- 2008 11 25, 15:20
Mūsų artimieji ir kiti žmonės niekaip negali įsisąmonint, kad depresija nėra mūsų fantazijos vaisius, jog tai yra tokia pati lėtinė liga kaip ir kitos, pvz, lėtinis inkstų nepakankamumas. Ir kad šią ligą taip pat reikia gydyti, nes negydoma ji dar labiau pablogins mūsų gyvenimo kokybę. Mūsų šeimos nariai sunkiai gali susitaikyt su depresijos diagnoze. Tai akivaizdu, nes daugelis iš mūsų susiduria su situacija, kai artimieji ir draugai nieko nenutuokia apie depresiją ir pasimeta, kai reikia tokį žmogų nuramint, paguost ar apskritai su juo bendraut. Daugelis net nežino, kaip su tokiu žmogum bendraut, apie ką kalbėtis ir pan. Kažkur pasąmonėj pas mūsų artimuosius tvyro diagnozės neigimas, kaip kad mano mama sako, kad tau patogu sirgt depresija todėl ir prisiklijavai sau tokią diagnozę. O iš tiesų ji jaučiasi bejėgė kuo nors padėt tokioj mano situacijoj. Aš galiu tik užjaust tokius nelaimėlius, kurie net nebando įsigilint, kaip totaliai blogai gali būti sergant depresija. Gerai nors tai, kad yra šis forumas, kur vieni kitus suprantam ir bent turim vienas kitam ką pasakyt, patart ir paguost :jap
Vienas gramas pažinimo širdimi vertas tonos pažinimo protu (C.H.Spurgeon)