveikti..jei mes valdytume gyvenima manau nei vieno sitam forume is musu nebutu..mes tiesiog pasirinktumeme nesirgti..o dabar yra visiskai kitaip..

Ar tu sakai, jog depresija yra gyvenimas?

Depresija yra gyvenimas. Zinau jog uzsitrauksiu kai kuriu klubieciu rustybe uz dabar parasytus zodzius, taciau taip yra.. Kai kuriems zmonems labai patogu sirgti psich.liga (nerasau depresija nes mazai pas mus tikru depresiku), tai asmenybes dalis, ir vos tik ji traukiasi daro viska kad sugryztu (manau samoningai) Tie kas tikrai nori pasveikti, pasveiksta. Taciau yra vienas niuansas - reikia noreti.
Net zmones su negalia labai noredami eiti, atsistoja is kaleskes (vezimelio). Cia ne stebuklai, o elementarus noras gyventi kitaip.
Parašė autumn
#86936 Pritariu Morpheus. Man taip pat kartais atrodo, kad kai kuriems tas sergančios aukos įvaizdis labai patogus ir priimtinas; o su tam tikrom pastangom ir pokyčiais gyvenimas būtų labai paprastas ir gražus.
Aš ir pati turbūt iš tokių.
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#86947 Nepritariu minčiai, jog depresija yra gyvenimas. Depresija yra psichikos liga. Liga gali būti gyvenimo dalis, bet ne gyvenimas. Ir nuo depresijos pasveikstama. Nuo gyvenimo - ne. =)

Dar man labai įdomu, kas ten tokio patogaus sirgti depresija? :? Nieko patogaus nepamenu... Man depresija trukdė mokytis, trukdė valgyti, trukdė miegoti, trukdė draugauti, trukdė mylėti, trukdė... gyventi. Jaučiausi neįgali beveik. Kame čia patogumas?.. :?